אין מחזור- מיואשת!!

בובו49

New member
אין מחזור- מיואשת!!

היי בנות חדשה פה, אני בת 33 בלי מחזור כבר שנה פלוס יש לי fsh גבוהה,
קרה פה למישהי משהו דומה? מיואשת לא יודעת מה לעשות

טוליתי

New member
כמה גבוה?

את פוליציסטית?
&nbsp
באיזה יום בדקת FSH?
&nbsp
היית אצל מספר רופאים? מה הם מציעים?
&nbsp
בעיקרון שנה בלי וסת זו ההגדרה למנופאוזה
, וזו בעיה שלצערנו הרב אין לרפואה מה להציע מלבד תרומת ביצית. מציעה לקרוא גם בפורום תרומה.

לי גם היתה תקופה כזו - בגלל שחלות פוליציסטיות

היי בובו, ברוכה הבאה לשהות קצרה!
&nbsp
היו לי כמה פעמים בחיים שבהם לא קיבלתי מחזור בין תשעה חודשים לשנה. כמה פעמים בתיכון ובצבא. בצבא התחלתי עם גלולות, ומאז לא הפסקתי עד שניסיתי להיכנס להיריון בגיל 26. לא קיבלתי מחזור טבעי אחרי תום הגלולות. אז אבחנו שחלות פוליציסטיות.
&nbsp
תקופה כזו של חוסר מחזור (שלושה חודשים אצלי, שנה אצלך) "מזכה" מיידית בגישה לטיפולי פוריות, שזה דבר לא טריוויאלי (גשי לרופא/ת הנשים ומשם קבעי תור לרופא/ת פוריות, גם אם אתם לא מנסים להיכנס להריון באופן אקטיבי שנה שלמה). היתרון הוא שהטיפולים יכולים להיות פשוטים מאוד.
&nbsp
במקרה שלי נזקקתי לשלושה סבבי איקקלומין וחצי. (חצי זה כי לא הצלחתי לבייץ באותו הסבב). איקקלומין הוא כדור שלוקחים חמש פעמים בתחילת מחזור (או סתם על פארש אם אין מחזור) והוא מביא ביוץ. במקביל חייבים לעשות מעקב זקיקים (אולטרסאונד) ובדיקות דם כדי לראות אם יש ביוץ, ולוודא שהביוץ לא גורם ליותר מדי ביציות.
יש תרופות שניתנות בהזרקה במקום איקקלומין, שיש להן השפעה טובה יותר כי המינון מדויק יותר. אני מציעה לך לבדוק (יש כאן ובפורום השכן - "לקראת היריון" כמה בנות שיוכלו לספר לך יותר על הזריקות האלו. אולי זה גונאל F?)
&nbsp
במקביל, תוכלי להתחיל בטיפולים משלימים. אני עשיתי דיקור סיני אצל מדקרת מומחית לבעיות פיריון. היא המליצה לי גם על דיאטה שמותאמת לשחלות פוליציסטיות (וזאת למרות שאני רזה מאוד ואין לי שיעור יתר ושאר תופעות הלוואי של שחלות פוליציסטיות, פרט ל...שחלות פוליציסטיות והיעדר מחזור).
עוד במקביל, קראתי את הספר "שיטת המודעות לפוריות" ועקבתי אחרי סימני הביוץ (חום השחר, אבל בעיקר הפרשות פוריות ומיקום ומרקם של צוואר הרחם).
במקביל אחרון - בעלי עשה בדיקת זרע והתגלה שהכל תקין אצלו.
&nbsp
בסופו של דבר נכנסתי להיריון מה"טיפולים" האלה (אני שמה במרכאות כי יש בנות שאומרות שאלו בכלל לא טיפולים, אבל לי היתה תקופה קשה... הכל סובייקטיבי). היום היא בת שנתיים. אחרי הלידה לא קיבלתי מחזור שנה ושלושה חודשים (הנה עוד תקופה ארוכה ללא מחזור, אבל אולי בגלל הנקה), ואז פתאום שלושה מחזורים יחסית סדירים (45 יום הפרש, כך התברר בדיעבד). במחזור השלישי נכנסתי להיריון טבעי. עכשיו אני בשבוע מתקדם יחסית, ומפזרת לך באופן אישי אבקת דופק בשביל הכיף והמזל...
&nbsp
בהצלחה!

למעלה