אין מוצא

maayani75

New member
אין מוצא

האכזבה שלי היא בעיקר מעצמי. כבר תקופה ארוכה שאני נמצאת בתקיעות בכל מישור כמעט בחיים שלי ולא מצליחה להחלץ ממנה. אני לא מצליחה למצוא את מקומי מבחינה מקצועית כבר זמן רב ואין לי אפילו כוון, נעזרתי ביועץ הכוונה אך ללא הועיל, כל היום כמעט אני מעבירה באינטרנט בחיפושים אבל לא מצליחה למצוא הצעות רלוונטיות. מאז ומעולם הייתי אדם פרודוקטיבי, שעבד קשה והשהות הזאת בחוסר מעש ובלי מקור הכנסה במשך זמן כה רב,מתסכלת אותי מאד, מצד שני אני לא רוצה להתפשר על עבודה שלא אוכל להחזיק בה מעמד לאורך זמן. מאחר ואני לא עובדת אני נאלצת לגור עם הורי, מה שמוסיף לי לתחושת התיסכול והאכזבה העצמית. ולקינוח,בן הזוג שלי(אם אפשר לקרוא לזה כך) עובד מעבר לים וההתראויות שלנו הן אחת לחודשיים בערך, מיותר לומר שקשה לנו לבסס קשר כך, אבל עד שסופסוף מצאתי בחור כלבבי קשה לי לתת לקשר כזה לחמוק לי. אין לי מושג כרגע מה אעשה, נתקעתי בתוך מלכודת שקשה לי להחלץ ממנה, הימים חולפים במהירות מסחררת ואני עדיין באותה הסיטואציה, מנסה למצוא פתח מילוט..

Wendy10

New member
הימים אף פעם לא עוברים סתם - את חיה

קודם כל הכיוון הוא - שהזמן לא הולך לאיבוד, אף פעם. אפילו שאת יושבת עם עצמך ומהרהרת - אלה גם החיים, מתרחש משהו. שנית - מי שמסתדר בדירה אחת עם הוריו אחרי שסיים לימודים חייב להיות בן אדם מספיק בוגר, אחרת לא יסתדר אתם, מה לעשות. מעלה אחת לזכותך. למרות שאת אומרת שאין לך כיוון מקצועי, הבנתי שיש לך מקצוע. מהו? האם את אוהבת אותו ואת הכיוון מחפשת בתחום המיקצוע?

maayani75

New member
תודה על התגובה

העניין הוא שהישיבה וההרהורים כבר אורכים זמן רב, כל יום שעובר ואני נמצאת עדיין באותו הסטטוס גורם לי לתחושת כישלון. עבדתי במשך 4 שנים בערך באותו התחום והרגשתי מיצוי, האמנתי שאוכל למצוא חלופה תוך פרק זמן קצר, כי סה"כ יש לי יכולת וכישורים, אבל מצאתי את עצמי על פרשת דרכים, בלי כוון. הידיעה שיש לי מה להציע ובכ"ז אני באותו המצב, קשה לי. העבודה גרמה לי לתחושת כבוד וערך עצמי, בלעדיה אני מרגישה ריקנות.

תגובה

חשבי איזה נושא מענין אותך בחיים ולמדי אותו ברצינות במוסדות להשכלה גבוהה, אז תוכלי למצוא בו עבודה. שמרי קשר עם חברך אם הוא חשוב לך, עדיף קשר רחוק מחוסר-קשר, ונקוה שבעתיד יפסיק לעבוד מעבר לים ויוכל יותר להיות אתך.

Wendy10

New member
מהו תחום העניין שלך?

מסכימה. באמת כדאי לעשות הכל כדי להתבסס הכי מהר בתחום אחר. שאלה, האם כבר בחרת בתחום חדש? האם את יודעת מה המקצוע שהיית רוצה לעבוד בו? החבר מעבר לים. האם דיברתם על תוכניות לעתיד? על להקים משפחה? מה דעתו בנושא?

maayani75

New member
תגובה לתגובה

כבר יש לי תואר אבל בתחום שאין לי עניין לעסוק בו.הסבה מקצועית, זו אפשרות,למרות שאין לי שום מושג למה (ותאמין לי שימים שלמים אני חושבת מה יכול לעניין אותי) וגם מתוך ההכרות שלי עם עצמי אני הרבה יותר טובה בלימוד תוך כדי התנסות בעבודה ולא בלימוד תאורטי בכיתה. עם חבר שלי אני בקשר טלפוני יומיומי שזה מה שמחזיק אותי למעשה, החשש שלי שבגלל שטרם חווינו מערכת יחסים "נורמלית" וטרם גרנו יחד המציאות אולי תטפח לי בפנים כשזה יקרה..

mentorit

New member
למה שלא תעבדי בחו"ל?

בארץ מאוד קשה ובחו"ל הרבה יותר קל אולי תעברי אליו לקצת?

maayani75

New member
חו"ל

אם הוא היה עובד במקום נורמלי הייתי כבר מחר על המטוס,. העניין הוא שהוא עובד במדינה שכוחת אל עם תנאים גרועים במיוחד, מחלות ומה לא. למזלו הוא דובר את השפה המקומית אז יותר קל לו. כבר ביקרתי שם והרגשתי רע, הייתי מנותקת חברתית בגלל מגבלח השפה ותלויה בו לחלוטין על כל דבר פעוט,גם להסתובב שם לבד לא בטוח, מה שלא מתאים לגמרי לאופי שלי. לא פשוט הסיפור..

Wendy10

New member
אל תחששי, יש סיכוי טוב להצלחה

כיון שהקשר מעודד אותך הוא נשמע נכון בשבילך, אז למה לפחד? ברגע שתנסו לגור ביחד, תנסו להשקיע בהצלחת הקשר, להיות סבלניים ולתפשר - יש סיכוי טוב מאד להצלחה. גם כן להצלחה מאד יתרום אם את לא תהיי בדיכאון מחוסר מעש. כלומר, את צריכה בכל זאת עכשיו למצוא את תחום העיניין שלך ולהתקדם בו. את אומרת שאת צריכה להתנסות בדברים - קדימה. את צודקת - ככל שרוכשים יותר ידע - מגלים יותר עיניין.

תגובה

למדי מקצוע שמתאים לך בחוג או באוניברסיטה, ואז יקל לך למצוא בו עבודה. לחבר כדאי להשאר נאמנה אם את יודעת שיחזור מתישהוא, ואז תוכלו להיות ביחד.

maayani75

New member
העניין הוא

שבגלל השהות הממושכת שלו בחו"ל עדיין לא ביססנו מערכת יחסים "נורמלית", כך שאני חיה בפחד מתמיד שאולי ההמתנה שלי היא לשווא

למעלה