שרי סילבר
Active member
אין לי רגע דל... בתוך מבול המידע החדש והתגליות הנפלאות, זו המרגשת ביותר, מבחינתי: אחרי אין ספור דחיות נסעתי לירושלים לפגוש את קורי ברד"ש. קורי עלה ארצה לפני כ-9 שנים, משפחתו עדיין גרה בניו-יורק ובניו-ג'רזי. בשעתו נפגשתי עם קורי, והוא הביא עימו שרבוט של עץ חלקי של משפחתו. הוא סיפר שמשפחתו מברסלאו, גרמניה (כיום: ורוצלב, פולין), אך ידוע לו שיש לו שורשים ברומניה. הוא גם סיפר שלסבא רבא שלו קראו פביאן, ושלפביאן היה אח בשם זיגמונד. כבר באותו ערב טלפנתי לקורי, סייעתי לו להיכנס לאתר ה-JRIוהראיתי לו את תעודות הלידה של פביאן וזיגמונד. כך למד קורי שהוא גליציאנער, כמו כולנו... כבונוס למד קורי שהוריהם של פביאן וזיגמונד היו מוריץ וקלרה ברד"ש. שם נעוריה של קלרה הוא טוקשאנר, והיא מבוטושני. אכן, שורשים ברומניה. כשעליתי לירושלים הפעם הבאתי עימי את תיקי המדור לחיפוש קרובים. שניים מהתיקים עוסקים ישירות במשפחתו של קורי, אך הסתבר לי שעד לאותו יום לא ממש קלטתי את מלוא התמונה. עברנו לשבת ע"י המחשב, ולבקשתו, הדרכתי את קורי בצעדים הכרחיים, כמו גשש העיירות, חיטוט ונבירה במקורות שונים במסגרת הג'ואישג'ן, וגם דברים ששלחתי לקורי במשך הזמן, אך קורי לא ממש נכנס לעניינים. מהר מאד הגיע רגע השבירה. קורי פרץ בבכי ואמר לי שהוא לא בטוח שהוא מסוגל לעשות את זה. עזבנו הכל, הוצאנו מהבטן, בכינו יחד, ואז הבנתי לראשונה את מה שהמוח הבין אז, אבל כעת גם הלב הצטרף. לפביאן ומרתה, הסבא רבא והסבתא רבתא של קורי היו 9 ילדים. מסתבר לי, לחרדתי, שאנחנו בעצם מחפשים כעת חלק מהם וצאציהם, שעקבותיהם לא נודעו עד לרגע זה, 60 שנה אחרי. כך גיליתי שקורי הוא דור שני, שלישי ואפילו רביעי לשואה. קורי התעשת, והמשכנו לנו הלאה לעבור על כל המידע שתכננו לעבור. בהמשך אותו יום קורי התקשר אלי, ונראה היה שעשה את ההחלטה שהוא רוצה "לצלול" לתוך העניין. מאז קורי לא עושה כלום כמעט, ואת כל הפנאי המועט מקדיש למחקר שורשים. התמכר לחלוטין. אלא שבאותו יום נחת לי האסימון, כך במקרה. מיד בהודעה נפרדת.