אין לי עם מי לדבר

אין לי עם מי לדבר

מה עושים כשהשיחות כבר לא שיחות לא מסוגלת כבר לשמוע אותו חוזר ומספר לי את אותם הדברים לא מסוגלת לשמוע אותו מדבר על אחרים כאילו אנחנו האנשים רמי מעלה לא מסוגלת לשמוע איך הוא מחפש בכל אחד רק את הפגם לפעמים עושה את עצמי שומעת מקשיבה כי לא רוצה לפגוע אבל שממש אני חסרת סבלנות אני אומרת לו דיי אני לא רוצה לשמוע והוא כל כך נעלב פעם היינו יכולים לדבר שעות אין יום שישי שלא היינו יוצאים בבוקר לשתות קפה ומדברים ומדברים ותמיד היה לי כיף לשמוע אותו איך יכול לקרות שפתאום הכל משעמם יש שיגידו מה הפלא אחרי 20 שנההההההה אבל אני לא חושבת שכך צריך להיות אולי השתנתי כנראה שהשתנתי

adam33

New member
הכל עניין של צורה

לפעמים הוא כל כך בודד עד שכל מה שהוא יכול לעשות זה להוציא את הידע שלו בפנייך ואת...מאחר ואת כבר מכירה את כל הסיפורים שלו מעלה ומטה ימינה ושמאלה מרגישה שבעצם הוא כבר לא מצחיק והוא מתנשא אבל זה לכאן ולכאן יתכן ואם היתם יוצאים ביחד והית שומעת אותו מדבר בפני אנשים חברים ומקבל דברים או סופג דברים אזיי זה היה פחות משפיע עלייך כי הם היו אומרים לו כל מה שכשאת מעבירה לו הוא פחות מפנים ומצד שני גם כשהוא מתחיל לדבר בפנייך יש צורה לומר לו תשמע טוב שאתה מספר לי את זה כי אחרים מזמן היו מגיבים אחרת ואפשר לומר בצורה נוספת בדיוק כשהיתי קטן מישהי האירה לי ואמרה ...תמיד כשאומרים לך דבר כשאתה לא כל כך מתלהב לשמוע אותו תביע עניין...תגיד " מה כן"?...תגיד ..." באמת? תראה שאתה כאילו מתלהב כי ככה האדם שמולך ירגיש אחרת מאשר כשאתה נותן לו את ההרגשה שכשהוא פותח את הפה זה מפריע לך ובנוסף.. נסי לתאר לעצמך שבעלך מספר את הכל למישהי אחרת ומתייעץ איתה ושואל אותה..ככה הוא עושה את הדברים איתך ומולך.. ביכולתך לנתב את השיחה שלו לדברים שאת אוהבת לשמוע..כמו...תתחילי " להפציץ" אותו בייעוץ מדיי יום...עד שהוא יגיד ..דיי..לא יודע..תפני..תעשי..תשאלי.. כאשר את רק מקשיבה ולא משתפת אותו אז הדבר המועט שהוא יכול לעשות זה לשתף אותך בדרכו הוא.. וזכרי " כל הפוסל במומו פוסל"..אז אם הוא פוסל אנשים זה צריך להיות באוזן שלך ולא בפנהם..ולכן אל תביטי על עצמך כמישהי מבחוץ כי אינך כזו את אישתו ואשת סודו.. ולכן את גם יכולה להאיר לו ולא להעיר לו על שטויות שהוא אומר.. ואת זה עושים רק אם את מעירכה אותו כאישך וכחברך..כי תמיד הדשא של השכן ירוק יותר..

כן מעריכה כן אוהבת וכן אכפת לי

אני יודעת שהאשמה הגדולה היא בי לפני שנה הכרתי מישהו דרך המחשב והשיחות איתו היו אפלטוניות לחלוטין וכשהרגשתי שיש מעבר ניתקנו את הקשר אבל השיחות האלה היו כל כך מעניינות ואז פתאום הרגשתי את מה שאני מרגישה אני יודעת שאני זו שהשתנתי ואני זו שעכשיו רוצה בשיחות אחרות

seeyou

New member
אין לי עם מי לדבר אחרי 20 שנה?

זה ברור! אני חושב שהתופעה מתחילה מוקדם יותר... סימנים הראשונים מתחילים עם ירידת החשק המיני.... אפשר ללכת ברחוב ולראות לפי איך שזוג הולך כמה מתח או חוסר תקשורת קיימת ביניהם... כאשר אישה הולכת עם גבר ויש לה חיוך על השפתיים ומגלגלת עיניים תוך דיבור איתו, סימן שהגבר לא בעלה...

עם זה אני לא מסכימה

למזלי החשק המיני לא עבר אלה להפך אומרים שזה בגלל הגיל כלומר 37,38,39 שהחשק רק הולך וגובר כשאנחנו לבד כלומר בלי הילדים כיף לנו ביחד ותמיד אוחזים ידים (כשאני לא בנידה מאחר ואנחנו דתיים) אבל השיחות ............. אולי בגלל שהתחלנו באותו מקום עבודה וזה מחוסר ברירה לא יודעת אבל זה מאוד מפריע לי

הקושי שבשיחה

ענת, תודה שהוספת את הפרט החשוב כל כך שאת שומרת מצוות ובתור שכזו, את צודקת, הקשר הפיזי ישאר כמות שהוא הרבה זמן בלי לדעוך. יש הבדל מהותי בנושא זה בין זוגות ששומרים מצוות לאלה שאינם מקפידים. אך לאלה כמו ךאחרים קל יותר לשמור ולטפח קשר פיזי מאשר קשר מילולי וזו הסבה שכל כך חשוב להקדיש לו זמן ומחשבה. יש לי כמה עצות עבורך ובודאי תמצאי אחת מתאימה לך. אחת הדרכים לשיחה היא פעולות שעושים ביחד כמו : לימוד משותף, הליכה לסרט טוב, שמירה על קשר עם חברים משותפים ובעקבות זה פיתוח שיחות, קריאת מאמר עיוני ביחד ושיחה בעקבותיו שיחה על עניינים מהותיים שבחדשות ועוד כיד הדמיון הטובה. אך חשוב מכל לזכור שעם כל הרצון והמוכנות לטפח קשר מילולי יש גורמים שונים שמונעים מאתנו להקפיד על שיחות, כמו עייפות נפשית, מתח בחיים, דאגות שונות ועוד. אין להתייאש אלא לתת לזמן לעשות את שלו. אולי אם תאמרי לבן זוגך את הקושי שלך, הוא יהיה מוכן לעזור לך ותמצאי שבסופו של דבר הפתרון הראשון לכל קושי הוא לשוחח עליו עם החבר הטוב ביותר שלך, ואינני צריכה לומר לך מי הוא. בהצלחה!

הכן משכינת שלום את

אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל בין המילים שלך מרגישים את הסובלנות בדרך כלל אני מדברת איתו על כל דבר שמפריע וכמובן צריך למצא את הזמן הנכון לכך לפעמים יש עייפות מלנסות להתמודד אבל את צודקת אסור להתייאש ואני מקווה למצא את הסיטואציה המתאימה והנה מגיע שוב יום שישי ואפשר ללכת לשתות קפה שוב תודה

יישר כוח על הנכונות להשקיע

מדברייך ברור שאת מוכנה להשקיע ואני בטוחה שעם גישה חיובית שכזו, תצליחי. אל תבהלי מהקשיים שבדרך ואחד מהם הזכרת מקודם:השינוי שחל בך אך גם בו - זכרי זאת ולכי לדרך הארוכה בהצלחה. צדקת גם שצריך למצוא את הזמן הנכון כי אז גם הנכונות משני הצדדים רבה. ושוב בהצלחה!

seeyou

New member
כיף לנו ביחד ותמיד אוחזים ידים !

זה חשוב מאוד! אם תרצי תוכלי להסיג גם החלק שחסר לך.... לא תמיד חשוב מה הוא עושה או לא עושה חשוב.. מה או איך את מפרשת... keep smiling יוסי

למעלה