אין לי מייל

אין לי מייל

אין לו דואר אלקטרוני איש אחד איבד את עבודתו. לאחר שחיפש מספר חודשים ראה מודעת דרושים של חברת "סלקום" המחפשת עובדי ניקיון. האיש הגיע לראיון ומנהל כח אדם שאל על פרטיו האישיים, ערך לו מבחן בלטאטא חדרים ובירכו על תוצאות הבחינה. המנהל אמר לו: הג´וב שלך. תן לי את כתובת הדואר האלקטרוני שלך ואעביר לך את המקום והשעה שעליך להתחיל לעבוד . האיש המיואש השיב שאין לו דואר אלקטרוני. מנהל כח האדם השיב שהוא מצטער מאוד אבל, אם אין לו דואר אלקטרוני הוא אינו קיים באופן וירטואלי. מכיוון שאינו קיים, הוא אינו יכול לתת לו את הג´וב. האיש יצא מיואש ולא ידע מה לעשות, יש לו רק 20 ש"ח בכיס. לאחר מחשבה, החליט האיש ללכת לשוק הסיטונאי של פ רות וירקות וקנה קופסא של עגבניות במשקל 10 ק"ג. הוא הלך מבית לבית ומכר כל ק"ג ב-4 ש"ח, תוך פחות משעתיים הכפיל את כספו. כך חזר על התהליך עוד שלוש פעמים. לאחר שאכל בעבור 50 ש"ח, חזר לביתו עם 270 בצורה זו הוא הצליח להתקיים. כך השכים קום וחזר מאוחר לביתו, כאשר הוא מצליח להכפיל, להשליש ולרבע את כספו ביום אחד. עם הרבה מזל לצדו, הצליח לרכוש טנדר שתוך שנה הוחלף למשאית וכעבור שלוש שנים היה לו צי רכבים. כעבור חמש שנים האיש הפך לבעל אחת מרשתות השיווק המובילות במדינה.. יום אחד קיבל לשיחה סוכן ביטוח חיים שהציע לו פוליסת ביטוח ושאל אותו בתום הפגישה לכתובת הדואר האלקטרוני שלו, על מנת לשלוח לו את הפוליסה. כאשר השיב שאין לו דואר אלקטרוני, ענה לו סוכן הביטוח "אם אין לך דואר אלקטרוני והקמת כזו אימפריה, איני רוצה לדמיין מה היה לו היה לך דואר אלקטרוני". השיב לו האיש: "לו היה לי דואר אלקטרוני הייתי עובד ניקיון בסלקום". מוסר השכל ראשון : אינטרנט זה לא הכל בחיים. מוסר השכל שני : אם אתה עובד לעצמך, עם קצת מזל תהיה מיליונר. מוסר השכל שלישי : אם ברצונך להיות עובד ניקיון בסלקום, עדיף שיהיה לך דואר אלקטרוני

שריפות קטנות

ביטוח יקר עו"ד מהעיירה שארלוט שבצפון קרוליינה, רכש קופסא של סיגרים נדירים ויקרים וביטח אותם כנגד אש בין שאר הדברים. חודש לאחר מכן, כאשר סיים לעשן את כל חפיסת הסיגרים הנהדרים הללו ומבלי ששילם עדיין את התשלום הראשון עבור פרמיית הביטוח, הגיש העו"ד תביעה כנגד חברת הביטוח. בתביעתו, ציין העו"ד כי הסיגרים אבדו "בסדרה של דליקות קטנות". חברת הביטוח סרבה לשלם, בטענה ברורה כי האיש צרך את הסיגרים באופן הנורמלי. העו"ד תבע ... וזכה !!! בפסיקתו, הסכים השופט עם חברת הביטוח כי טענת התביעה היא חסרת-ערך. אך יחד עם זאת, ציין השופט שהעו"ד החזיק בפוליסת ביטוח מטעם החברה שבה צוינה באחריות כי הסיגרים מבוטחים וכן הובטח ביטוח כנגד אש, מבלי להגדיר מה נחשב כאש בלתי מקובלת, וחייב את הנתבעת לשלם בהתאם לכתב התביעה. במקום לסבול ממהלך ארוך ובזבזני של ערעור, קיבלה חברת הביטוח את תוצאות המשפט ושילמה 15,000 דולר לעו"ד בגין אובדן הסיגרים הנדירים ב"דליקות". ועתה לחלק המעניין ביותר - לאחר שהעו"ד פדה את ההמחאה, חברת הביטוח הביאה למעצרו תחת ציון 24 סעיפי אשמה בגין הצתה בזדון!!! כאשר תביעתו המקורית ועדותו במשפט הקודם משמשים כנגדו, הורשע העו"ד בדין באשמת שריפה במזיד של רכושו המבוטח ונגזרו עליו 24 חודשי מאסר וקנס בסך 24,000 דולר. זהו סיפור אמיתי והוא נחשב כמספר 1 ברשימת הזוכים ב"תחרות פרסי עו"ד פליליים" שנערכה לאחרונה באמריקה !

../images/Emo4.gif באמריקה זה מ'ס 1 פה זה..כנס!

אם זה מקום 1 אז תאר לך כמה מכומות עליוניות היה פה בארץ , בגרימה להצתה בכדי להערמת ביטוחים. ישנם פה בארץ יום יום הצתות של עסקים רכוש וכו.. בכדי לקבל את כספיי הביטוח . שמע סיפור יפה : (לא אנקוב בשם העסק או פרטים אחרים) ישנו עסק די מצליח בארץ והמוצרים שלו מאוד מבוקשים מה שהוא עשה זה כזה דבר , לקח את כל המוצרים הפגומים שחזרו כביכול מלקוחות, הכניס אותם למחסן המלאי מסוג א' הוציא מהמחסן את המוצרים התקינים.{ והופ יש ניצוץ (נקודת התלקחות של חומר) ויש אש חימצון מהיר המלווה באור וחום) ומן הסתם ישנו מטען אש שזה המוצרים הפגומים.} המחסן בוער !!, הבחור שמח בחלקו שנתן לנו לעבוד קשה וסיכנו את חינו על ניסיון להציל רכוש שאינו תקין:mad:. בקיצור מה אני רוצה לומר בסיום הארוע הוא לא מצא את המפתחות של הרכב שלו והם נמצאו במשרד שבמחסן, נתנו לו את המפתחות והוא נסע. חוקר הדליקות תמיד לוקח זמנים מתחילת ההודעה ועד שצוות הכיבוי מודיע שליטה. בהודעה נאמר ככה : (מפי הבעלים) שלחו לי מהר לפה מכוניות כיבוי המחסן שלי כולו בוער..(פה המוקדנים מיומנים בתיחקור והרגעה של המודיע ומילים אלה גם יצאו מפיו : יצאתי לקנות מוצרים לעובדים שלי למחסן באתי עם כל הקניות באוטו וראיתי את המחסן עולה באש ...כעבור זמן מה לאחר שקיבל את הפיצוי המזורז מהביטוח בכדי לרכוש עוד מוצרים שאלו אותו כמה חוקרים מה לא ניסת להכנס להציל משהו וכו... הוא חזר על עצמו אי אפשר היה להתקרב בכלל. אז נשאלת השאלה איך המפתחות של האוטו הגיעו למשרד שבמחסן...? הבחור הורשע והודה ונתבע ע'י חברת הביטוח ששילמה את כל ההוצאות כולל הכיבוי ..אבל הבחור הכריז פשיטת רגל והעביר את הכל על שם בנו .. וישב סה"כ 3-2 חודשים ויצא עם מיליונים. מה תגיד על זה...? אם בכלל קראת את כל זה חחחח. סיפור אמיתי.

למעלה