אין לי למי לפנות

hadasisi

New member
אין לי למי לפנות

שלום לכולכן! אני חדשה פה, זה זמן רב שאני צופה בכן, כמו הרבה אך זוהי הפעם הראשונה... אני כ"כ מוטרדת, חייבת עידוד משהו שייגרום לי להרגיש טוב יותר.לכל אחת יש את הבעיות שלה וכל אחת מטריד אותה משהו אחר אז אצלי זה ככה: זה כמה חודשים שאני מנסה להכנס להריון-כבר יותר מחצי שנה, ולפני 3 חודשים נתגלתה אצלי ציסטה שנראתה כדימום בשחלה. תמיד תמיד היה לי מחזור קבוע ומתפקד כמו שעון כל 28 יום. אך מאז שהפסקתי עם הגלולות (8 חו´??) המחזור קצת מקדים לי בכמה ימים-לא נורא! החודש עברו יומיים מתאריך המחזור המקורי(של ה-28 יום) ועדיין לא קיבלתי עשיתי היום בבוקר בדיקת הריון שהראתה תשובה שלילית מה לא בסדר אצלי? אף פעם לא איחר לי המחזור והיו לי כאבי טרום מחזור רגילים ועכשיו כבר לא מרגישה את הסיממנים של המחזור-אבל לא מקבלת... למה? הדס הלחוצה מאוד מאוד מאוד

מציעה לך לבצע בדיקת דם לגילוי

או שלילת הריון בוודאות , ואם התשובה שלילית והמחזור אינו מגיע - הייתי פונה לבירור אצל רופא נשים (בשלב זה את עוד לא זקוקה למומחה פוריות לדעתי).

עמית@

New member
קודם כל ייתכן שאת כן בהריון- שווה

לבצע בדיקת דם. שנית- ציסטה יכולה לשבש מעט את המאזן ההורמונלי ולגרום לאיחור- המחזור למרבה הצער לא תמיד מתנהג כמו שמצפים ממנו- וגם עשוי לאחר לו "סתם כך" (ומתח ולחץ עשויים לתרום לכך) חצי שנה נחשב עדיין "זמן רגיל" לא להכנס להריון- בוודאי ובוודאי אם המחזור שלך סדיר. אם ימשיך לאחר ובדיקת דם תהיה שלילית- כדאי לגשת לרופא לבדוק. הלוואי שזה חיובי עמית

hadasisi

New member
תודה

אני במצב כזה של עדיין לא רוצה לגלות הריון רק בחודשים קצת יותר מוקדמים [זה מה שתמיד חשבתי לעצמי כשאהיה בהריון...] לכן אין לי עם מי לדבר ולשחרר את הלחץ שאני נמצאת בו כ"כ שמחתי השבת הזאת כשחשבתי שהנה המחזור לא בא-אולי אני בהריון כי אף פעם לא איחר לי המחזור יכול להיות שאם אני אתקשר לרופא הפרטי שלי הוא יגיד לי לחכות עוד שבוע? כי אם כן-איך אני אחזיק מעמד?

עמית@

New member
למה לחכות? תעשי בדיקת דם עכשיו

כך תוכלי לדעת בוודאות שאת כן/לא בהריון- ועם התוצאה תתקשרי לרופא

hadasisi

New member
צריך לקבוע תור לבדיקת דם מסוג זה?

ואם לא, האם אפשר לבצע אותה בכל השות בהן המרפאה פתוחה? או שמא אלו אותם השעות של בדיקקות דם אחרות?

לא פשוט יותר שתבררי במרפאה שלך?

הנתונים הללו משתנים ממרפאה למרפאה ואפילו מקופה לקופה. אצלנו ב"כללית" חייבים פתק מרופא לבדיקה כזו (נקראת "בדיקת בטא להריון") ונדמה לי שב"מכבי" לא צריך הפניה מרופא).

hadasisi

New member
בדיקת ההריון

יכול להיות שעשיתי את הבדיקה מוקדם מידי? יום אחרי האיחור? (בדיעבד) או שבד"כ היא אמינה כבר בימים אלה?

עמית@

New member
בדיקות הריון ביתיות עשויות להטעות

בטווחים האלה- אבל אין מה להתלבט- בדיקת דם תועיל מאוד

הבדיקה בהחלט עשויה להטעות

מישהי כבר פעם כתבה כאן - "חיובי זה חיובי, אבל שלילי הוא לא בהכרח שלילי". מספיק שהביוץ היה הפעם יום יומיים מאוחר יותר - והערכה תפספס. שווה לעשות בדיקת דם (לא יודעת באיזו קופה את, אבל ברוב הקופות לוקחים דמים רק בבוקר. במאוחדת, למשל, לא צריך הפניה), ולו בשביל השקט הנפשי. ולעניין הציסטה - אי אפשר לדעת אם תהיה לה השפעה על היכולת להרות. אני נכנסתי להריון בפעם הקודמת עם ציסטה של 4X4 שהלכה וקטנה במהלך ההריון. שיהיה בהמון הצלחה!

תוליק

New member
הדסי

בתור אחת שעושה בממוצע 2 בדיקות ביתיות בחודש החל מהאיחור של היום הראשון ועד לאיחור של שבוע ויותר - כי המחזור שלי בדרך כלל מאחר אני יכולה לצערי להיות קול ההגיון, הרציונל והאכזבה כאן. הגיוני שאם ערכת ההריון הראתה שלילי ואת מאחרת רק ביומיים את פשוט (לא פשוט אני יודעת) לא בהריון. הרבה פעמים כשאני רוצה מאוד מאוד ובטוחה שהחודש יהיה החודש - זה מאחר בטירוף ואל תשכחי שאת בתחילת התהליך עכשיו, ומחכה להריון כל רגע. אז א. אל תפסיקי לחכות לו - מאוד יכול להיות שאת בהריון או שתהיי בחודש הקרוב אבל תהיי מוכנה לאפשרות שזה איחור שנובע ממתח, היו לך כאבים והם נעלמו כי את לא מסכימה שיבואו , אבל הם עוד יבואו. שוב כמובן יתכן מאוד שאת כן בהריון וצריך לחכות עוד כמה ימים - אבל מנסיוני - זה מה שאני חושבת ואני מקווה שלא דיכאתי אותך יותר מידי. אני מוסיפה ואומרת שאני לא מבינה כלום (!) בציסטות אז צריך לשאול בקשר לזה . שיהיה בהצלחה אחות שלי.

hadasisi

New member
תודה ממי

מעניין, כי דווקא החודש הפסקנו לנסות ביום ה-13 בערך למחזור מכיוון שלא הרגשתי טוב והתחלתי לעשות קצת בדיקות והיו לי גם טיפולי שיניים אז אמרתי לבעלי שנפסיק לנסות עד שאני אדע שהכל בסדר אבל לפי מה שזכור לי ביום הביוץ(אני בד"כ מרגישה אותו) קיימנו יחסלכן התפלתי שלא קיבלתי - דווקא לא ציפיתי להכנס החודש להריון את מבינה? לא היה לחץ בינתיים התקשרתי לקופ"ח לבקש פתק מהרופאה לבדיקת דם אמרו לי לבוא היום אחה"צ-אני גם מתכננת להתקשר לרופא הפרטי שלי להתייעץ איתו בקשר לציסטה ולהקשרה בעניין-הוא מתחיל לעבוד בשעה 16:00

תוליק

New member
טוב מאוד שאת

מכסה את התחום הרפואי, ואני מקווה שהכל יסתדר לטוב ורק לטוב. אבל הלחץ , לעניות דעתי הלא קובעת ולא אומרת כלום, קיים אצל כולנו גם אם לא מודעים לו. למה אני מתכוונת? אני מתכוונת לקניה של ערכות ההריון(בדרך כלל שתיים בחבילה אחת) - "שיהיה בארון הרי אני אצטרך אותה" ושימוש בה מיד באיחור של היום הראשון ואם לא אז, משתמשים כמה שמצליחים להתאפק (תראי לי מישהי שהצליחה להתאפק יותר משבוע) אני מתכוונת ללהפסיק לשתות קפה/לעשן/לירוק /לפצח גרעינים - כי אולי החודש זה זה. אני מתכוונת לזה שגם אחרי בדיקה שיוצאת שלילית - ולא מגיע מחזור וגם אחרי שיש כאבי בטן מטורפים - ולא מגיע מחזור, עדיין עד שלא רואים את האדום, באיזושהי פינה בלב בטוחים או מקווים שזה בכל זאת זה. אני מתכוונת לריצה הזו, 7-8 ואפילו יותר פעמים ביום לשרותים, לבדוק מה קורה ולאנחת הרווחה הקטנה שיוצאת כשרואים שהלבנים עדין לבנים. טוב זה היה קצת מבולבל ושאוב יותר מעולמי האישי, אבל משום מה יש לי הרגשה שתהיה פה יותר מאחת שתזדהה איתי. בכל אופן, בהצלחה וטוב שקבעת בדיקת דם. ואיך אומרים: יהיה טוב!

ענתש

New member
אל תסמכי על הבדיקות הביתיות

לי לקח שבועיים וחצי של איחור לקבל תשובה חיובית בערכה הביתית (CLEAR BLUE במקרה שלי). רק בדיקת דם, תאמיני לי... שיהיה בהצלחה בכל אופן, ואם יוצא חיובי - מקווה לפגוש אותך בפורום הריון ולידה.

ענתש

New member
הי מזל טוב ! ראיתי את ההודעה שלך..

בפורום הריון. אז אני מניחה שזהו, זה חיובי. מזל טוב, בהצלחה ורק דברים טובים !

למעלה