יש פתח לתקוה
New member
אין לי כח
תקציר: הבוקר דיברנו על כך שילך לביטוח לאומי. אמר שהביטוח פתוח רק מ3. אמרתי שיביא בבוקר את הילדים לביה"ס ואח"כ ילך למרפאה, לאסוף משם טפסים (כבר היינו במרפאה לפני כחודש וחצי, לא היה רופא מתאים, השאיר שם את הטפסים, אחרי כשבוע חזר ואמרו לו שמסרו את הטפסים לביטוח לאומי, הלך לביטוח, שם אמרו: אין לנו הטפסים. התקשרתי למרפאה, אמרו: אה, כן, הטפסים בעצם כאן, שיקבע תור לרופא ויבוא. אז הבוקר אמרתי לו ללכת...) בקיצור - התעצבן, התמוטט וחזר למיטה. אין לו כח להתמודד עם שינויים. ולי אין כח בכלל.
נשמתי עמוק ובאתי לדבר איתו, להתחנן שיקום. בסוף הזמנתי לו מונית ונסע עם הילדים לבית-ספר. די! אין לי כח יותר! עכשיו גם ההורים שלו בהתמטטות. האמא בסטרֶס כי בן אחר, שחולה גם כן, עכשיו אמנם בתקופה טובה - הודיע על חתונה, כולם שמחים ומתרגשים ולחוצים... האבא חולה בשפעת, ברור שזה גם מהמצב והלחץ. כך שאין לי אפילו משענת קנה רצוץ... והילדים עם הדרישות הרגילות, המשפחה שלי רחוקה וגם ככה, במה יעזרו? אין להם יכולת לעזור כלכלית. כעת גם ההורים שלו שבד"כ עוזרים - לא פנויים לזה לא כלכלית ולא מנטלית. התחננתי שיקום, הייתי על סף דמעות. איך יוצאים מזה? ואיך מצליחים לקדם את עניין הביטוח הלאומי, בלי שאני צריכה לעשות את זה אלא ברור לו שזאת אחריותו, גם לזכור וגם לעשות וגם להיות אסרטיבי מול הרשויות, הרי אם היה אומר ישר למרפאה - שיחפשו שוב את הטפסים, ולא יכול להיות ששלחו... אולי כל הטירטור היה נמנע. תבינו: הטפסים אצלנו כבר 10 חודשים! רק אחרי שנידנתי ולקחתי בעצמי ומילאנו יחד - רק אז קצת התקדם. ומאז, עברו לפחות חודשיים. אין לי כח לעשות הכל בשבילו. למה הוא לא מבין שיש לו ילדים ויש לו אחריות? למה לא בוער לו לפרנס אותם? הרי לדברים החשובים יש לו כוחות, אז מה? זה לא חשוב לו? לא מצליחה להבין את הראש שלו...
תקציר: הבוקר דיברנו על כך שילך לביטוח לאומי. אמר שהביטוח פתוח רק מ3. אמרתי שיביא בבוקר את הילדים לביה"ס ואח"כ ילך למרפאה, לאסוף משם טפסים (כבר היינו במרפאה לפני כחודש וחצי, לא היה רופא מתאים, השאיר שם את הטפסים, אחרי כשבוע חזר ואמרו לו שמסרו את הטפסים לביטוח לאומי, הלך לביטוח, שם אמרו: אין לנו הטפסים. התקשרתי למרפאה, אמרו: אה, כן, הטפסים בעצם כאן, שיקבע תור לרופא ויבוא. אז הבוקר אמרתי לו ללכת...) בקיצור - התעצבן, התמוטט וחזר למיטה. אין לו כח להתמודד עם שינויים. ולי אין כח בכלל.