אין לי חלב

אין לי חלב ../images/Emo53.gif

אני מניקה כבר שלושה חודשים (בעיקר מצד אחד בגלל בעיה בצד השני) ועד לפני שבוע הכל היה בסדר. עברנו שבוע קצת מטורף של ריצות וסידורים בלי מנוחה ואוכל מסודר ופתאום פחת לי החלב בצורה משמעותית. הילדה נשארת רעבה ולכן נתתי לה תוספת סימילאק בין פעם לפעמיים ביום. בינתיים אני שואבת (עם מדלה לקטינה) ומנסה לתת לה כמה שיותר לינוק אבל אין לי חלב ותמיד היא בוכה ורוצה עוד. אני ממש לא רוצה לוותר על ההנקה מה עושים???? (חוץ ממנוחה, שתיה ואוכל מסודר????)

sagitlaleche

New member
אין חלב ../images/Emo20.gif

אפרוחית יקרה. את מתארת מצב נורמלי בו הגוף מגיב ללחץ ללא מנוחה ואוכל מסודר. לחץ משפיע באופן ישיר על רפלקס שחרור החלב. בנוסף, בגיל שלושה חודשים תינוקות ואמהות רבים חווים "קפיצת גדילה". התינוק צריך יותר חלב וכשזה קורה, הוא "מתיישב" על השד ויונק הרבה כדי לשדר לגוף (לאמא) שיש צורך ביותר חלב. אחרי יום-יומיים של הנקה מרובה, הגוף מבין את המסר ומתחיל לייצר יותר חלב. במידה ואת נותנת תוספת תמ"ל (מבלי לשאוב) הגוף לא יבין שיש צורך בעוד חלב ולא ייצר חלב. בכלל, כאשר השד מלא ולא מתרוקן, הגוף לא מייצר יותר חלב. חוץ ממנוחה, שתיה, אוכל מסודר והנקה מרובה אין מה לעשות. את לא חייבת לשאוב, פשוט לחבר את התינוקת שלך לשד ל 24 שעות בהם את במיטה ויוצאת רק כדי לאכול ולקפיצה קטנה לשירותים מדי פעם ופשוט מיניקה, מיניקה ומיניקה... תוך יום-יומיים הכל מסתדר. שימי לב שאין שינוי בכמויות הקקי והפיפי. אם הכל בסדר מהבחינה הזו, אז זו פשוט קפיצת גדילה שעוברת תוך יום יומיים.

למעלה