אין לי ארץ אחרת...

אין לי ארץ אחרת...

ממש בתחילת הקיץ שלנו השנה, שהיתי כשבוע בשוויץ, ולא הפסקתי לתהות.... כל זה.. וארץ זבת חלב ודבש....זה ישראל???? כל פסגת הר, עץ,נחל,נהר,פרחים,ובמיוחד בוקר חדש עם מזג אוויר קריר,שאלתי את עצמי,, אנחנו קבלנו ארץ זבת חלב ודבש??? וכרגיל נגמר, ואני מוצאת את עצמי במטוס לישראל, לכלוך,בלגן,דחיפות,ויותר מכל רעש, לא ברור מהיכן או ממי, אבל לא מצליחה לשמוע את עצמך מרוב רעש. במטוס קניתי שוקולד, (רציתי לחסל את היורו שנשארו לי) הדיילת לא נתנה לי עודף כי לא היה לה יורו,"תבואי אליי אחרי הנחיתה..." אחרי הנחיתה הגברת כמובן נעלמה...ולחפש בן אדם כשברקע המונים רצים לכוון הדלת,כאילו הם בתאי גזים, זה קשה.... בסוף הצלחתי לאתר את הנעדרת והיא התחילה לחפש במחשב כמה היא צריכה להחזיר לי... כמובן שהיא לא תסמוך על מה שאומר לה....ואז נשמע קול בס חזק "מי זו האחרונה שמעכבת אותנו....?" נהג האוטובוס יצא מכליו הוא מחכה לי כבר למעלה משתי דקות.... מיד לקחתי כמה שהדיילת נתנה ורצתי לאוטובוס איך שיצאתי מדלת המטוס...בום!!! איזה חום ולחות..........ברוכים הבאים לישראל...!!! בתור לביקורת דרכונים כל האולם, מלא בקושי ניתן להיכנס... הצלחתי לדחוף את עצמי פנימה וכבר תלונות, דחיפות, עקיצות הדדיות וכמובן רעש בלתי פוסק... בתור לדיוטי פרי ויכוח עם אחת שעמדה בתור רק מהצד כי לא רצתה לעזוב את העגלה,("ובעלי בכלל לקוח זהב שלכם...תתביישו ( "לאחר שעה לערך אני נמצאת מותשת במונית הביתה...... קול צחוק אדיר מקפיץ אותי משלוות חלומותיי, "פחחחחחחחחחח לכולם יש אותו מבט איך שהם חוזרים, פחחחחח קטעים איתכם"...!!! וכך בין גלגול צחוק למשנהו הוא מסביר לי את כל הפוזות של הישראלים שחוזרים. ורק אז קלטתי, תוך שאני נדבקת בהתקפת הצחוק של הנהג שזה מה שיש לנו ואין לאף אחד אחר, דווקא המינוסים שלנו, הרעש הצחוק הם שמחת החיים, הם מה שכ"כ התגעגעתי אליו. עזבו נוף, אם זה מקום עם נוף, אחרי שבוע שבועיים מוצה הקטע. בילויים, שבוע שבועיים מספיק. קניות, שבוע, והבנק אומר מספיק. אבל לחיים, אין לי ארץ אחרת.............

קרמבובת

New member
../images/Emo25.gif

איך שהייתי רוצה להאמין לך... אבל מה לעשות ברדקיסטה.. לא רק לנו יש את זה..וכבר הספקנו להנות מחברה וצחוקים עד אינסוף גם בארצות אחרות.. סעי לדרום אמריקה ושבי עם מקומיים בבתי קפה בסוף השבוע..לא תרצי לצאת משם סעי ליוון קפריסין..אחחחחחחחחחחחחחחחח אפילו באירלנד הנחשבת כל כך קרה ומנוכרת...החברים בפאב הם כמו משפחה אחת גדולה.. ככה שמה שנשאר לנו כאן זאת רק העברית.. לא האופי שלנו ולא היופי שלנו.. אנחנו תיכף אוכלים פה אחד את השני
קרמבו

פיראט*

New member
זה כלכך נכון ../images/Emo66.gif

"אנחנו" לא נחמדים... אני מכליל, נכון, אבל במקרו זה נכון. פעם היינו מסוגלים להתתיחס בכבוד זה לזה, עכשיו כבר לא.. כל אחד לעצמו... אולי זה החום... אולי המנטליות של לא לצאת פריירים ו"להסתדר" על חשבון האחרים... "אני הייתי כאן קודם". עובדה... אז מה אם היא לא נכונה? כולם על הזין... וכשאני בחו"ל אני משתדל להיות במקומות שבהם אין ישראלים כי במקומות האהודים על הישראלים גם שם אנחנו מתבלטים,ולא לחיוב... לא כל הסיבות שבגללן לא אוהבים אותנו בעולם הן על בסיס אנטישמיות... אנחנו תורמים להן לא מעט בהתנהגות שלנו. עזבתי את המרכאות ואני ממשיך להכליל, אבל אפילו אם מדובר במיעוט -זה המיעוט הבולט... את הרוב הדומם אף אחד לא שומע... אבל...עם הכל ולמרות הכל, הארץ הזאת, עם כל מה שיש בה, כולל את כולנו, היא הדבר היחיד שיש לנו בעולם... המקום היחיד שאליו אפשר לבוא ולהגיד "חזרתי הביתה". אז אנחנו כאן... וחוץ מזה, אמרתי לך כבר שאת כותבת נהדר? אהבתי..

למעלה