אין כסף להרים גדר....

שמאלני

New member
אין כסף להרים גדר....

אבל יש כסף לשלם מיליוני שקלים מדי חודש למתנחלים בכדי שיחיו כמו מלכים. פה יש אבטלה אנשים חיים בזבל,ושם המתנחלים חיים כמו מלכים. מקבלים המון אבל המון כסף בכדי להשקיע בהתנחלויות שגם ככה בסופו של דבר נמסור,אז למה להשקיע כל כך הרבה כסף. ובשביל לשמור על המתנחלים,כי הם עושים לנו טובה שהם תקועים שם בשטחים. צריכים צבא שלם בכדי שידאג לשולמם של אלא שעושים לי טובה,הרי הם שומרים עלי. את הסכום המדויק כמה שמשלמים לצה"ל בשביל שישהה יום בשטחים אני יודע כי זה הופיע היום בעיתון,"מעריב". ובכן מילון ש"ח משלמים רק לכוחות הרגלים ליום בשטחים,אני מדגיש רק לכוחות הרגלים. מה עם חיל האויר? אהה זה עוד כמה מיליוני שקלים. תאמינו לי שעושים שאם יעשו חישוב כמה עולה כל הסיפור הזה עם צה"ל והמתנחלים יגיעו למסקנה שגדר לא שיקול כלכלי בכלל,מכיוון שעכשיו יוצא מילונים רק למתנחלים. שהם יחיו טוב ואנחנו פה נתפרק,מבחינה כלכלית. אז בשביל מה משקיעים כל כך הרבה בשטחים עם גם ככה אין לנו בטחון ואין לנו כלכלה יציבה. מה יעזור לנו שהמתנחלים גרים בשטחים,אז יש לנו בטחון כי הם גרים שם. הם מזיקים לאזרחי מדינת ישראל,מכל הבחינות. כל הזמן מדברים בתקשורת על המצב הבטחוני מדי פעם מדברים על המצב החברית בארץ,ותאמינו לי הוא יותר קשה מהמצב הבטחוני. זוכרים את הפרשה עם הגברת הזקנה שברק הזכיר לפני שהוא נבחר? וכל הזמן הליכוד הזכיר את הפרשה הזאת שהוא הבטיח מרכז גריאטרי והוא לא קיים. אין לי מה לענות להם,מכיוון שאת התשובה רואים כל ערב. נכים מה הם רוצים בסה"כ קצת כסף שיוכלו לעבור את החודש. כמה זמן הם שובתים אתם יודעים? 52 ימים !! לא שבוע לא שבועיים,כמעט חודשיים. ואפילו שרון לא טורח להזמין אותם בכדי לדון איתם במשא ומתן. אם שרון היה בן אדם הוא היה מזמין חבורה מהם לשבת כל הלילה בכדי לסגור את הסיפור הזה אחת ולתמיד. ובמקום זה הוא משחק איתם משחקים. שולח את המזכיר שלו שידברו איתם שולח את הח"כים שידברו איתם. כולם מדברים איתם,רק מי שצריך לקבוע לא חושב אפילו לדבר איתם. ויש עוד כל כך הרבה דפקטים במדינה הזאת בגדול הכול קשור לכסף. אך את המיליונים ראש הממשלה מעדיף להשקיע בהתנחלויות מאשר להשקיע בארץ איפה שהוא חי. אני הרמתי ידיים עם הראש ממשלה הזה.

Charlie

New member
תשובה

"המתנחלים חיים כמו מלכים. מקבלים המון אבל המון כסף בכדי להשקיע בהתנחלויות שגם ככה בסופו של דבר נמסור" נו? זו השקעה לשלום. מה אתה מעדיף, שנהרוס את ההתנחלויות כמו את ימית, אופירה ושאר היישובים בסיני? הרי כולם יודעים כיום שזו היתה טעות. אם נפנה תושבים (ולא יישובים שישארו על כנם, ולדעתי אין מנוס מזה) יגורו שם פלסטינים. מה קרה? מה , ישראל לא העבירה מיליארדים לרשות הפלסטינית כל השנים ולא שמעתי משהו אומר "בלאו הכי הרי נפציץ את זה אז בשביל מה?! כולם יודעים שבסופו של דבר נסלק את ערפאת ונמוטט את הרשות, אז מה הטעם?!" ככה זה, פראיירים לא מתים, הם רק, מתחלפים.....

.המוסד

New member
הטעות היא יותר יסודית

ישראל לא מבזבזת המון כסף על המתנחלים, היחא משתמשת בוא להגנה עליהם מפני אש"ף, האירגון שיצחק רבין(השלום לא עליו זה בטוח) הביא, תאשים את רבין לא את המתנחלים

שמאלני

New member
המוסד...

אני לא רוצה שם את המתנחלים ורוב גדול מהעם גם לא רוצה אותם שם,אז למה לי לבזבז כסף עבורם. הם רוצים לגור שם הם צריכים לדעת את ההשלכות שיש לזה,והם יודעים שמסוכן לגור שם. לפי דעתי מדינת ישראל צריכה להפסיק להגן עליהם ואם הם רוצים שיגנו עליהם שישלמו כסף בעד השמירה. אני לא מבקש מהם שיתקעו שם בשטחים האלה סביב כפרים ערבים עוינים. אני אומר להם תבואו לארץ יש מלא מקום אל תעשו לנו בעיות. ולא ידידי הקיצוני אין לי מה להאשים את רבין כי הוא קיבל מנדט מהעם.

maayan98

New member
לשמאלני

אז מה, גם אני לא רוצה אותך ואנשים כמוך פה, אז זה אומר שצה"ל יפסיק להגן עליך וישליך אותך לפלסטינים? זה אומר שאתה לא תקבל את חלקך ממשרד החינוך? זה אומר שאפשר למנוע ממך לכתוב הודעות בפורום הזה? יש המון אנשים במדינה הזאת שהייתי מעדיפה לא לחלוק איתם את המדינה, אנשים לא ציונים, מקומם לא במדינה הזאת כי המדינה נמצאת במאבק תמידי לקיום ואנחנו צריכים אנשים חזקים ובעלי אידיאלים כדי לשמור על קיומה. האנשים היחידים שבאמת אין להם שום זכות להשאר בגבולות המדינה הם אלה שרוצחים ילדים אין להם זכות קיום בשום מדינה. אין להם זכות קיום בכלל! זה לא אומר שיתחילו להוציא אנשים מבתיהם רק לפי דעתי או דעתך כי לכל מי שנולד פה יש זכות לשבת בארץ בכל ישוב, ללא פחד לחייהם. הזכות לחיות ללא פחד לחיים כבר לא קשור לאיזו מדינה הם חיים, גם אם הם חיים על מדינה שהם לא נולדו בה, זאת זכות בסיסית שמקבל אדם עם הנשימה הראשונה שלו. יש לאסור ולקחת את הזכות הבסיסית הזאת בכל מי שפוגע בזכות הבסיסית של אדם אחר. אתה יורד לסוף דעתי? אני רוצה להבהיר שלא התכוונתי לפגוע בך או באנשים לא ציוניים, רק רציתי להבהיר נקודה.

שמאלני

New member
maayan...

מה קשור אם את רוצה אותי או לא? את טפשה יותר ממה שאני חשבתי,את מבינה בכלל מה כתבתי בהודעה הקודמת. אני מבין שלא הבנת לכן הסביר לך לאט לאט שתביני אפילו משהו קטן. יש אנשים משוגעים משהו שהחליטו לגור סביב כפרים עוינים ערבים שלא רוצים אותם שם. האנשים האלה מוכנים לעשות הכול בכדי להשאר שם,נחזור קצת אחורה להיסטוריה. האנשים האלה שמעו בתקשורת שראש הממשלה רבין ז"ל עומד להגיע למשא ומתן עם הפלסטינים,להחזיר להם את השטחים מה שכבשנו מהם ב-67´. ובתמורה לזה יהיה הסכם שלום. הם לא הסכימו איתו והחלו להאבק נגדו בצורה בהחלט לא שפויה. בסופו של דבר לאחר ההסתה שהימין הסיתו נגד רבין קם אדם ורצח את ראש הממשלה רבין ז"ל. נחזור להווה,כיום יש לנו קו תפר פתוח שכל שני וחמישי שנכנס מחבל. קו התפר הזה פתוח בגלל אותם אנשים שחיים בשטחים וקובעים לנו את חיינו,האנשים האלה לא מיליונים ולא חצי מיליון. בסה"כ 250 אלף מתנחלים שקובעים ל-6 מיליון את עורך חייהם,מבחינה בטחונית. בנוסף לשיקול הבטחוני יש גם שיקול כלכלי,אז אני אומר שאני ועוד המון חושבים כמוני,צריכים להוציא את צה"ל מהשטחים אם הם רוצים בטחון שישלמו עבורו. לא יתכן שאני אתנגד לשהייה שלהם בשטחים ובנוסף לזה עוד אממן להם את הבטחון. הם רוצים שיממנו לעצמם גם ככה ראש הממשלה מעביר להם מדי חודש מיליוני שקלים. הם לא יכולים לממן את זה,אף אחד לא מכריח אותם להתקע שם כמו דפוקים ולגרום כל יום כמעט פיגוע בארץ. הפלסטינים לא נלחמים סתם הם רוצים את החרות שלהם מגיע להם חרות כמו שלך מגיע לא פחות ולא יותר. אלא שבתקשורת קוראים להם מחבלים,הם אנשים רגילים לא נולדו מחבלים שראו שהסכם אוסלו לא מוביל לכלום ולכן הם חושבים שיותר טוב להלחם נגד הכיבוש יותר טוב מאשר הם יושבים בשקט. ותודעי בזה לולא לא הייתה בכלל אינטפאדה אף אחד לא היה שם עליהם. אנחנו במצב כלכלי קשה מאוד בארץ וזה ידוע לכולם,אז למה ראש הממשלה מחליט להשקיע מיליונים בהתנחלויות אם אנחנו במצב כלכלי על הפנים. נ.ב בסדר הבנתי את הנקודה שלך גם אני לא סובל אותך,אבל מה לעשות שאלוהים יוצר גם אנשים כמוך.

maayan98

New member
כמו שכתבתי לך קודם...

אם אתה רוצה שאני אכבד את ההודעה שלך בתשובה, נסח מחדש את ההודעה ללא קללות ופגיעה מכוונת ברגשותי למען הרגשת העליונות שלך.

שמאלני

New member
maayan...

איך אפשר בלי להתעצבן מהבורות שרודפת אותך מדי יום? אני נפעם מחדש מכל הודעה שלך. אני כבר שומע ילדים יותר קטנים ממך שיש להם דעות הגיוניות ולא כמו שלך. יותר טוב אל תגיבי למה שאני כותב תעשי לי טובה את סתם מעצבנת וכותבת שטויות,חוץ מזה את תעשי לעצמך גם פחות בושות.

שמאלני

New member
צ´ארלי...

ממתי אכפת לך מהפלסטינים,פתאום אתה דואג להם וחושב להעביר להם בעתיד כל מה שנשקיע בהתנחלויות. כמו שכבשנו את השטחים ככה צריך לעזוב אותם,ריקים ללא בית אחד של יהודי. ולכן לא נשאיר להם בית אחד של מתנחל הכול נהרוס. אני לא חושב על שום השקעה לשלום ועוד במיוחד לאויבים,בחיים אני לא אשלם לאויב שלי כסף. בגלל זה אני לא מבין את הממשלה עד כה שהזרימה מיליונים לערפאת,שים לב לערפאת לא לעם שלו שזקוק לכסף הזה. שהמצב עכשיו בארץ על הפנים לא מעניין אותי המתנחלים האלה,בכלל לא צריכים להשקיע בהם גרוש. הם רוצים לגור שם שיממנו את הבטחון שלהם מכספם. למה אנחנו צריכים לממן להם את כל ההוצאות שלהם. בעזרת אנחנו כמוך אנחנו נהפכים לפראירים,הם הצליחו איכשהו להחדיר לך את השטויות שהם מאמינים בזה ואתה נגרר אחריהם כמו לא יודע. למרבה המזל אין הרבה אנשים שחושבים כמוך.

Charlie

New member
אבל שמאלני

מה עם השלום? הרי לאויבים לא נותנים כסף , לשכנים? לידידים? נעזור להם. "אני לא חושב על שום השקעה לשלום ועוד במיוחד לאויבים,בחיים אני לא אשלם לאויב שלי כסף" כך כתבת. שמע, אם לא היית מכנה עצמך "שמאלני" , הייתי מאמין שאתה אחד החברים של בגיניסט מהליכוד....

שמאלני

New member
אבל צ´ארלי....

שלום=בטחון זה הכול,ולא שלום=כסף. אני רוצה כל כך את השלום בכדי שיהיה לי ולמשפחתי בטחון בארץ הזאת שאני כל כך אוהב. ולא אני ממש לא ימני אני שמאלני בדם,האמיתי אני יותר צהוב בדם :).

Ergil

New member
אהא! אז יש לך דם צהוב!

תמיד חשדתי שהשמאלנים הם חייזרים. בטח ששלום שווה כסף. שלום(אמיתי, לא הפסקת אש למחצה) מאפשר להוריד מעט את תקציב הבטחון, שלום מעודד את התיירות, שלום מאפשר סחר חופשי בין המדינות וכו´ וכו´. מלחמה, לעומת זאת, היא עסק יקר להחריד. אין שום סיבה רציונלית למלחמה.

שמאלני

New member
כן דם צהוב.....

דם צהוב וגם נשמה צהובה,אבל מה לעשות שיש שופטים בני זונות שהורסים את הנשמה הצהובה,אבי נמני. אבל עזוב זה כבר בפעם אחרת. ומה זה קשור לשמאלנים שהם חזירים? אתה ילד קטן ומפגר,גם מנהל הפורום הוא צהוב כמוני בדם.

Ergil

New member
הא?

אתה מוכן לתרגם את זה לשפת בני אדם בשביל אלה שלא דוברים שמאלנית?

שמאלני

New member
פשש אתה טיפש...

מה אתה לא מבין מה שאתה קורא? כנראה היית בחו"ל או שאתה מעופף ולא יודע מה קרה בכדורגל. אבל לא חשוב זה כבר לדבר על כדורגל ולפי התגובה שלך אני מבין שאתה לא מבין בזה כלום.

maayan98

New member
מה קודם למה?

צריך להבין שבשביל שלום צריך ביטחון ולא להיפך. אם אין ביטחון אין שלום! קודם דואגים לביטחון, אח"כ חותמים הסכם שלום, ולא לפני. העם (סליחה, המיעוט) שאיתו אנחנו רוצים לחתום הסכם שלום קודם כל צריך להבטיח את בטחוננו ולהבטיח למנוע פיגועים, ואח"כ רק אפשר לחתום על הסכם שלום.

שמאלני

New member
מה קודם למה??

הרי זה ברור בכדי שיהיה בטחון צריך קודם שלום,וכדי שיהיה שלום צריכים לדבר עם הפלסטינים ואז הם יפסיקו את הטרור. אנחנו לא יכולים להפסיק את הטרור אנחנו מנסים למעלה משנה ואנחנו לא מסוגלים. רק ערפאת יכול לעצור את הטרור,אבל בנתיים הוא לא רוצה לעצור. צריכים לדבר איתם שיהיה כדאי לו לעצור את המחבלים,ורק אז יהיה בטחון לאזרחי מדינת ישראל.

למעלה