אין יאוש ?

סתםאחד1

New member
אין יאוש ?

שלום לכולם אני חילוני חסיד ברסלב, קניתי את סיפרי הרבי ואני מאזין קבוע לרדיו ברסלב לא ברור לי איך אפשר להיות כל הזמן מאושר ללא יאוש כשאני רואה ושומע מה קורה מסביבי , איך אפשר להיות מאושר כשאין עבודה הבנק לוחץ והחובות החובות וחוץ מזה איך זה שאני מתפלל ומבקש ומניח תפילין ושומר שבת ולומד ומתבודד למה אין התקדמות בגשמיות גם ? כאילו יש איזה מעצור היתכן שכל כך חטאתי שלא שומעים אותי שם למעלה בכל מקרה שיהיה ברור אין אמונתי בשם נפגעה בכלל אבל אני סקרו לדעת למה לא נפתחים שערי הפרנסה ואני צריך להגיע לשפל כמו שאני נמצא בו

asaf2000

New member
הכל לטובה

אני אמנם לא חסיד ברסלב אך מנסיון אישי ככל שאתה מרבה בדיבור עם הקב"ה בהתבודדות או תפילה או סתם לדבר עם ה´ כשאתה באוטו או הולך ברחוב ולבקש מה שאתה צריך זה עוזר מאוד בהתחזקות באמונה ואתה ממש רואה תוצאות בעיניים איך שהכל מסתדר לך. צריך לדעת שכל מה שקורה לך הכל זה לטובה ואפילו שבעיניים שלנו זה נראה כאילו זה רע, שאין עבודה ושיש חובות ושיש בעיות בלימודים, הכל זה נסיונות ובילבולים שהיצר הרע מביא עלינו בגלל שאנחנו מנסים להקרב לבורא עולם. צריך לדעת שכל תפילה אינה חוזרת ריקם ואם תתפלל אלף תפילות ולא תראה שום הבדל שתדע שאך תפילה לא נאבדת והקב"ה שומע את התפילות ורואה את ההשדלות בקיום המצוות וזכות המצוות והתפילה עומדת והישועה תגיע בסופו של דבר. ודווקא כשאם חוטא אז להפך כל התקרבות שלו להשם יתברך עושה שמחה גדולה בשמים שממדרגה כל כך תחתונה יהודי יכול להתקרב לה´ ולשמור מצוות!! הכי חשוב לחשוב בזמן קיום המצוות שאתה עושה מצווה או לומד תורה בשביל לעשות נחת רוח לבורא ית´ ולהיות שמח שנולדת יהודי ושאתה זוכה לקיים מצוות ומרוויח חיי נצח וככה תגיע לשמחה אם תחשוב על זה תמיד.

lorel

New member
כן, אין יאוש

תקשיב טוב, אין מצב כזה שאתה לא אהוב למעלה! זה רק היצר הרע שאומר לך את זה. הבעל שם טוב הקדוש אמר פעם "הלוואי שהייתי אוהב את הצדיק הכי גדול כמו שהקב"ה אוהב את הרשע הכי גדול"! האהבה של ה´ יתברך אלינו היא אין סופית כמו אב לבנו ולא משנה כמה חטא וכמה עשה רע, זה לא גודע מאהבתו כלום. בנוגע למעצור בגשמיות - יחד עם הקשיים בזה והניסיון, קיבלת גם כוחות לעבור את הניסיון הזה ובהצלחה, ואל תשכח את זה אף פעם! האור והשמחה שבלב לא צריכים לנבוע ממצב גשמי כזה או אחר אלא מסיפוק רוחני שאתה יודע שאתה נמצא בדרך הנכונה, ולפי מה שראיתי אתה בהחלט נמצא בדרך הנכונה. תחדיר בעצמך את הידיעה שהעולם הזה הוא רק חולף ועוד רגע והוא יגמר ואז תגיע לעולם האמיתי, ושם תקטוף את פרי עמלך. ה´ כן שומע את התפילות שלך גם אם אתה לא רואה תוצאות מידיות!!

עיין בתורה ר"מ בלקו"מ.

ובכל ספרי רבנו , בפרט בספר משיבת נפש , שכן הוא מלא מעצות לאריכות רוח , התחזקות וציפיה לישועה .

samuel b

New member
פרנסה מן השמים

פרנסה מן השמים ככתוב ב קונטרס יגלה עצות קלות ןנפלאות.אך להשיג פרנסה בקלות .ויחזק ויאמץ את כל בר ישראל. שלא יפל בדעתו משום דבר שבעולם .אלא צריך שידע תמיד. כי פרנסתו של האדם היא רק מן השמים כמה סגולות שמירת שבת כאשר מיתפללים במנין זוכים לשמוע קדיש וקדושה ועונים אמןיהא שמא רבא ובשעה שאדם עונה אמן אחר הברכות נעשה לו כלי לקבל פרנסה מן השמים מקווה שעזרתי

למעלה