אין חדש תחת השמש

אין חדש תחת השמש

אני עדיין נשאר עם שאלות ללא מענה מצד אנשי מרץ שאלות הגיוניות, לא תוקפניות, לא קנטרניות אבל כרגיל ממש כמו בעבר לפני מספר חודשים שנהגתי להשתתף בפורום דומה לזה אין לכם שום תשובות הגיוניות. אז כפי שאמר פעם מישהו משהו בסגנון של - "למה להתייחס לעובדות כשאפשר פשוט להתעלם מהן ?" ומשהו משלי.. למה בכלל לחפש הגיון ? "פינוי ההתנחלויות יביא שלום !" :) הבאנו שלום עליכם אחים יקרים.

נו באמת...

קל מאוד להניח שכולנו חיים בפורום הזה רואים כל שאלה שלך ומיד רצים לענות עליה אלא אם אין לנו תשובה. לפעמים ניראה לי כי מטרתך היא להגיע למסקנה שאין לנו תשובה מאשר באמת לנסות להקשיב ולהבין את דעות הצד השני. אני מציע שכל דיון שאתה פותח כאן תתחיל מנקודת ההנחה שלצד השני יש תשובות - והן תשובות מבוססות - ההבדל הוא הבדל גישה ותפישה. אם תרצה תחזור על השאלות שלך, אני אנסה להתייחס, ותצטרך לסלוח לי אם זה לא יהיה מייד ואם אני לא אמשיך בדיון עד קץ הדורות ואענה על כל פסיק שתכתוב...

ובכן..

טיפש אני לא. ואני מאוד שמח שיש לך חיים ואתה לפעמים מפקשש הערות או תגובות שלי לך אישית אני מאוד סולח. אבל נראה לי די מוזר שבפורום מרץ, אשר לפחות ! 50% מהגולשים בו הינם תומכי מרץ, כולם מצליחים לפספס את השאלות שלי. לך זה לא נראה מוזר ?

fogelda

New member
להגיד לך את האמת...

אני עוד אחד שתומך במר"צ ושיש לו זמן מוגבל להשתתף בפורום. אני זוכר את השאילה האחרונה שלך (על הזכות של הערבים להשאר כאן) ולא עניתי לך מכמה סיבות: 1. התשובה שלי על שאילתך מתחילה במאה ה 19 במקרה הטוב. לא יודע אם הייתי יכול לכתוב ספר בנושא (מלא בקשקושים כמובן, כי אני לא היסטוריון) אבל לפחות איזה 15 עמודים היו יוצאים. הנושא שלך רחב מדי. 2. אני לא עצלן ואני כן כתב הודעות ארוכות (עדיין, לא של 15 עמודים), אבל שאילתך נועדה לפתח דיון שבסופו של דבר יצדיק טרנספר, והרעיון הזה לדעתי, הוא רעיון גזעני לא מקובל במאה ה20 ואני לא מעוניין אפילו להעלות אותו בקול רם. 3. כמו כן אני לא רואה בנושא דבר מציאותי ורלוונטי, במיוחד לא בתקופה שבה אנשים רעבים, הכלכלה קורסת, החינוך הופף לבדיחה שלא נדבר על התרבות שכבר הפכה לקללה. אני מקווה שזה מסביר לך למה לא קבלת תשובות. בברכה דניאל

ובאם תבדוק שוב בדברי

תראה שמעולם לא הזכרתי שאין זכות לערבים להיות כאן (גם אם אני חושב כך וגם אם לא, פשוט לא אמרתי את זה) "אני זוכר את השאילה האחרונה שלך (על הזכות של הערבים להשאר כאן) ולא עניתי לך מכמה" מה שכן אמרתי היה שאו שיש לנו זכות להיות כאן ואז כל מה שנכבש בדם וביזע שלנו הוא. או שאין לנו זכות להיות כאן ואז נא לפנות את סביון, יפו, חבצלת השרון, אום חאלד וכו´ מה שאני עוד אומר זה - תפסיקו להיות צבועים ולהצדיק את ההתיישבויות באום חאלד קרי נתניה ואת ההתיישבויות בחברון תפסלו ותצעקו שבגללם כל הרצחנות של הפלשתינים. מה שעוד בטוח זה שלזה אין לך תשובה כי אחרת היית מגיב בהתאם. יש לנו זכות כאן בארץ ? או לא ? כזה פשוט. ואם תעיז לדבר על כך שיש לנו זכות מתוקף החלטת האו"ם (או"ם שמום כדברי בן גוריון המנוח - אותו או"ם שנתן יד לרצח 3 החטופים בלבנון) אני אהיה מוכרח להתפרץ בפניך בצחוק בלתי נשלט. מצטער.

fogelda

New member
היום, לעומת 67 ו48

מילת המפתח היא בעיה דמוגרפית. דמוגרפיה בסופו של דבר גם תשרטט את הגבולות. נניח שנספח את כל השטחים. נניח ש הפלשתינאים יוותרו על מדינתם ורק יבקשו את כל הזכויות האזרחיות שמגיעות להם במקרה כזה (אגב, חלק מהפוליטיקאים שלהם כבר העלו את הנושא). תסכים שתהיה לנו פה בארץ ישראל דמוקרטית עם צביון יהודי קואליציה פלשתינאית שתנהל אותנו? אם יום אחד יהיה לי זמן להשקיע בתשובה שלמה, היא תתבסס על זה. בברכה דניאל

אם... או אם...

תהיה לך תשובה שכרגע אין לך, כי כנראה מעולם לא חשבת על כך. אין שום מצב שבעולם שנסכים לספח כאזרחי מדינת ישראל את כל הפלשתינים, ממש כמו שאין שום מצב שאני אלך לירות לעצמי בראש כרגע. אני לא חושב שאפילו השמאל (כולל מרץ) עד כדי כך מטומטם. נ.ב. הפוליטיקאים (ספק רוצחים) שלהם יכולים להעלות כל נושא שהם רק רוצים, אבל למזלנו הם לא חלק ממקבלי ההחלטות אצלינו. זהו שאמרתי תשובות הגיוניות אין לכם.

fogelda

New member
וזו ההודעה האחרונה אליך ממני

לאחר שאתה מזלזל בכל מה שאני כותב פה, מפרש את התשובות שלי בצורה שגויה ובעקר מזלזל באינטליגנציה שלי, אין לי שום עיניין להמשיך להדיין אתך יותר. שלום ולא להתראות דניאל

אני מתנצל

כנראה ולא הבנתי נכונה את דבריך אשמח אם תאות להסביר אותם בצורה מדוייקת יותר.

fogelda

New member
ובכן

כתבתי לך את התשובה על שאילתך, רק שעשיתי את זה בקצרה. בכל אופן, היום העיניין הדמוגרפי והבטחוני זה שיקבע את הגבולות. כמובן שיש לנו זכות לשבת כאן והיא מתבססת בראש ובראשונה על הצורך של יהודים לחיות במדינה מסודרת שתמנע מכל אנטישמי ממוצע שעולה לשלטון במדינה כלשהי לעשות לנו פוגרומים, שואה או "סתם" רדיפה. גם אני לא רוצה לספח אותם ולתת להם זכויות, בגלל זה אני דוגל בהיפרדות מיידית מהם. פשוט ציינתי את הסכנה שבשינוי אסטרטגית המאבק הפלשתיני, כאשר אני רואה בדרישת הסיפוח נשק נגדינו מסוכן יותר מכל הפיגועים שהם עושים היום. אם אתה רואה בעית הגיון בדברי, תצביע ישירות עליה, במקום סתם להגיד "תשובות הגיוניות אין לכם" בברכה דניאל

למעלה