אין הנגשה לכבדי שמיעה בשדה תעופה באילת

אין הנגשה לכבדי שמיעה בשדה תעופה באילת

אין לוחות אלקטרוניים ובו מספרי טיסות ושיחוט. יש כריזה שלא מבינים כלום ממנה, ודיילות עצבניות שלא עוזרות בכלל. כן, הייתי שם השבוע בחזרה מחופשה וסבלתי קשות. מזלי שהמשפחה היתה איתי אחרת לא הייתי מסתדרת לבד. האם כדאי לכתוב מכתבים לשדה התעופה / משרד התחבורה וכו' וכו'? נראה לכם שזה יעזור?

גם ברכבת ישראל

אתמול הייתי בתחנת תל אביב השלום (עזריאלי). השילוט האלקטרוני שמודיע על הרכבות לא עבד. נאלצתי לשאול אנשים מה אמרו ברמקולים ואיזו רכבת לקחת. לצערי גם חזרה היה אותו הדבר. מעצבן. וגם באילת היה לי אותו סיפור כמוך. מה באמת עושים?

כן, לכתוב עם העתק לנציבות שוויון

אני לא נאיבית ויודעת שמכתב אחד לא ישנה את העולם, אך ככל שנרבה יותר להתייחס לנגישות החשובה לנו, כך יהיה סיכוי טוב יותר להשיגה - לאט, אך לא בלתי אפשרי. אם יורשה לי להמליץ - כדאי להתמקד בנושא הלוחות האלקטרוניים שלא היו, או שלא פעלו. מטבע הדברים הם האמצעי הנגיש ביותר עבורנו, כבדי השמיעה, כדי לקבל בנוחות ובכבוד את השירות אותו אנו מבקשים. אפשר להוסיף, שגם לאנשים השומעים הם תורמים וחשובים, משלימים מידע שמיעתי, כך שהם מועילים לכולם בלי יוצא מן הכלל. כריזה משופרת לא תועיל לרבים מאתנו. דיילות עצבניות הן מכה שגם השומעים לא יוצאים נשכרים ממנה. העתק מן המכתב הייתי מציעה לשלוח לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות שבמשרד המשפטים. הם היום מעודדים מאוד את הציבור לכתוב להם על כל דבר שיש בו פגיעה בכבוד האדם עם המוגבלויות ובעצמאותו בעת קבלת שירות או גישה למקום כל שהוא. לנוחות כולם, אני מצרפת את המיילים הרלוונטיים. בנושאי נגישות, הן בתחום השירות כמו במקרה שלך, הן בנושאי מתו"ס (מבנים, תשתית וסביבה): [email protected] (מניסיון אישי - עו"ד אירית שביב - שני) בנושאי דיור, תעסוקה, הפליה בביטוח, חינוך, פנאי ותחומי חיים נוספים: [email protected] בהצלחה! ואם תרצי, תעדכני אותנו?

חשבתי דווקא על מחאה קבוצתית

כשבן אדם אחד פונה אין לזה את אותו אפקט כמו שקבוצה פונה. מה אתם אומרים?

מסכימה איתך

מחאה קבוצתית תהיה יעילה בעיני.לצערי זו לא הייתה הפעם הראשונה שהלוחות האלקטרוניים לא פועלים ונשארים כבויים.

באילת אין בכלל לוחות אלקטרוניים!

שום שילוט שעוזר. רק דיילות עצבניות וקריאה בכריזה שלא מבינים ממנה כלום. אני חושבת שאם זו בעייה כללית וקורית באמצעי תחבורה שונים אולי נארגן מחאה כלשהי? מי בעד?

אני מצטרפת אליך

ארגון בקול ואחיה קמארה היו חייבים להרים את הכפפה ולדאוג לנגישות בשבילנו. אם תתארגן מחאה אצטרף!

וניל לי

New member
וזה הסיפור שלי עם רקבת ישראל

זה הספור שלי עם הרכבת... בד"כ אני מעדיפה אוטובוסים, ולא נוסעת ברכבת. לרוע מזלי באותו שבוע יצא לי ליסוע ברכבת 3 פעמים וזה מה שקרה ביום ראשון הלוח האלקטרוני היה משובש והיה כתוב בג'בריש, ניסיתי לתרגם לעצמי, לא הלך, על לשמוע את הכריזה אין מה לדבר, ולפנות לעזרה לעובדי הרכבת התברר כטעות ענקית. היו גסי רוח ומזלזלים, ואמרו שלא מתפקידם לטפל בלוח המידע ושאני מוזמנת להתלונן בהנהלת הרכבת. ביום שלישי שוב הלוח האלקטרוני שברכבת לא עבד, ושוב עובד רכבת שהיה גס רוח ולא סייע. הפעם גם נאלצנו להחליף רכבת בשל איזו תקלה.מלחיץ כי לא היתה לי אפשרות להבין את הכריזה שמסרה מידע, מתי תצא הרכבת החילופית, ומאיזה רציף וכו. עובדי הרכבת לא ששו לסייע. ביום חמישי באותו השבוע חזרתי על הטעות ושוב השתמשתי ברכבת, זה כבר היה הקש... הפעם מטרת הנסיעה היתה להגיע להופעה עם כרטיסים מוזמנים מראש. יצאתי מהבית 3 שעות לפני הזמן...למודעת נסיון ועיכובים בגלל הרכבת. כמובן ששוב לוח המידע לא פעל. הפעם לא טרחתי לפנות לעובדי הרכבת,הרגשתי שהספיק לי מהיחס המזלזל שלהם. החלטתי לספור תחנות כדי לדעת מתי לרדת. אמממה, בתחנה השלישית שוב עוכבנו, התבקשנו לרדת מהרכבת, כולי לחוצה להגיע בזמן, לא נותה לי ברירה אלא לנסות להעזר בעובדי הרכבת, בתקווה שהפעם אתקל באנשים סימפטיים ומסייעים. פניתי אל העובדים בתחנה (שניים, בנפרד) הסברתי שאני לקויית שמיעה וביקשתי עזרה. הם הסבירו לי שעלי לרדת במנהרה לרציף 2 ולעלות על הרכבת שהגעתי לרציף 2 שאלתי עובדת שלישית, שלא ידעה לעזור והפנתה אותי לעובד אחר, שלא נראה בשטח. בסוף החלטתי שאסמוך על שני העובדים הראשונים ששאלתי. ועליתי על הרכבת, גם בזו הלוח לא פעל, ניסיתי לספור תחנות, ובסוף מצאתי את עצמי יורדת בתחנה הלא נכונה. הבנתי שהוטעיתי ע"י עובדי הרכבת ועליתי על הרכבת הלא נכונה. מתוסכלת פניתי לקופה בתחנת הרכבת, והם הציעו לי לחזור ולעלות על רכבת לת"א ומשם לקחת רכבת ליעדי המקורי. מה שהיה גורם לי להחמיץ את ההופעה. בסופו של דבר עליתי על מונית ספיישל שעלתה לי 150 ש"ח והגעתי ברגע האחרון. ששלחתי מכתב תלונה לרכבת, תוך שאני מסבירה ומציינת שאני לא נוסעת ברכבת, כי היא לא נגישה, וכי נגרמו לי הוצאות כספיות בגלל הרכבת. כל מה שהיה להם לומר, זה מכתב סטנדרטי ודיי מתעלם.ו4 כרטיסי פיצוי ליעדים שאני לא נוסעת ולא נסעתי כי כאמור תמיד העדפתי אוטובוסים רקבת ישראל....

אסור לשתוק על זה!!!

נסעתי ביום שלישי ברכבת ובאמת השילוט לא עבד. שאלתי רק את הנוסעים ולא את עובדי הרכבת. חבל שאין מודעות לצרכים שלנו.

חייבים לעשות משהו בנידון

על נושא שילוט אלקטרוני בשדה התעופה והרכבות. אני אנסה לנסח מכתב. אם מישהו רוצה לעזור אתם מוזמנים לשלוח לי כאן ובמסר פרטים וכו'.

צלף

New member
ותחנת רקבת הגנה בתל אביב

לפני חמש שנים היה בסיפור שחירש עיור נהרג שם - והייתה הפגנה של אחא וארגוני נכים אחרים שגם אני הייתי בה - ושום דבר לא זז - הלכתי אחר כך אישית למשרד של התחנה הרכבת שם וביקשתי פגישה עם המנהל - והסברתי לו את כול הסיפור - ומדוע צריך לוח אלקטרוני שם - והוא היה נחמד והסכים איתי - והבטיח לדאוג בהקדם - וכמובן אין לוח אלקטרוני ברחבת הרכבת עד עצם היום הזה....

צלף

New member
ועצות שימושיות לחירש /.כבד שמיעה ב- ../images/Emo266.gif

השיטה שלי בתחנות
בעייתיות הם ללכת לקופת הכרטיסים ולבקש מידע מלא על מועד הגעת הרכבת ועל הרציף שבה לעלות עליה .. ברכבת התחנת הגנה ובכול תחנות הרכבת שראיתי יש הנגשה של הקופות לכבדי שמיעה - רמקולים חזקים עם עוצמת קול ברורה ואפשרות שימוש במצב T אם עומדים מול הריבוע האפור שמהלב מספק ויש עליו סימון של כבדי שמיעה. אם אין על הרכבת שלט עם היעד אז לשאול אותם איזה רכבת הגיע ולאן - לא להתבייש - וגם שעולים לשאול לאן הרכבת לפני שהדלתות נסגרות כדי להיות בטוח...

צלף

New member
אני כמעט לא טס ב ../images/Emo160.gif ואין לי ניסיון לחלוק

לחלוק איתך
אבל מה הבעיה במקום לאילת תגיעי בטעות לפריס - מה רע בזה

וניל לי

New member
העצות האלה נכונות כשיש אירגון וסדר

וברקבת זה לא קיים... הייתי עם המידע הרלוונטי והכל היה טוב. עד שהג'בריש הופיע, עד שנאלצנו להחליף רקבת גם אם אתה יודע שזו הרקבת שלך, לך תדע מתי לרדת אם אין הנגשה. ואין כ"כ את מי לשאול, העובדים לא אדיבים, או פשוט לא נמצאים במקום. להציק לנוסע פרטי לא תמיד נוח. וזנ מובן, זה לא תפקידו.

זהבית135

New member
לא מבינה דבר אחד...

אני נוסעת ברכבת מעט מאוד כי כמעט אין לי צורך, ולדעתי אוטובוסים בין עירוניים בד"כ יותר יעילים, אבל שאלה לי אלייך: יום ראשון ידוע כיום גרוע לנסיעות בגלל חיילים שחוזרים מחופשה. יום חמישי גרוע לנסיעות בגלל חיילים שיוצאים לחופשה הביתה...
נשאר יום שלישי. כידוע, גם ללא שילוט ברכבת עצמה, יש שילוט בתחנות, הן שלטים עם שם התחנה והן שלטים המכוונים את הנוסעים לרציפים ולרכבות השונות. אם את רואה היטב - איך זה שלא נעזרת בהם? ומאידך, אם כבר לשאול, אז עדיף לשאול את מי שנוסע באותה רכבת, דהיינו: הנוסעים שעולים על הרכבת הספציפית. היה לך ניסיון גרוע, לא קיבלת תשובות מעובדי הרכבת? למה חזרת ופנית אליהם? זה לא שאני מטילה עלייך את האחריות למה שקרה. ברור, שהשלטים היו צריכים לעבוד, וברור שהחלפת רכבות ושלא ניתן להסתייע בכריזה כשאין שומעים היטב או בכלל, אבל חובה לנסות להסתייע בנוסעים לפני שעולים על רכבת שלא בטוחים לאן היא נוסעת. ולוודא ולחזור לוודא שאכן זו הרכבת הנכונה. לא להתבייש לשאול! ושלא יהיו לך שוב מקרים כאלה. סופשבוע נעים!

וניל לי

New member
כמו שכתבתי השילוט האלקטרוני לא פעל.

לשמוע את הכריזה לא יכולתי והאפשרויות היחידות היו לשאול. אז שאלתי וזו היתה טעות... למה חזרתי ופניתי? לא היתה לי ברירה. מה גם שבנסיעה האחרונה לא פניתי אליהם מהסיבה הזו, וגם יצאתי בנזק. לשאול נוסעים נראה לי פחות נוח, יצא ששאלתי ולא ידעו ולהתחיל לחפש מי שיודע... היה עדיף שמי שזה תפקידו ועל כך הוא מקבל שכר.יעשה את עבודתו! גם נוסע יכול להטעות, לא לדעת, להעליב וכו, ולו, מותר, זה לא מתפקידו... לגבי השלטים ברציפים, לא תמיד אפשר לראות אותם בזמן, ניסיתי את זה, וגם בחושך...מאוד קשה לראות אותם. לדעתי לא ניתן להסתמך עליהם. גם אני מעדיפה אוטובוסים, אבל בנסיעות אורכות לפעמים נוח יותר ליסוע ברקבת לגבי מה שכתבת על הימים, את אומרת שאם יש הופעה ביום חמישי לוותר בגלל העומס?...

למעלה