אין הוכחה לתועלת שבתוכנית החיסונים

אנפילד

New member
אין הוכחה לתועלת שבתוכנית החיסונים

עסקנו בנושא הזה במספר שרשורים ועכשיו אני פותח שרשור נפרד לכבוד ההתחמקות של המאור הגדול, פרופ' סומך.

כידוע, מעולם לא נערך מחקר השווה את סך בריאותם של ילדים מחוסנים מול זו של ילדים לא-מחוסנים. האם לתת 33-35 מנות חיסון בשנת החיים הראשונה תשפר את בריאות הילד שלי, שואלים הורים רבים, ובצדק.
לכך עונה ממסד החיסונים באמצעות דובריו הרופאים - "כמובן! החיסונים הוכחו מדעית. כל המדענים והרופאים עומדים מאחוריהם. מדע החיסונים חזק ויציב."
זהו שקר.
מעולם לא נערך ולו מחקר מדעי אחד שבדק את בריאותם של ילדים מחוסנים מול ילדים שאינם מחוסנים. אף לא מחקר אחד!
האם מחקר כזה ניתן לביצוע? כמובן. מחקר פשוט יחסית. (ומי שטוען שמחקר כזה אינו ניתן לביצוע בעצם אומר שלא ניתן להוכיח מדעית שתוכנית החיסונים תורמת לבריאות הילדים שזה בניגוד גמור להצהרות ממסד החיסונים, ובניגוד חמור להיגיון ולמוסר).

האם מחקר כזה מוסרי? כמובן, ישנם ילדים לא-מחוסנים במספרים מספיקים. הוריהם ישמחו לנדבם למחקר כזה. בנוסף, האם זה מוסרי לתת כמות כה גדולה של חיסונים (כמות שגדלה והולכת) מבלי שהשאלה הזו נבדקה מדעית?! הרי המשמעות של הדבר היא שילדינו הם שפני ניסוי של ממסד החיסונים ותעשיית התרופות. כולם עוברים הליך רפואי מובנה שלא נבדק מעולם!

בדיונים שהיו פה תומכי החיסונים עשו תרגילי התחמקות (לא) מרשימים בכדי לא לדון עיניינית בסוגיה החשובה הזו. אבל הם בחברה טובה, כפי שתוכלו לראות בעצמכם בהודעה שמתחת להודעה זו.

אנפילד

New member
פרופ' אלי סומך מתחמק מלתת תשובה

שאלתי את שאלת מיליון הדולר גם את פרופ' אלי סומך, אחד מהמומחים הגדולים לחיסונים בארץ ומקים אתר "חיסונים" של ביה"ח וולפסון.

שימו לב איך פרופ' סומך מתחמק מלענות לשאלה שנשאל וכמובן מתחמק ממשמעויותיה.
(יש לינק ותמונה לגיבוי במקרה שימחק).
http://www.doctors.co.il/forum-2588#message-24246

רופא ומומחה למחלות זיהומיות אינו מבדיל בין תועלת ונזק של חיסון בודד ובין ההשפעות המצטברות של 33-35 מנות חיסון בשנה הראשונה לחיי התינוק? אני מסופק.

מהן המסקנות שלי מתשובתו של פרופ' סומך:
1. אכן אין מחקר שבדק את השאלה הזו. לו היה כזה וודאי שמומחה כפרופ' סומך היה מכיר אותו.
2. פרופ' סומך מודע היטב למשמעות הקשה של התשובה לשאלה הזו ולכן הוא מתחמק מלענות עליה או לעסוק במשמעויותיה. מה זה אומר על מוסריותו של פרופ' סומך? תחליטו בעצמכם.

למעלה