אין גבול לצביעות

dorrn

New member
אין גבול לצביעות

ערפאת הודיע שהוא הורה לעצור את רוצחי זאבי? את מי בדיוק הוא יעצור? את עצמו?! הרי החזית העממית שביצעה את הרצח היא חלק מאש"ף ודוגלת כמו שאר חלקי אירגון הרצח הזה בהשמדת ישראל,והרי ערפאת בעצמו הורה ואישר עשרות רציחות רק בשנה האחרונה,ושיחרר עשרות מחבלים שגם הם היו אחראים למעשי רצח רבים,ועכשיו פתאום הוא הולך לעצור את הרוצחים? והדבר העצוב באמת הוא שאני בטוח שיש כאן אנשים שבאמת מאמינים שערפאת מצטער על הרצח ויעשה הכל כדי למצוא את האחראים.מתי תבינו שהכל הצגה אחת גדולה??? מתי תבינו שמטרתו האמיתית היא השמדנו??? הסכם השלום הסופי אולי נראה לפעמים קרוב (ודוגמא פתטית במיוחד היא יוסי ביילין,שבטוח עד עכשיו שבטאבה הוא היה קרוב מאוד לפיתרון סוגיית השיבה,וכל מה שנדרש זה עוד כמה ויתורים קטנים) אבל הכל חלק מתוכניתו,תמיד לתת הרגשה שהנה נותנים עוד קצת וכבר יש הסכם.ולצערי זה עובד בצורה מצוינת ואין לי ספק שרוב הפורום מאמין שלמרות כל מה שקרה בשנה האחרונה הפיתרון עכשיו הוא להמשיך ב"משא ומתן" ולא להשמיד את המרצחים.חיסולים זה נחמד,אבל מתי נחסל את האחראים האמיתיים?? מתי נחסל את ערפאת???? נ.ב.אני יודע שחלק מכם יתעקש להשוות בין גנדי וערפאת,שהרי שניהם מדיניים ומה ההבדל בין חיסולו של אחד לחיסולו של האחר?? אם כבר,ערפאת הרי בחר מזמן בדרך ה"שלום",ואילו גנדי המשיך לשאוף ל"מלחמה" לאלו מה נותר עוד לומר חוץ מ: משוגעים,תרדו מהגג!!!!

אני לא מאמין שיש מישהו שחושב

שערפת באמת מצטער על הרצח הנתעב הזה, טוב נו, אולי יוסי ביליין, אבל אף אחד לא שומע את ביליין יותר, הוא עסוק (והמבינים יבינו), ונמאס (את זה כולם מבינים) הרי הוא אפילו לא גינה אותו בעצמו! כל מה שהוא אמר (דרך הודעות של אנשים אחרים ולא של הוא עצמו בטלביזיה) זה שהוא מגנה כל רצח פוליטי. כל מה שהוא עשה זה רק להשוות: אתם רצחתם את אבועלי מוסטפה, ואני גיניתי, אנחנו רצחנו את גנדי ואני מגנה. שפל שכמהו! איך אפשר להשוות בכיר באירגון טרור שהיה עצור, היה מבוקש, היה מוזהר... הוחזר לשטחים בתנאי שהרשות התחייבה שלא יעסוק בטרור, אבל הרשות הטרוריסטית לא עשתה דבר, אלא ההיפך, הם הזהירו אותו שהוא על הכוונת הישראלית... לגנדי? פולטיקאי נבחר ציבור! פוליטיקאי שהעיסוק היחיד שלו בטרור זה קריאה נגד הרשות הפלסטינאית הטרוריסטית. איך אפשר? ועכשיו לשאלה, מה ערפת יעשה? יש לו בעיה חמורה ביותר... מצד אחד, אם הוא יכנס בטרור חזק, אזי יופל מכסאו ("הרם") כמנהיג הפלסטינאים. הוא יודע שאם יתחיל לעשות משהו "על אמת" אז הרחוב הפלסטינאי יבער... מצד שני, הוא כן חייב לעשות משהו... יש את אמריקה הגדולה וה"טובה", הוא רוצה כרטיסים זולים אל החלונות הגבוהים בעולם, לקידום האינטרסים הפלסטינאים... אז הוא עושה "על כאילו"... כאילו עוצר אנשים, כאילו נלחם בטרור... זה מה שהוא עשה עד עכשיו, מעניין מה הוא יעשה הלאה.

dorrn

New member
מה זאת אומרת מה הוא יעשה הלאה?

ההצגה תימשך כרגיל כמובן! למה שהוא ישנה משהו?,הרי זה עובד מצוין,תסתכל על כמה מההודעות בפורום הזה.מצד אחד הוא ימשיך לעסוק ברצח,ולעיני המצלמות ימשיך בחתירתו האמיצה לשלום.זה עבד עד היום,וזה יעבוד גם בעתיד.

זה לא יעבוד

תבין, בהיגררות כזו, הוא נראה טוב בעיניי העולם, אבל מה שקורה בשטח זה בדיוק ההפך... הרי ככה לא נגיע לשום הסדר. קשה לשחק משחק כפול לאורך זמן, כי הרי אנחנו לא מתקדמים, ובינתיים המצב הנורא נשאר... אצלנו נהרגים אנשים וחיים בפחד, על סף התפוצצות... אצלם חיים בתנאים קשים ביותר, של עוני של אבטלה, בלי מדינה וכו´ על סף התמוטטות בסוף יקרה משהו שיפוצץ את זה, אם לא אצלם אז אצלנו, צריך רק משהו קטן בשביל זה. זה הכל... כמה זמן הוא יחזיק? ואולי הרצח הנתעב הזה פוצץ את זה, והפתיל בוער...? אני מקווה, האמת. צריך דברים קיצוניים בשביל להחלץ משגרה מפחידה כזו.

dorrn

New member
אני זוכר שגם אני חשבתי פכם ככה

אחרי הלינץ´,אחרי הדולפינריום,אחרי סברו,כל פעם מחדש חשבתי שזהו,הפעם השמאל כבר יבין עם מי יש לנו עסק,הרי להיות כל כך מנותק מהמציאות כבר באמת אי אפשר.האמנתי,וכל פעם התבדתי מחדש. הפעם,אני כבר לא מצפה לכלום

פינגו

New member
שתי ההנהגות

אני מחזיק בדעות שמאליות, והרצח של גנדי, אכן אינו מזעזע את תפישת עולמי. הוא מחזק את דעתי שההנהגה הפלשתינאית אינה פועלת בהתאם לאינטרס העם הפלשתינאי, היא בזויה ועלובה. בדיוק כפי שאני חושב על הנהגת ישראל שהיא אינה מייצגת את האינטרסים שלי ואינה דואגת לבטחוני ורווחתי (ראה הודעתי המפורטת: "מחשבות על מהות האזרחות"), כך לו הייתי פלשתינאי הייתי חש שההנהגה הפלשתינאית בוגדת בי ואינה דואגת לרווחתי ובטחוני.

dorrn

New member
טוב שלפחות בעניין ההנהגה אתה מסכים

רק חבל שאתה לא מגיע למסקנה המתבקשת שהפיתרון המיידי למצב חייב להיות חיסול כנופיית אש"ף ולא המשך המשא ומתן איתה

רעות כ-ץ

New member
תתפלא, אבל אפשר להשוות.

שוב: הכל ענין של השקפה. כפי שכבר עלה פה באי אלו דיונים - ואני מצטערת שאני חוזרת על עצמי - מדינת ישראל עוסקת, כמדיניות (!), בפעילות טרוריסטית לא פחות מ"בכירי הטרור" ברשות הפלסטינית - הפקעות, הריסת בתים, עקירת מטעים, עוצר, סגר, כתר, הפגזות, טילים וכיו"ב. רק שכשה"טרור" הוא פלסטיני, אז הוא מהווה פשע נתעב ובל יסולח שמבוצע ע"י רוצחים שפלים שמטרתם האולטימטיבית היא להשמיד את מדינת ישראל ואת העם היהודי לדורותיו, ואילו כשאותו "טרור" הוא ישראלי, אז מדובר בפעולה לגיטימית ומינימלית שכל תכליתה היא הגנה עצמית בסיסית של הישות היהודית הקטנה וחסרת הישע אל מול המפלצת הפלסטינית הגדולה, המבוססת ובעלת העצמה. או וול. מי שנותן לגיטימציה לחיסול של "טרוריסט מבוקש" ע"י ממשלת ישראל, נותן לגיטימציה גם לחיסול של "טרוריסט מבוקש" (לצורך הענין - חבר ממשלה שעוסקת במדיניות של טרור כמתואר לעיל) ע"י גופים פלסטיניים, ולא יעזרו כל הפליאה והזעזוע. אמנם, גנדי היה שר בממשלתה של מדינה ריבונית, ואילו מסטפא היה רק אדם בדרג מדיני בכיר בישות שאינה ריבונית, היות ומדינת ישראל טרם הואילה להעניק לה ריבונות.. אני לא אומרת שלא צריך לגנות ולהוקיע פעולות אלימות; אבל לפני שאנחנו מביעים זעזוע עמוק כל כך מפעולות שכאלה, ראוי שננקה את עצמנו מביצוע אותן פעולות עצמן.

למעלה