אין ברירה, חרדים.

אין ברירה, חרדים.

אין ברירה. הציבור הזה כבר פשט את הרגל. אומרים את זה עסקניו ומנהיגיו. הוא כבר מזמן חדל לשמש בתור הכהן הגדול של העם היהודי. טובי בניו, טובי רעיונותיו ומסריו, מסורים ואחוזים עמוק אי שם אצל עם אחר. אי שם במקום אחר, מקום שמשם הם ללא הרף מתרחקים ומנדים. ואנחנו יודעים את זה. אנו יודעים ומכירים כי התורה היא הרבה יותר שורשית מחבישת כובע וחליפה, אנו מכירים כי היהדות הבה יותר עמוקה מ'ללכת בצפירה' ולצום ביום העצמאות. אנו יודעים את כל אותם אלפי סטיגמות וקבלות רקובות שמושרשות לחינם ושלוחות כשעיר המדברה ביד כל לבלר חד מבע ומחודד עט. היהדות שלנו עמוקה ומבוססת הרבה מאשר מקפצי הרחובות. אבל אין לנו ברירה. אנו חרדים וחייבים להיות שם, אין לנו ברירה. דיברתי היום במשך שעה וחצי עם החברותא שלי בבוקר על זה, והוא צדק: אין לאן לברוח , אנחנו חייבים, אין ברירה. חרדים. אם תרצו ואם לא.

פופקס

New member
אין לאן לברוח. אין משהו יותר טוב.

עדיין לא הייתי מכריז על פשיטת רגל אבל בהחלט המצב לא מה שהיה צריך להיות. אבל מתוך כל הריקבון הזה יש את הגיבעול החי שצומח ופורח אט אט ויש סיכוי לחרדים המודרנים

פופקס המצב שלך בקנטים.....

לאיזה מגזר ביכלל אתה משייך את עצמך.....?? אתה לא מודע מה שהולך היום אצל המודרנים בגידות בטונות....................!!! אני שמעתי סיפורים מזעזים.....

מה זה ``מודרנים``?

לבוש? קלילות ביראת שמים? קניונים? גלישה? מוזיקה לועזית? סרטים? פשרנות? ליברליזם? ספורט? פופקס, אולי תסביר לי אחת ולתמיד?? כדי שאדע להסביר כשמבררים אצלי על חברים... אה, ויש את המושג הזה - `ראש פתוח`... עוד מושג מעורפל... תודה מראש על הסבר בהיר וברור.

little snoop

New member
אתה רואה מה אתה כותב?

אין ברירה?? א. אתה לא חייב להיות חרדי,חפש לך את דרכך הנכונה שלך. זה נכון שיש הרבה חרדים שכבר לא בדיוק חרדים חוץ מחליפה ועוד כמה סממנים שאמרת הם לא עושים כלום, אז מה? אז הם ישלמו על זה בשמיים, ויקבלו את ענשם, אל לנו לשכוח שתופעות אלו נוצרות בעיקר מכפיה דתית ואילוצים למיניהם. לא יודעת מה איתכם,אני שומרת תומ``צ לא בגלל שאין ברירה, אלא כי אני מאמינה בקב``ה ובתורתו! בהצלחה!

שמירת מצוות וחרדיזם זה

שני קווים, לעיתים אפילו מקבילים. ואין ברירה זה אומר שאין ברירה. מבחינה ציבורית אנו חייבים לבחור בחברה הזאת, מתוך הכרה בעומק חסרונותיה. אגב, את המצוות, להבדיל מרוב החרדים, עושים מתוך בחירה שבאהבה (מי שעושה, כמובן..) .

העולם החרדי

בנוי ממאות (זה לא הגזמה) סטיגמות קבלות השקפות ודעות שמעצבים אותו וקובעים את דמותו וגדריו. וזה בלי להתייחס לסילופים עקמומיות שקרים ותככניות שרבים בו עד מאד. את כל זה עלינו לקבל עלינו כציבור אך ורק מפני שאין ברירה אחרת, אין מה לעשות; לתקן אותו לא ניתן (בניתוח יעלה בחייו) , ולפרוש ממנו- ולקיים חיי תורה ומצוות -לא אפשרי, או יותר נכון כמעט ולא אפשרי. מה שנותר זה לחיות לגור להתפלל ולרבוץ ליד ובסמוך לסילוף הזה, מחוסר ברירה.

לגוף דבריך, פלפל...

תסכים איתי שהאידיאל הוא לחיות לפי מוסכמות והשקפות תורניות אמיתיות. רק שבפועל הציבור החרדי לא מתנהל לפי האידיאל... אי לכך אני מסכים בלב ולב עם הבנת האילוץ והרע במיעוטו שבטענתך, אך את מהות הביקורת שיש לך על המרקם החברתי החרדי לא הסברת, או אולי לא הבנתי. (שלא יטעה אי מי, כמות הביקורת שיש לי על הציבוריות החרדית, מי ישורנה..)

אתקן, ברשותך...

לא רק בחירה מאהבה, גם מיראת העונש. (עונשו של אלוקים, לא של החברה)

סליחה?

לא הבנתי? פשטנו רגל? מול מה אתה מדבר? ספר נא לי מהו מבחן הפרופורציות שלך?? מי פשט רגל? זכינו ואנו גאים במקום שלנו וככל קהילה גדולה מתווספים לנו התמודדויות וקשיים... אבל פשטנו רגל? להיפך! גדלנו!

אוי לגבר, שחייו בעבורו כקבר/שבר..

קבור בדעות מקובעות.. שבור מדמעות משוגעות.. את המרחב הרוחני הפכת לקבר הנחפר לחיים שלפני המוות.. בעצם כל הווייתך היא ה``אין ברירה``.. צר לי, ומר לי, אילולי שמעתי, לא האמנתי.. אני הייתי שם , רקדתי בכמה חתונות בו זמנית, יכולתי היום לחיות במקומות אושר, ..זוהרים אך סוערים,. דרכי אורות שאינם אלא בורות.. וכמי שליבו דווי על העבר.. מדמה אותך ,אחי היקר, בליבי.. לבן מלך הגדל ביופי והדר, ומלבושו שש ומשי ויקר, תפארת עוז והדר.. ויגדל בן המלך ויגמל, ויצא לרעות בשדות זרים... והנה, נתקל הוא במגדל המתנשא לגובה רב, אשר משם ישקיפו על פני חוצות,. חש הנער, ולא התמהמה, ויאחז משקפת בידו.. ויעל למגדל,, ושם בגובה הרם השקיף הנסיך, על פני חוצות.. והנה תוך כדי , משקיף הוא על עירה הרחוקה שני מיל, ויבחין בתכונה בבית מרזח המקומי.. והנה, מבחין הנער בבני איכרים עניים ודלפונים, המסובין בשוכרה, ופיהם מלא צחוק ולעג.. מיד נתמלא ליבו, לב נער, במרירות ועצב.. ``הייתכן``? הרהר לעצמו.. ``שהם בני האיכרים ,גסי הרוח ימלאו שחוק ואושר,?`` ואני בן המלך כל היום סגור בכלוב של זהב...? כך , התהלך הנסיך, סהרורי, במשך שבוע.. באחד הימים פגש בו, המשנה למלך.. הבחין כי פני הנסיך ,אינם שוחקות.. וידובב את הנער,.. הנער פרק את אשר על ליבו.. אחז המשנה בידי הנסיך, ויחדיו צעדו.. אחזו המשנה, וחיבקו.. וכך סח המשנה, `הוד מעלת, הנסיך`.. ``הן ביום מן הימים ,ידרש כבודו לכתר מלכות, ולמען תדע אורחות דרך ארץ , עליך לחיות בארמון זה, לאלף דעת ובינה, על ידי טובי המוחות וספר החוקים.. וכך, רק כך.. תזכה לירש את המלכות``.... מבין?.. הבן מלך, זה אתה.. האיכרים הם החרדים (הצבועים שביננו) והכופרים... אך, אנו .. נדרשים לאמת, להיות חרדי אמיתי,!.. ללכת בדרך התורה.. עם כל הקושי שבדבר, ועם כל השקר החוגג... ואתה , שאתה שם.. הצלחת להעפיל סמוך לראש ההר.. עד עכשיו שרדת.! .. עכשיו אתה רוצה ליפול? לסגת אחור? לצנוח אל התהום?

למעלה