אין אש ללא עשן

עציון

New member
אין אש ללא עשן../images/Emo120.gif

אצלינו בבית אף לא אחד מעשן. ארבעת הגדולים לא הכניסו מעולם לפה סיגריה. והנה, דוקא הינוקא, מאז החל טירונות החל לעשן. ומה זה מעשן- מקטר. קופסאות וקופסאות. את בידלי הסיגריה הוא תוחב לכיס המכנסיים או החולצה. מסריח לי את הבגדים. את האוטו. את החדר. בתחילה ניסיתי להניא אותו מלעשן אבל לצערי לא הצלחתי. גם אצלכם, הילדים מעשנים מאז התגייסו לצבא?

אצלי לא מעשנים, לא שותים,

טוב שיוצאים עם בחורות.
אצלנו המלחמה (ממש כך) הפוכה. אנחנו קטרים ,והבנים פשוט רודים בנו. בשישי בבוקר הרכב מטוהר מריח הסיגריות. אסור לעשן בבית. אתה יודע מזה לעשן בחצר בטמפרטורה של 45 מעלות? מה שכן הם התחילו לשתות קפה שחור בצבא.

אממאא

New member
אצלנו האורחים מעשנים בחוץ....אבל לא

חם ככה... דווקא יש אויר טוב...

עציון

New member
מעשנים בפנים מעשנים בחוץ, אבל...

למה בכלל החל לעשן? הצבא כזה הורס? בעבודה שלי אני רואה איזה "קנס" עצום משלמים אלו שמעשנים. פי 2 מאלו שלא. לא חאראם על הבריאות? ומה זה הנוהג לשים בדלי סגריות בכיס? פחד מהוותיקים יותר? איכות הסביבה?

אממאא

New member
לא יודעת, נורמה חברתית?? נסחפים

אחרי החבר'ה ולא רוצים להרגיש שונים? אצלי הגדולים לא נסחפו אחרי אף אחד, והקטן (מוצק מאד) נסחף והטלטל, ומשום מה גם אצלי הבדלים התגלו בכיס החולצה בדרך לכביסה....ואז הוטל הוטו.

עציון

New member
../images/Emo8.gifלפני שבוע שמתי את הבגדים שלו

במכונת כביסה. אחרי רבע שעה הרגשתי באויר ריח סיגריות. כנראה מהחום של המים נדלקו הבדלים של הסיגריות ועשן סגלגל מילא את החלל. ככה זה ששוכחים לרוקן את הכיסים מבדלי סיגריות.....

סמדר בנ

New member
תודה לאל שלא...

שתי הבנות לא עישנו לפני ולא תוך כדי. ממתקים לעומת זאת..... בבית שלנו בכלל לא מכניסים סיגריה.

י רדן

New member
אצלי שתי הבנות החלו לעשן בצבא...

אני מעולם לא נגעתי בסיגריה, אך בן זוגי עישן שנים... עוד הרבה לפני הצבא... היום שוחחתי עם ביתי על כך שתנסה לעשן פחות ולאט לאט תפסיק היא מבינה כמה זה מזיק.. ולא בריא.. אני מקווה שהשיחה תעזור.. הבת הגדולה הפסיקה לשמחתי כבר לפני כמה שנים...

עידן64

New member
הנושא כל כך חם אצלי../images/Emo120.gif

אני לומדת להיות "מדריכת הכנה ללידה" ובמסגרת לימודי אגיש ב22.3 בפני הכיתה הרצאה על עבודה שהכנתי בנושא :"השפעת העישון בהריון ובהנקה". לא שלא ידעתי כלום על סיגריות לפני,אני מעולם לא עישנתי ממש.עישנתי פסיבית שנים רבות בבית ושלמתי מחיר יקר על העישון של אמי.לשמחתי הרבה,אצלי בבית לא מעשנים ולא נכנסים עם סיגריות,והבנות לא מסוגלות לגעת בזה,אז אני מאושרת. זועזעתי בעבודה מהלמידה מה מכילה הסיגריה (בין היתר פחמן דו חמצני:הגז המשוחרר מאגזוז המכונית),העשן שלה וכמובן הנזקים הקשים שהיא גורמת לעובר,לתינוק,למעשנים הפסיבים ובכלל. הלוואי והייתי יכולה לתת להמון אנשים לקרוא את העבודה.מקווה שאצליח לתרום את תרומתי הצנועה דרך חשיפת הנושא לזוגות בהריון בקורסים שלי בעתיד (אני מקווה הקרוב...).

סמדר בנ

New member
היה מעניין לקרוא את עבודתך

ועישון פסיבי מסוכן מאוד - אבי שלא עישן סיגריה מימיו גדל עם אב (סבי) שהיה מעשן כפייתי. לצערי, אבי נפטר מסרטן ריאות ורופאיו אמרו שזה יתכן כתוצאה מעישון פאסיבי בכמויות. מי יודע? למזלנו, יש בשנים האחרונות יותר מודעות לנושא - פינות עישון מיוחדות, מקומות ללא עישון כלל וכד'.

שויו

New member
אצלנו העישון התחיל עוד בתיכון../images/Emo10.gif

כל הדיבורים לא עזרו ולא עוזרים. ואצלו המצב חמור יותר: בעקבות העישון חזרו לו התקפי אסטמה שהיו לו בילדות הצעירה מאד ונעלמו לכ-10 שנים. בהתחלה הוא נבהל והפסיק לעשן אבל אח"כ חזר לעשן ויחד עם הטיפול המונע לקח גם "טיפול מעודד" בסיגריות עד שזרק לגמרי את המשאף המונע. בעקבות זה הוא גם קיבל פרופיל בהתאם 64 רק בגלל האסטמה. וגם זה לא עוזר. כשהלכתי מיואשת לרופא שלנו הוא אמר לי שמניסיונו אין מה לעשות עם החבר'ה האלה "אם הוא לא נבהל מהקושי בנשימה , הוא בטח לא יבהל מהדיבורים". לדבריו השכל חוזר לפעמים אחרי הצבא, אז אולי יש עוד תקווה. אנחנו בכל אופן לא מרשים לעשן בבית, ומבקשים שגם לא יעשן באוטו כי הריח נורא. אגב, אני לא עישנתי מעולם. בעלי העשן לסירוגין כמה שנים ואח"כ מפסיק. הפעם הוא חזר לעשן אחרי תקופה ארוכה של הפסקה ביום הגיוס של הבן, בלשכת הגיוס בבקו"ם עישן יחד עם החבר'ה (מה זה? איזה קטע מצ'ואיסטי כזה?) חבל חבל חבל

י רדן

New member
מה שקצת מעודד הוא שבבית, היא

בכלל לא מעשנת.. הכוונה גם לו מחוץ לבית.. רק בצבא עם החברה.. ועם חבריה כשהיא יוצאת לבלות...

מאקי

New member
ככה

אנחנו.. ההורים נגמלנו ביחד מעישון מאז אחד מחוקי הבית שאין מעשנים לא רק לא בתוך הבית אלא גם בשטח הגן. מי שחפץ לעשן מוזמן אחר כבוד לצאת מעבר לחומה המקיפה את הגן ולעשן שם. פה לא מעשנים ולא מעודדים עישון העישון אסור במכוניות שלנו. והנוער כיצד מגיב..... הילדה מעשנת ומקפידה על הכללים קשה אבל זה הכלל הילד לפעמים מאשר לחברים לעשן אצלו.. אבל יודע שזה אסור. חבל שאין תוכנית מניעת עישון מבית הספר לתוך הצבא. הנזק של העישון הוא ע צ ו ם מכל הבחינות גם האישיות וגם הנטל על מערכת הבריאות בעתיד. חבל שלא עושים יותר שבת שלום ללא עישון מאקי.

הגולנצ'יק לצערי מעשן

אני הפסקתי לעשן אבל מאוחר מדי כי את המחיר אני משלמת בגדול. בן הזוג לא מעשן ואצלנו בבית לא נכנסים עם סיגריה. מי שרוצה לעשן - בחוץ.

אז אני מבינה שבמפגש -

תהיה "פינת מצורעים"??? הטחון התחיל לעשן לפני הצבא. בכל שנה, בערך - הוא מחליט להפסיק ונשבר. גם אני התחלתי לעשן בצבא. גם אני הפסקתי לכ-8 חודשים ונשברתי. גם הטחון מכניס את בדלי הסיגריות לכיסים. המנהג הזה מטריף אותי. אני עדיין מכבסת את בגדיו ולמדתי לרוקן היטב את כל הכיסים. כששאלתי למה הבדלים בכיסים - הוא תלה בי מבט המום ומשתאה וענה: "מטעמים של איכות הסביבה". נשבעת שהציטוט הוא מילה במילה....

י רדן

New member
בדלי סיגריות בתוך הכיסים??? על זה

עדיין לא שמעתי חחח...

mikca

New member
אצלינו זה טרם קרה ואני מקווה שגם

לא יקרה, הבן מעולם לא עישן וגם חבריו הקרובים לא מעשנים, כך שמראש יש פחות פיתוי. קשה מאד להניא אדם מלעשן, אפשר להסביר את הנזקים וכו' למרות שבטוח שהוא יודע אבל זה צריך לבוא אך ורק ממנו.

למעלה