אין ארוחות חינם.

treeman

New member
אין ארוחות חינם.

יום אחרי בשורת קיצור השירות, מתפרסם על הקשחה בנושא המשמעת לגבי חיילים וחיילות. חיילים לא יורשו להסתובב בבסיסים בנעלי ספורט, חיילות יחוייבו להצטייד בתיק אחיד,יד קשה בנוגע ל"פטורים" רפואיים,ונשקלת החזרת הכומתה מהכותפת לראש.על פניו,השינויים נראים נכונים, אבל הצמידות לנושא קיצור השירות מלמד על קטנוניות.

שויו

New member
אני מוצאת שזה לא יזיק בכלל

ממספר מקרים בהם נתקלנו מאז גיוס הבן, עושה רושם שאכן המשמעת רופפת בהרבה מקומות . בטח בהשוואה למה שאנחנו עברנו בזמנו... ואני מדברת עוד על חיל קשוח - מ.צ. מאיימים בעונשים ולא מפעילים אותם ועוד ועוד. כשאני רואה את שלל הצבעים של התיקים שהחברה חילת של הבן מסתובבת איתם אני מתפלצת. כנ"ל לגבי חוסר הגלח"צ של הבן לפעמים.זה אמנם נראה שטויות אבל זה בכל זאת סממן של משמעת.

3תיתי

New member
הכומתה המטורללת

כמה צרות, כמה עונשים, כמה בעיות, עשתה הכומתה הזו בזמנו. כמה תלונות (כמעט) חטפתי בגללה. זו צרה צרורה, שגם חייל לפלף לא עומד בה. רק לא לחזור על השטות הזו והחישובים האין סופיים אם יש או אין שלושה קירות, כך שצריך או לא לחבוש את הכומתה. ותיק הגולדה הנורא, ששום דבר חוץ מסיכת בטחון, וגם היא רק מהסוג הקטן, נכנסה אליו. והיה צריך להסחב איתו כל הזמן. ממש עשו אותי בכח פושעת. הרי התיק משמש לנשיאת חפצים, ומכוון שבאמת הייתי זקוקה לשאת חפצים, נאלצתי להסחב שוב ושוב עם תיק סמלי ותיק פראקטי, עד שהסימלי מצא את מקומו בבוידעם, עד לשחרור המיוחל. אם יש בעית משמעת, יש לטפל בה ולא בסממנים חיצוניים מציקים, גזרה שאין הציבור צריך או יכול לעמוד בה.

סמדר בנ

New member
לא חושבת שיש קשר

בין שני הדברים. נראה הרמטכ"ל יוזם כל מיני שינויים בצבא - אירגוניים, משמעתיים וכד'. כל יום יש כתבות בעיתונים על כך - בנושא אט"ל, ביטול פיקוד דרום, חטיבת חי"ר חדשה, קיצור שירות ועוד ועוד. אני מסתובבת הרבה בבסיסים ונראה לי שלא יזיק להגביר את המשמעת פה ושם. אם יבחרו תיק נורמאלי הפעם - לא רואה פסול בתיק אחיד. היום כל חיילת מסתובבת עם תיק עם נצנצים, עם תחרות, עם הדפסים משונים - לא ממש מתאים לצבא. הכומתה? נשמע סיוט (מזכיר נשכחות...) - אבל לפחות היא יותר נררמלית מהסירה שאנחנו חבשנו. אגב, ביום הורים אצל הילדה, הן היו חייבות להסתובב עם כומתה על הראש מחוץ למגורים, וכולן עם צמה. לא בטוח שהן מאושרות מזה - אבל כולן נראו חיילות מסודרות.

למעלה