אימתא דציבורא

אבי דרם

New member
אימתא דציבורא

אם מישהו יוכל לעזור לי בבקשה בנושא אימתא דציבורא. יש לי פחד לדבר ברבים ולדרוש בסעודות שבת. אני כבר בן 21 יש לי סיכוי להשתנות בזה? תודה מראש לכל המשיבים.

א77

New member
פגשתי חבר שנישא לפני חצי שנה

והנה הוא במרה שחורה רחמנא ליצלן. זעליג, פניתי אליו. מה לך, הרי בשנה ראשונה הנך, ומדוע נעצבת אל לבך, שאלתיו. ובדמעות בזוויות עיניו אומר הוא לי: אשתי נדרה שלא תדבר אתי ששים יום. אוהוווו, הלואי על אשתי... החזרתי לו. כן, הוא ממשיך בבכיו. אבל היום הוא היום האחרון של הששים יום... מזמינים אותך לדרוש?! אז כנראה יודעים צפונותיך שהנך בעל דרשן. הלואי עלי. שיזמינו אותי. לפני שנה הייתי בנופש לימי הפסח. היה שם בעל קורא בחור בן 14. אביו ר"מ באחת הישיבות, ציוה עליו לקרוא, כדי שיתרגל לגובה, ויתפטר מהפחד גבהים הזה. תעשה שיעורי בית. אסוף כמה דובונים ובובות הצג אותן על כסאות בחדר סגור. והתחל להרצות בפניהם כאילו הם שומעים. והכל יבא על מקומו בשלום ובא לציון גואל.

גדולי הדרשנים....

סיפרו שיש להם אימתא דציבורא. והאמת, אני הייתי חושש לו לא היה לי אימתא דציבורא... זה מעלה, זה תכונה יהודית (ביישנים) ו....שתמיד יהיה לך אימתא דציבורא תוך כדי שתפיץ תורתך ברבים.

אבי דרם

New member
נהנתי...

מאד מאד נהנתי מכל הניסוח זעליג, אתה עונה טוב. אין עליך. בכל אופן השיטה של הבובות לא כ"כ נראת לי כי בתכל`ס אתה יודע את האמת. בעיקר מפחיד אותי השקט הזה כשכולם מסתכלים עליך... בכל אופן תודה רבה רבה.

א77

New member
לכה"פ בנושא זה אין חכם כבעל נסיון

אני מוסר כל יום שיעור למבוגרים. מסרתי כבר הרצאות לאקדמאים. דיברתי לפני קהל בשמחות כשבע ברכות וכו'. כשהייתי בן י"ג, היה לי מזל שהפריעו לי לדרוש את דרשת הבר מצוה בשירה. כשבגרתי התפללתי הלואי ושוב יפריעו לי לנאום. אבל סוף כל סוף היום כולם נהנים. תתרגל וזה יעבור.

למעלה