אימרו לא לפאה!

• פותח הנושא cwen
  • פורסם בתאריך

אסננוש15

New member

היא אמרה שהיא נותנת הרצאות... אז אמרתי לבעלי איך אפשר לשמוע אותה יותר מדקה?? היא מאמינה באמת ובתמים שזו האמת.... וכל עוד שאנשים שמאמינים במשהו אחד לא פוגעים באחר, לא כופים עליו כלום, אני מקבלת את זה ורואה את זה כמשהו לגיטימי.

cwen

New member
אני לא אוהבת את ההפחדות האלה

נשים שלובשות פאה הן לבדן מעכבות את המשיח? באמת? יותר מרוצחים, ופדופילים שפוגעים בילדים, וגנבים ומלביני פנים ברבים? האם פאה שיש לגביה מחלוקת, הרי יש רבנים שאומרים שזה בסדר, היא זו שאחראית לעיכוב המשיח? הסברה כזו נראית לך לגיטימית? יכול להיות שהיא צודקת, שמבחינה הלכתית הדבר הנכון הוא ללכת עם מטפחת או כובע ולא עם פאה. זה יתכן. אבל יש חילוקי דעות על הנושא. אז כל הרבנים המכובדים שחושבים אחרת ממנה טועים בוודאות? מאיפה הביטחון העצמי הזה שלה? היא דיברה עם אלוהים? זה לגיטימי שכל אחד ימציא דברים ככל העולה על רוחו?

אסננוש15

New member
לא יודעת מה נכון

אני הולכת עם מה שבא לי, פעם כך ופעם כך. אבל אני לא חושבת שלהפחיד יש בזה משהו בעייתי. תארי לך אני אפחיד אותך שמחר יחרב העולפ כי ככה אמר לי איזה רב לפני 290 שנה... תאמיני לזה? מי שרוצה יאמין ויקבל ומי שלא- לא. לדעתי לגיטימי. בעלי אמר אחרי שראה את זה משהו אחד נכון שהוא אמיתי. כיסוי הראש נועד לצניעות (במילים אחרות, למנוע מגברים זרים להתחיל עם אישה כזו, ויותר ממוקד, שאישה נשואה לא תתייפה ברשות הרבים אלא רק בפני בעלה) כשבעלי ראה אותה, הוא אמר לי, באמת אישה כזו, שנראית כך, והיא נשואה, לא מושכת בגרוש, (אולי גם להיפך) ולכן אצלה ההצדקה למטפחת באה ממניע אמיתי. היא לא רוצה שגבר אחר יחשוק בה.... אז שמה כיסוי ראש כזה. ותגידי לי גם את... היא מושכת ??...היא גם לא מתקרבת לזה.... זו המטרה מבחינתה, אנטי- משיכה מצד גברים כלפיה.

cwen

New member
אבל אני לא קהל היעד להפחדה כזו

אם תגידי לי שבגלל משהו שאני עושה העולם יחרב זה יצחיק אותי. אבל אם תתפסי מישהי שמאמינה וגם נוחה להשפעה ואולי לא כל כך חכמה ותסבירי לה ברצינות שאם היא הולכת עם נעליים אדומות זו הזמנה של השטן לבוא לעולם ושבמעשה הנורא הזה שהיא הולכת עם נעליים אדומות כל הרוע בעולם יושב על הכתפיים שלה, ועכשיו בגלל זה היא תיכנס לחרדות ותזרוק את כל הנעליים האדומות שלה ותהיה בטוחה שבזה היא מביאה גאולה לעולם - אני אחשוב שאת שקרנית חסרת אחריות ושצריך להעמיד אותך על זה לדין. באמת. הסוגיה של ללכת עם כיסוי ראש או עם פאה היא מאוד משנית פה. הבעיה היא ההפחדה והקביעה החד משמעית הזאת שהמשיח לא בא רק בגלל נשים שהולכות עם פאה! באמת? זו הסיבה שהמשיח מתעכב? אין שום סיבות יותר כבדות משקל מזו? כל העולם סובל בגלל כמה נשים יהודיות שהולכות עם פאה? האם הסברה צריכה בכלל להעשות על ידי הפחדה נטו? מילא אם היה פה איזה שיקול שאפשר להוכיח אותו, אם נניח משהו בחומר של הפאה עושה לא טוב לראש, לא יודעת... ההסברים ההלכתיים על כך שהפאה מחקה את השער ולכן אסור להשתמש בה לא מספיקים כך שצריך להטיל על הנשים אחריות לאומית כבדת משקל ושקרית לגמרי? כמובן, היא לא המציאה את הפטנט. לא מעט אנשים שיש להם דיבור ישיר עם אלוהים נוקטים בו כבר הרבה מאוד שנים, ויודעים להסביר בדיוק את המקור לכל אסון ואסון. המקרה הזה פשוט מצטלם הזוי במיוחד. אבל זה בדיוק אותו דבר כמו לומר שרעידת אדמה היא בגלל הומואים והשריפה בכרמל כי מישהו לא שמר שבת, ואסון הבונים קרה בגלל מזוזות ואפילו מה שאלי ישי אמר היום שחוסר ההצלחה במלחמת לבנון השניה נובעת מזה שהחיילים לא מתפללים מספיק. המשותף לכולם - הדוברים בקשר דו צדדי עם אלוהים ולכן הם יודעים כל כך הרבה. ורק שתדעי, שכל הדברים האלה הם ממש זילות הדת וגורמים לחילונים רציונלים לברוח רחוק רחוק.

Sophalin

New member
אסנת שימי לב

כשבעלי ראה אותה, הוא אמר לי, באמת אישה כזו, שנראית כך, והיא נשואה, לא מושכת בגרוש, (אולי גם להיפך) ולכן אצלה ההצדקה למטפחת באה ממניע אמיתי. היא לא רוצה שגבר אחר יחשוק בה.... אז שמה כיסוי ראש כזה. ותגידי לי גם את... היא מושכת ??...היא גם לא מתקרבת לזה.... זו המטרה מבחינתה, אנטי- משיכה מצד גברים כלפיה. זו טענה כלל לא רלוונטית. אם היא מושכת או לא מושכת גברים זה בכלל לא הטענה. אישה נשואה שלא איכפת לה אם גברים אחרים נמשכים אליה או לא לא צריכה להתלבש בצניעות בגלל שחרמנותם של גברים אחרים עלולה לעלות להם לראש.

לאונידס

Active member
אני לא יודע לגבי כן או לא פאה אבל

אני חושב שמישהו צריך לטפל בדילר שלה, החומרים שהוא נותן לה דופקים לה את המוח לגמרי

למעלה