אימות הבעיה

TSVIADIR

New member
אימות הבעיה

שלום בני בן 15 לומד בחטיבת ביניים בכיתה ט.הוא מוגדר כלקוי למידה ומקבל ריטלין.היועצת בביה"ס והפסיכולוגית איתה הוא נפגש חושדות שהוא שייך לקהילת בעלי תסמונת טורט ,לפי הסימטומים שעליהם קראתי באתר(האתר מעניין מאוד)גם לי נראה שהוא תואם את ההגדרות.אני מבקש שם או כתובת ששם אפשר להבחן אותו ככזה. בתודה צביקה

שניידר/שערי צדק../images/Emo24.gif

צביקה,ברוך בואך לפורום שלנו, האם בדק אותו נוירולוג מומחה לילדים לפני קבלת הריטאלין?האם יש לו טיקים מוטוריים ו\או ווקליים?(מעל שנה) ישנה סברה שאומרת שריטאלין מגביר "טיקים" לנושאי תסמונת טוראט. ראשית רצוי וכמה שיותר מהר לאבחן אותו ע"מ לדעת אם הטיפול התרופתי שהוא מקבל - נכון?! בבי"ח שניידר ישנה מרפאה שנקראת מרפאת "תשומת לב" או ה"פסיכולוגיה של הילד" אצל פרופ' אלן אפטר ניתן לערוך איבחון מקיף...ואם תקרא קצת בפורום עלותו בערך 1600 ש"ח. כמו כן בבי"ח שערי צדק בי-ם ישנה מרפאת נוירולוגיה של הילד אצל פרופ' גרוס צור ורדה (הבייבי שלה זו מרפאת "טוראט")ניתן לערוך שם את האבחון אשמח אם עזרתי.

הלנה

New member
אבחון בשניידר

שלום תיקי, האבחון שהתייחסת אליו ושעליו נכתב לפני כמה ימים בפורום (בעלות 1600 ש"ח) הוא אבחון נוירופסיכולוגי, שזה בעצם אבחון די דומה לאבחון דידקטי. האבחון לטוראט בשניידר, הוא ללא תשלום. קודם קובעים פגישה עם פרופ' אלן אפטר (צריך רק להביא טופס 17), שהוא אגב אדם מאד נעים ונחמד. אם הוא מחליט או חושד שלילד יש טוראט נפגשים עם הפסיכולוגית המרכזת את נושא הטוראט במחלקה (שגם היא אגב מאד נחמדה ונעימה). היא שולחת אליכם הביתה שאלונים למילוי על ידי הילד, ההורה על הילד וההורה על עצמו ובנוסף כשמגיעים אליה היא עוברת על רשימה מאד ארוכה של סימפטומים וטיקים כדי לאשר (או לא) שלילד יש טוראט ואיזה סוג של טוראט. אחרכך היא קובעת מי יטפל בילד (טיפול פסיכולוגי התנהגותי) ומוסרת את המלצותיה לפרופ' אפטר אם מצב הילד מצריך טיפול תרופתי. כל השלב הזה הוא ללא תשלום. אני ממליצה להגיע לפגישות האלה מוכנים עם רשימה של טיקים וסימפטומים שיש או שהיו לילד. אני הכנתי כזאת רשימה כי פחדתי לשכוח דברים ובמהלך הכנת הטבלה גם גיליתי כל מיני סימפטומים שבכלל לא חשבתי שהם טיקים ומקריאה באתרים ראיתי שהם כן. בהצלחה לכל מי שבתחילת הדרך (מנסיון, קצר יחסית, אחרי שמ,חילים את תהליך הטיפול והקבלה הדברים הרבה יותר קלים גם לילד וגם להורים)

mazy

New member
מרפאת טוראט בשניידר

גם אנחנו מטופלים במרפאת טוראט בשניידר, אע"פ שהאבחון של תסמונת טוראט נעשה ע"י רופאה פסיכיאטרית בשם דר' מגור העובדת בראשון לציון וברמת אביב. היא מוכרת בקופ"ח מכבי כרופאה יועצת ולמעשה באים אליה ומשלמים באופן פרטי ואח"כ מקבלים החזרים ממכבי. לדעתי, מרפאת טוראט בשניידר מעולה גם לאבחון טוראט וגם לטיפול בהמשך- טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי. הם מכירים את התסמונת לפני ולפנים ומאד מקצועיים. אוכל לתת מספרי טלפון של הפסיכולוגית שמרכזת את התיקים במרפאה והיא זו שמפנה את המטופלים לאן שצריך וקובעת תורים. שבוע טוב, מזי.

למעלה