אימוץ

אימוץ

שלום רציתי לדעת אם הפורום הזה מתעסק בנושא האימוץ איך ניתן להשיג כמה פרטים שחסרים לי על מנת לסגור את המעגל הזה שנקרא אימוץ ולדעת עוד פרטים על משפחתי הביולגית,, תודה

deebeebee

New member
אם נולדת בארץ

סביר להניח שרשויות הרווחה באזור מגורייך יוכלו לתת לך תשובה או הכוונה. אם נולדת בחו"ל והובאת מחו"ל זה קצת יותר מסובך כי כאן מדובר בפרטים שסביר להניח שרק הורייך המאמצים יוכלו לתת לך אותם.

deebeebee

New member
חשבתי שאחרי גיל 18

(אני לא יודעת בת כמה את, כמובן) ניתן לפתוח תיק אימוץ אלא שאם זכרוני לא מטעה אותי, נדמה לי שפונים לאמא הביולוגית (או למי שמסר לאימוץ) כדי לשאול אותה אם היא מעוניינת בחשיפה/קשר. למה את מתכוונת ב"לא מוסרים את כל הפרטים"? איזה פרטים הם כן מוסרים?

היי

אני בת 25 ובהכוונה למי לפנות לא תמיד הם מוסרים את כל הפרטים המדויקים לגבי האם הביולגית ואני עדין לא פתחתי את תיק האימוץ וזה מה שהבנתי מבת דודה שלי שהיא גם כן מאומצת ואחרי פתיחת התיק גילתה רק למה נמסרה טוענים שהאמא הביולוגית מסרה תעודת זהות שגויה ולכן אין שום דרך למצוא אותה , אני רק יודעת כמה פרטים מעטים על הלידה אבל כלום מעבר לזה , זהו מידע סודי ביותר ובשום דרך לא ניתן לדעת פרטים רק אם שירותי הרוחה מוכנים לחשוף פרטים חשבתי שישנה דרך לדעת על מוצאי מאיזה עדה מה היה שם משפחתה של אמי הביולגית וכדומ, בכל אופן תודה רבה

צלילית3

New member
פונים לאם הביולוגית ואם היא מסרבת

להחשף, לא מוסרים את הפרטים. כך בכל אופן ידוע לי. אם את רוצה רק פרטים שאינם חושפים אותה, כגון, עדה, אולי כן יאפשרו לך לקבל פרטים אלו.

bilen

New member
שום דבר בחיים לא מצליח אם מראש

באים עם גישה שלילית. יש בעניין הזה הליך מאוד מסודר ותקף לגבי כולם. את צריכה לפנות לגורמי הרווחה שמטפלים באימוץ ולבקש לפתוח את תיק האימוץ (את זה את יודעת בעצמך..). בשלב הזה יערכו איתך שיחות כדי להבין אם את בשלה לשלב הזה ואת יכולה לבקש להפקיד בתיק מכתב להורים הביולוגיים שבו את מבקשת להפגש איתם. המכתב יועבר ליעדו במקרה שההורים חיים וניתן לאתר אותם (אולי עברו לחו"ל ולא השאירו כתובת?) בשלב הזה הכדור בידיהם. אם ירצו יכולים לבקש ליצור איתך קשר ואז גורמי הרווחה מתאמים ביניהם מפגש ראשון ואחריו אתם חופשיים לנהוג כרצונכם. אם הם לא מעוניינים בשום קשר, לא ניתן לאלץ אותם. במקרה הזה תוכלי לפנות ולבקש פרטים בסיסיים שחשובים לך ואז המקרה ידון לגופו ע"י רשויות מוסמכות ויוחלט מה ניתן למסור לך מבלי לפגוע בצנעת הפרט של איש. מקווה שתצליחי להשיג את מבוקשך. בהצלחה!

eliya-l

New member
יש ברשת שני פורומים

שבהם אולי תוכלי למצוא אוזן קשבת ועזרה מצרפת בעבורך קישורים לשניהם קישור ראשון קישור שני הכותבים בפורומים הם אנשים שבתהליכי פתיחת תיק או כאלו שכבר פתחו תיקים ובחלקם גם אמהות ביולוגיות שמחפשות את ילדיהן בהצלחה

למעלה