אימוץ

מצב
הנושא נעול.

דניאל9

New member
אימוץ

אימוץ
לאור כך שאנני רואה את בתי המאומצת וגרושתי אינה מעודדת את הסדרי הביקור ואפילו מסיתה את בתי כנגדי עד כדי כך שהילדה מסרבת לראות אותי האם באפשרותי לבקש מבית המשפט לבטל את האימוץ? כלומר שאפסיק להיות אביה של הילדה. גרושתי נשואה בשנית והילדה קוראת לבעלה של גרושתי אבא ואומרת בפירוש שהוא אבא שלה ולא אני.

תשובה

אימוץ
לאור כך שאנני רואה את בתי המאומצת וגרושתי אינה מעודדת את הסדרי הביקור ואפילו מסיתה את בתי כנגדי עד כדי כך שהילדה מסרבת לראות אותי האם באפשרותי לבקש מבית המשפט לבטל את האימוץ? כלומר שאפסיק להיות אביה של הילדה. גרושתי נשואה בשנית והילדה קוראת לבעלה של גרושתי אבא ואומרת בפירוש שהוא אבא שלה ולא אני.
תשובה
תאורטית זה אפשרי אם ביהמ"ש ישתכנע שביטול האימוץ משרת את טובת המאומץ. יתכן שאם האימוץ נכשל באופן טוטלי יבוטל צו האימוץ. חוק אימוץ ילדים, התשמ"א- 1981 [תיקון אחרון 9/12/97] . . ======================================== 19. רשאי בית משפט לבטל צו אימוץ על סמך נסיבות שלא היו ידועות או לא היו קיימות בשעת מתן הצו, אם נוכח שמן הראוי לעשות כן ושטובת המאומץ מחייבת זאת ; הוראות סעיף זה אינן באות לגרוע מסמכות בית המשפט לבטל צוויו לפי כל דין אחר.

עדיף לכם

אימוץ
עדיף לכם
אם היא קוראת לבעלה של הגרושה אבא, רצוי שיהיה לזה כיסוי פורמלי והוא יהיה האב המאמץ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה