מה שאני יודעת
מבוסס על כמה זוגות שאני מכירה, לגבי אימוץ בארץ. (שמעתי שאימוץ חו"ל הפך לכמעט לא אפשרי לישראלים, אבל זה באמת משמועות)
מבחינת מדיניות, אין בעיה לזוגות עם ילדים לאמץ ואם את מוכנה לקבל עוד ילדים מלבד תינוקות בני מספר חודשים בריאים לחלוטין בצבע עור לבן, אז זה אפילו לא לוקח המון זמן.
מה שכן לוקח לא מעט זמן, זה התהליך שבו הזוג "מאושר" לאימוץ. כלומר יש כל מיני תהליכים, שאני לא יודעת במדויק, אבל זה כולל פגישות עם עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, דינמיקה קבוצתית עם עוד הורים שרוצים לאמץ וכל מיני דברים כאלה, עד שאתם מקבלים את החותמת מבחינת הרווחה.
חלק מהתהליך זה תהליך שבו אתם, יחד עם מי שאחראי על התהליך שלכם מבחינת הרווחה, מבררים מה אתם מוכנים לקחת על עצמכם ומה לא. כך שאם אתם מרגישים שאתם לא מסוגלים לטפל בילד עם נכות קשה או קשיים מסוג אחר, לא יכריחו אתכם כי "זה או זה או כלום" מטבע הדברים, ככל שהקריטריונים נוקשים יותר, כך אתם עשויים לחכות יותר זמן.
אחד הדברים שמזרזים את התהליך זה אם תסכימו ל "אמנה במגמת אימוץ" שזה אומר שמקבלים ילד/ה שעוד לא הוחלט סופית שאין סיכוי שיחזור להוריו, אבל ברווחה מעריכים שלבסוף זה מה שיקרה ואז הילד יאושר לאימוץ ובמסלול הזה, משפחת האמנה הופכת למשפחה המאמצת. במסלול הזה יש גם סיכוי לא רע לקבל תינוק, אני יודעת על מקרים שבהם משפחה עם שניי ילדים ביולוגיים קיבלה תינוק בריא בן חודש, רק בגלל שהיו לו תווים אתניים מובהקים שלא דומים לרוב האוכלוסיה כאן.
בהצלחה.