אימוץ כלב - שאלות

אימוץ כלב - שאלות

שלום,
אני מאד רוצה לאמץ כלב, מנסה נמרצות לשכנע את בעלי...יש לנו תינוקי בן 9 חודשים – שמטורף על כלבים (מכל הסוגים....), אשמח להמלצות על כלב קטן, היפואלרגני (הבן שלי אלרגי...), בעל נשירת שיער נמוכה, מתאים לגידול בבית ואוהב ילדים. מאד אוהבת מבחינת סגנון לאסה אפסו – יש כאלה בארץ? הם מתאימים להגדרה?
וכמה שאלות –
1. כמה פעמים ביום צריך להוריד את הכלב?
2. האם ניתן לקנות כלב שאינו גור?
3. מהי תקופת ההסתגלות של כלב לבית חדש?
תודה לעונים/ממליצים!

elin86

New member
עד איזו רמה הילד אלרגי?

יש שפע טריירים ופודלים מעורבים בעמותות שישמחו לבית.. בהחלט יש גם בוגרים
אין צורך לקנות כלב אלא אם אובחנה אלרגיה ידועה וברורה.. כלב בוגר צריך לצאת 3 פעמים ביום לפחות, גור הרבה יותר אם רוצים שלא יעשה צרכים בבית
לא הבנתי את השאלה השלישית.. מהי תקופת ההסתגלות עבורך?
חשוב לדעת שכלב הוא מחויבות להמון שנים קדימה ודורש השקעה וטיפול.. צריך לחשוב אם יש לכם את הפנאי לזה עם תינוק בבית והאפשרות הכלכלית והמחויבות
בהצלחה

עונה

וודאי שכלב הוא מחויבות ואין לנו בעיה עם מחויבות – להפך ... שאלתי לגבי מספר הורדות על מנת שנערך לוגיסטית כראוי...
לגבי הילד, אני פחות רוצה להרחיב, אבל זו אלרגיה מאובחנת... מאחר והוא מאד נמשך לכלבים עלינו על זה מהר ובין היתר, מאותה סיבה (המשיכה לכלבים) – אני רוצה שיגדל עם כלב משלו, כמובן שיש עוד אלפי סיבות שידועות לכולם...
לגבי הסתגלות – שאלתי על ההסתגלות של הכלב, אני יודעת שיש כאלה שבוכים בהתחלה וזקוקים ליותר קרבה... אני רוצה שבשבועות הראשונים נדאג שתהיה לכלב סביבה יותר תומכת מהרגיל ולכן שואלת...

meedas

New member
להבנתי

אם האלרגיה אכן לפרווה, צריך כלב בלי פרווה...
סיני מצוייץ או מקסיקני קרח
יש כאלו בארץ. אם אתם מתחברים למראה ומוכנים לשקול גידול כלב כזה, פנו לבתי גידול מסודרים ורכשו גור מתועד (אולי תמצאו גם בוגרים למכירה, אני מניחה שזה עניין של מזל)
מדי פעם מגיעים כאלו גם לעמותות אז אם יש סבלנות אפשר לחכות ולחפש עד שיהיה אחד לאימוץ.

fi0na24

New member
בצב"ח רחובות היתה גורת מקסיקני קירח

שווה להתקשר ולברר לגביה, אם היא עוד שם

מצטרפת לתגובה של אלין ומוסיפה...

כלב בוגר צריך לפחות שלושה טיולים ביום ורצוי לתת גם יותר עם דגש על פעילות גופנית (טיול מתחת לבית לא נחשב לפעילות)
לאסה אפסו הוא גזע מקסים אבל כדאי לקחת בחשבון שמדובר בפעמון דלת קטן שנובח על כל רעש ורחש (הם הורבו לעשות זאת עוד בימי קדם בטיבט).
ניתן לאמץ כלב שאינו גור וניתן למצוא בעמותות גם כלבים גזעיים \ דמויי גזעיים והיפואלרגניים.
אם תחליטו לאמץ \ לקנות גור יש לקחת בחשבון שצריך לעבוד איתו על הרגלה הדרגתית לעשיית צרכים בחוץ וכמות הפעמים שתצטרכו להוציא אותו תלויה בגילו ובזמן שהוא יכול להתאפק בהתאם לכך.
תהיו מוכנים להוציא אותו כל שעה - שעתיים בהתחלה ולעלות משם בהדרגה.
יש כל מיני גורמים שמשפיעים על ההרגלה לבית ולשגרה כמו הגיל שבו עשו לו את החיסון הראשון ומתי הוא אמור לקבל את השני והשלישי כי זה ישפיע על האפשרות להוציא אותו מחוץ לבית בבטחה.

כל הכבוד לך!
זה מעולה שאת מתייעצת לפני האימוץ. יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון ולהיות מוכנים אליהם ועדיף להתכונן מראש ולא לחכות לבעיות שיצוצו.

אשמח לייעץ לכם טלפונית ולעזור למקד אתכם בסבך השאלות :)

yifatyona2107

New member

shagy2dup

New member
במקרה של כלב היפואלרגני הייתי קונה רק גזעי

למרות שאני נגד מסחטת הכסף וקנייה של כלבים גזעיים....

אולם דמוי גזעי זה עוד שם נחמד ויפה למושג מעורב (לא שיש בזה משהו רע) אבל אנשים נוטים להשתמש בזה כדי לשכנע קונים שהכלב גזעי רק אין לו תעודות...מאחר ואני מכיר רק 2 מושגים גזעי ולא גזעי...אין תעודות זה לא גזעי

מאחר ומדובר במצב קצת רגיש שבו יש משפחה עם ילד שסובל מאלרגיה שמעוניינת לאמץ כלב הרי שלקיחת כלב מעורב למעשה מכניסה סיכון שלמרות שהכלב מעורב עם גזע היפואלרגנ הילד עדיין יפתח אלרגיה.

לכן, במקרה הנ"ל (לאור ניסיון אישי) אני ממליץ ללקחת על כלב גזעי לכל דבר כדי לא לקחת סיכון.
יש רשימת כלבים היפואלרגנים שאפשר למצוא ברשת...

כמובן שהפתרון האחר הוא כדור (ארוס או טלפסט או כל דבר אחר) , אולם אני לא מכיר השפעתו על תינוקות ומה המינון שצריך לקחת, ואז במקרה כזה אפשר לקחת כל כלב שרוצים :)

מסכימה איתך, אבל...

בכל זאת שווה לבדוק בעמותות לפני שקונים כי הרבה פעמים גם כלבים גזעיים ננטשים ונמסרים מיד ליד.

למעלה