אימוץ ילד

מצב
הנושא נעול.
אימוץ ילד

אימוץ ילד
שלום לכם, אני פרוד מזה 5 שנים ואין לי ילדים מאישתי. הסיבה שאיננו גרושים היא ענייני רכוש סבוכים שבעקבותיהם האישה מסרבת לקבל גט, אני מדגיש שוב שאין לנו ילדים משותפים. אני בזוגיות חדשה כבר 4 שנים ואנחנו רוצים לאמץ ילד עקב בעיית פוריות שמקשה עלינו להביא ילד בדרך הטבע או על ידי טיפולים. שאלתי היא: מה עלינו לעשות על מנת לעמוד בקריטריונים של השרות לאימוץ מטעם משרד העבודה והרווחה. מעיון קצר ראיתי שהם דורשים שהזוג יהיה נשוי, מה עושה זוג כמונו שחי יחד אך ללא נישואים עקב המצב שתארתי לעיל? הפרוד

תשובה

אימוץ ילד
שלום לכם, אני פרוד מזה 5 שנים ואין לי ילדים מאישתי. הסיבה שאיננו גרושים היא ענייני רכוש סבוכים שבעקבותיהם האישה מסרבת לקבל גט, אני מדגיש שוב שאין לנו ילדים משותפים. אני בזוגיות חדשה כבר 4 שנים ואנחנו רוצים לאמץ ילד עקב בעיית פוריות שמקשה עלינו להביא ילד בדרך הטבע או על ידי טיפולים. שאלתי היא: מה עלינו לעשות על מנת לעמוד בקריטריונים של השרות לאימוץ מטעם משרד העבודה והרווחה. מעיון קצר ראיתי שהם דורשים שהזוג יהיה נשוי, מה עושה זוג כמונו שחי יחד אך ללא נישואים עקב המצב שתארתי לעיל? הפרוד
תשובה
כנראה שעמדתם מוצדקת . לפי ס' 3 לחוק אימוץ ילדים אין אימוץ אלא על ידי איש ואשתו. בתנאים מסויימים ניתן לאשר אימוץ על ידי יחיד אך לא מצאתי שזוג ידועים בציבור יכול לאמץ ילד.

אז מה עושים???

תשובה
כנראה שעמדתם מוצדקת . לפי ס' 3 לחוק אימוץ ילדים אין אימוץ אלא על ידי איש ואשתו. בתנאים מסויימים ניתן לאשר אימוץ על ידי יחיד אך לא מצאתי שזוג ידועים בציבור יכול לאמץ ילד.
אז מה עושים???
שלום לך, תודה על התשובה. למה אתה חושב שעמדתם מוצדקת?? כמו כן מה הם הפתרונות האפשריים לזוג במצבנו?.

לא כל כך פשוט

תשובה
הפתרון הוא להתגרש ולהנשא לבת זוגך הנוכחית גם אם זה כרוך בויתורים.
לא כל כך פשוט
שלום לך, עניין הגירושים שלי לא תקוע על אזור הויתורים אלא על אזור אחר לחלוטין.אבל זה סיפור ארוך שלא שייך לדיון הזה רק אומר בקצרה שאישתי מסרבת מסרבת לקבל גט. נראה לי מאוד מוזר שלא אוכל לאמץ ילד מבלי להינשא בעוד אפשר לאמץ ילד בתור אדם בודד שלא נמצא בזוגיות. כמו כן חשבנו על אימוץ של ילד עם קושי מסוים רפואי או סוציאלי אפילו לאו דווקא תינוק וזה נראה לי עוד יותר מוזר שאנו מוכנים לאמץ ילד כזה ולתת לו את כל מה שהוא זקוק על מנת שיוכל לגדול בצורה הטובה ביותר והמדינה אומרת לנו "לא תודה" ושולחת אותנו לרכוש תינוק בחו"ל בכסף רב.

קליאו

New member
פנה לפורום אימוץ

אימוץ ילד
פנה לפורום אימוץ
יוכלו לעזור לך שם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה