אימון EMS

בחיי

New member
אימון EMS

היי!

לפני כמה שנים נחשפתי לאימון EMS וזה נשמע לי חירטוט המאה.
היום נחשפתי אליו שוב והתחלתי לתהות אולי זה לא כמו שחשבתי... ראיתי את הפרסומים השונים אבל כדרכן של פרסומות- קשה להאמין להן.

מישהו התנסה בזה פעם? מבין בזה? מה אתם אומרים על זה?
אני מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום, אם כן- סליחה. אשמח לתשובות אפילו בפרטי.

תודה

אבו זקן

New member
למה? למה לא??

אם הפרסום שלהם נכון, "פי 18 פעם אפקטיבי יותר מאימון כושר רגיל! " ו"20 דקות אימון פעם בשבוע! " לא מהוים סיבה טובה מספיק? (ה"אם" הודגש בכוונה
)

ובכלל, למה לא להמציא את הגלגל מחדש מדי פעם?

motibari

New member
כי זה מביך כמה מנצלים בורות של אנשים

היית מאמין אם הייתי אומר לך שיש דיאטה חדשה שבה אתה יכול לאכול שוקולד, עוגות , פיצוחים ופיצות כמה שבא לך ואתה יורד במשקל קילו בשבוע ?
&nbsp
זה נשמע אותו דבר, נשמע לי על גבול הרמאות להבטיח ש-20 דקות אימון בשבוע זאת כל תכנית האימונים.

לצערי חיפוש קיצורי הדרך

מעולם לא פסק. לעתים לא צריך אם מודגש, אלא פשוט הגיון בריא. גוף האדם לא השתנה לפחות 3000 שנה, ולכן ככל שיש יותר מחקרים על דרכי האימון הנכונות, אנו בורחים יותר ויותר מהטכנולוגיה וזזים לכיוונים "פרמיטביים" יותר כגון עבודה עם: משקולות חופשיים, קטלבל, חבלים...
זכור גם לצפרדע מתה ניתן להקפיץ את הרגל מגרוי חשמלי

אבו זקן

New member
" גוף האדם לא השתנה לפחות 3000 שנה"

הייתי אומר שזה האנדרסטייטמנט של השבוע.
&nbsp
אבל המסקנה מכך אינה שהמכשירים הם בהכרח פחות טובים מהמשקולות והעבודה ה"חופשית" - אם כי לגבי המכשירים של היום זה באמת המצב.

אנו לא דנים בתהליכי

אבולוציה - התאוריה מדברת על גיל ההומו ספיינס באזור ה 100000 שנה.
כך או כך תפיסות האימון מדברות בפרוש על "בריחה" ממכונות ומעבר לציוד "תפקודי" יותר. על כך, כמעט ואין חילוקי דעות .
אשמח לראות מכשירים המחזקים את טיעונך. אני איני מכיר כאלו.

אבו זקן

New member
גם אני לא מכיר מכשירים כאלה

אני רק ציינתי שזה לא נובע מכך ש"גוף האדם לא השתנה...." וגו'. לדעתי זה נובע מכך שאנחנו עוד לא יודעים מספיק על הפיזיולוגיה של המאמץ כדי לתכנן את המכשירים הנכונים (כנ"ל לגבי תוספי תזונה למיניהם).
&nbsp
רק בתור דוגמא אפשרית - שאני לא טוען שהיא נכונה - אם יתברר שגרוי של השריר יותר אפקטיבי אם המאמץ זהה לאורך כל התנועה (כמו שקורה בתרגילי דחיקה), בהחלט ייתכן שמכשירים מסויימים יהיו עדיפים על משקולות חופשיות בתרגילים מסויימים,למשל כפיפת מרפקים, כי בנוסח ה"טבעי" עם משקולות המאמץ משתנה לאורך התנועה בגלל שינוי המומנט.
&nbsp
כל זה לא בא להגיד כלום על EMS, כמובן, כי ידוע שהשיטה הזאת לא ממש נושאת פרי.

למעלה