אימון coaching כשכירה

eyalhila

New member
אימון coaching כשכירה

שלום רב, מזה כ- 5 שנים אני עצמאית- עוסקת בתחום אלטרנטיבי. איפשרתי לזמן לעשות את שלו פלוס פעילות רבה ומאמצים בכיוונים שונים ומגוונים לשווק את העסק שלי. ובכל זאת - אני היחידה מהקורס שבו למדתי שהתמידה בתחום ואני עוסקת בתחום שלי כל הזמן הזה ללא עיסוק בתחומים אחרים כדי להקדיש את מלוא מרב האנרגיה בתחום שלי - ובכל זאת - לא הגעתי למטרות שהצבתי לעצמי. מתוך חקירת הענין למדתי שבתחום שלי - אין אפשרות להגדיל הכנסה כ"כ , לכן אני עומדת בפני לימודים שישלימו את הכנסתי. כל ההקדמה הזאת נוצרה כדי לשאול- האם יש אפשרות לעסוק באימון אישי או עסקי כשכירה ? משום שהניסיון שלי מלמד שלהיות עצמאי וממש להתפרנס מכך בסכומים יפים - קשה מאוד עד בלתי אפשרי בזמן קצר ולכן אני כן הייתי מעונייינת ללמוד את התחום ולעסוק בו אם הייתי יודעת שלפחות בשנים הראשונות אוכל לעסוק בזה כשכירה. האם יש בתי ספר לאימון שמעסיקים את התלמידים שלהם אחרי הקורס? אם כן- מי הם? ועכשיו שאלה לאלו שעוסקים בתחום כמה שנים - האם ניתן להרוויח סכומים יפים של 10,000 שקלים ויותר ? תוך כמה זמן? לפי מה שעניתם לבחורה ששאלה כאן- זה לא בשביל הכסף- זה בשביל לדעת מראש לאן נכנסים. כמובן שיש אהבה וצריכה להיות גישה לענין - אבל עכשיו אני בודקת הכל לפני שאני נכנסת ללימודים ועבודה. תודה רבה מראש ושיהיה יום נפלא

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פרנסה מאימון

יקירה, לפי מיטב ידיעתי אין כמעט אפשרויות תעסוקה כשכירה בתחום האימון. בתי הספר שמבטיחים תעסוקה בדרך כלל לא מבטיחים היקף תעסוקה מלא, אלא לקוחות בודדים. לעיתים זה מגיע עם הגבלה שאינך יכולה לחפש לקוחות בנוסף בעצמך. לעיתים גם הלקוחות מעטים וגם השכר נמוך, ולא בכל תוכנית הלימודים מספקים. לגבי עבודה כעצמאית - את כבר מכירה את זה, זה לא שונה מתחום בו את נמצאת. זה תלוי ביכולות השיווק וברקע של האנשים. אנשים עם יכולות שיווק גדולות מצליחים יותר, אחרים פחות. אנשים עם קשרים בעולם התעסוקה הקודם שעסקו בו לפעמים מצליחים למנף את הקשרים לעבודה (למשל בתחום של אימון מנהלים). ללמוד אימון זה מרתק, וזה כלים נהדרים לחיים, ויכולים להשתלב מצויין בסוגים שונים של טיפול אלטרנטיבי, אך לא ניתן לומר שזה מה שישנה את מצבך הכלכלי באופן מרחיק לכת. עדיין תוותר עבודה גדולה בתחום השיווקי כדי להגיע ללקוחות ולהפיץ את המידע על שירותייך הטובים. זה אפשרי, אבל לא בא כמובן מאליו.

eyalhila

New member
תודה על תשובתך המפורטת

יצרתי קשר עם חברת תות. יש שם קורס שלב א של חצי שנה לימודי אימון. למיטב הבנתי- מי שמעוניין לעבוד דרכם כפרילנס צריך לקבל המלצה של המורה בתום הקורס, לעבור 2 ראיונות עם אלון גל ואז ללמוד עוד קורס, שלב ב. מה דעתך על כך? מדוברבעבודה של רק כמה לקוחות בודדים? לא ממש משרה? וינטרלו אותי מקבלת לקוחות באופן אישי? ואולי אני אצטרך להביא את הלקוחות כך שייכנס כאן גם שווק? מכיוון שאני לפני לימודים ומקצוע נוסף- שאלתי את חברי ומשפחתי (כל אחד בנפרד) מה לדעתו אני צריכה ללמוד ו-5 מתוך 7 אנשים אמרו לי- caoching באופן חד משמעי. גם אני (שמכירה את עצמי...) יודעת שזה תחום שממש מתאים לי. אבל - אם אין לא תהיה אפשרות של שכירה ומה שאצטרך זה שוב להתחיל עסק מ-0 בתחום הזה, אני לא בטוחה שאני מעוניינת... חשוב לי לשמוע את דעתך כאחת שנמצאת כבר בתחום.(דרך-אב- כמה שנים את מאמנת?) בינתיים שבת שלום ותודה רבה.

bridges

New member
האם להקים עסק מאפס?

שלום, אינני יודע מה תות מציאים מבחינת שכר והבטחה של לקוחות. אני רציתי להגיב על החלק השני של הודעתך. את אומרת "...אצטרך שוב להתחיל עסק מ-0...". האם זה נכון? אולי יש אפשרות אחרת? הרי יש לך עסק פעיל של טיפול אלטרנטיבי, נכון? אני מזמין אותך להסתכל על האימון כהרחבה של העסק הקיים שלך. האם זה נראה לך מתאים? איך זה יכול להראות ואיך זה ישפיע על העסק הקיים? אימון ניתן לראות כעיסוק אבל אימון יכול להוות הרחבה של סט הכלים בעיסוק קיים. או ההיפך, את יכולה לעשות שימוש ביכולות בעיסוק הנוכחי שלך כעוד כלים בתוך תהליך האימון. אני, לדוגמה, משלב תטא הילינג עם אימון אישי. ויש אנשים שאני מכיר שמכניסים את הטיפול האלטרנטיבי לתוך תהליך האימון. אני מכיר גם מטפלים אלטרנטיביים שלמדו אימון ומשתמשים בכלים האימוניים בתוך הטיפול. בקיצור, האפשרויות שלך מגוונות. בהצלחה, רונן

eyalhila

New member
אין אפשרות לשלב בין העסק הנוכחי שלי

לבין אימון אישי. מבחינתי זה ממש להתחיל מ-0. ולפי מה שאני קוראת ומתרשמת- זה לא פשוט בכלל ולא נראה לי שאלךעל זה לצערי כי אני עם 2 רגליים על הקרקע ולא בא לי סתם להעביר את הזמן. אלא אם כן - יש אפשרות לעסוק בזה כשכירה, אבל כמו שאני מבינה- אין כרגע

יודה ב

New member
האם אפשר,

הילה היקרה, בכל שאלה שלך אני מציע לשנות את המבנה: במקום לשאול: האם אפשר...? תשאלי את עצמך, מה יאפשר לי? אין כמעט דבר שהוא בלתי אפשרי עבור מי שרוצה ומאמין באפשרות. וכשאת שואלת "האם זה אפשרי...?" את מזמינה אחרים להציב בפניך את האמונות והמגבלות שלהם על מה אפשרי עבורם. אם תשאלי: מה יאפשר לי...? החלק היצירתי במוח יתפוס פיקוד ויביא לך את הפתרונות והתשובות.

ענבל כהן חמו

מנהל
לאן לפנות

יקירה, אני מאמנת יותר מ-5 שנים, ומכירה די טוב את שוק האימון. אינני מכירה את תות מקרוב, אך לפי מה ששמעתי זה בערך המצב. אם את רוצה לדעת בדיוק, כדאי לך גם לבדוק את ההצעה שלהם וגם לשוחח עם אנשים שלמדו שם, ויותר מאחד, כך שתקבלי תמונה מגוונת. אכן, להיות עצמאית זה לא פשוט, אבל אם זה המקצוע עבורך, אולי שווה לפתוח את הראש ולחשוב כיצד תוכלי לשווק באופן אפקטיבי. למשל, בחירת נישה באימון (שאולי קשורה לעולם הטיפול שעסקת בו?) יכולה להקל מאוד את מלאכת השיווק. ככל שהאוכלוסיה אליה את מתכווננת מוגדרת יותר כך קל יותר להגיע אליה - למשל - נשים לאחר לידה, או אנשים הסובלים ממחלה מסויימת, או אנשים בתקופה מסויימת בחייהם. לאוכלוסייה כזו יש עמותות, מרכזים, עיתונים אשר מרכזים עבורה את המידע ודרכם אפשרי להגיע אליהם. להיות שכירה בתחום שלא ידבר אלייך יכול להיות מאוד מתיש וגוזל אנרגיות (ויכול להיות על הכיפק אם את מוצאת ענין בתחום ונחמד לך במקום העבודה).

eyalhila

New member
ענבל יקרה,

עזבתי תחום בו הרווחתי הרבה מאוד כסף והייתי שכירה אבל כבה בי האור והלב, ולכן עזבתי אותו לטובת תחום שאני אוהבת מאוד!!! לא חשבתי כלל על כלום כשהלכתי ללימודים בתחום הזה- פשוט זרמתי והלכתי עם הלב. נתתי את כל כולי את כל מרצי והתלהבותי הרבה בתחום הזה, כל מה שיכולתי לעשות - עשיתי, הייתי בהרבה מקרים גם פורצת דרך ועם הזמן נכנסתי לעולם של רוחניות עם כל מה שמשתמע מכך. היום לאחר כ-5 שנים בתחום הגעתי למקסימוןם בו ניתן להגיע. אבל בתחום הספציפי הזה המקסימום התגלה לי כלא גדול. ולאחר מחקרים קטנים אישיים שלי- הבנתי שאין לי עוד הרבה לאן להגיע. לאור עובדות אלו את כנראה תביני יותר- למה אני בודקת כפליים את התחום אליו אפנה. אני אף פעם לא אעסוק בתחום שלא אוהב. דרכי השתנתה מהבחינה הזו. אבל אני כן מאמינה שאמצא את התחום שאוהב וגם לא אצטרך להאבק, גם מבחינת פרנסה. שאלותי הן כיד לדעת מה האופציות העומדות בפני. אני לא מפחדת או חוששת מכלום . אני מאמינה גדולה!\ אני לא רוצה למצוא את עצמי עם תחום שאני אוהבת מאוד אבל עם פרנסה מועטה. כי הצלחה מבחינתי זה שילוב של שיניהם גם יחד. עולם האימון קרץ לי מאוד (מהרבה בחינות)והיום לאחר תשובות שאני מקבלת - התמונה נראית לי קצת אחרת וטוב שכך, 2 רגליים על הקרקע לא יכולים להזיק... לגבי תות- זה מה שחשבתי. לשאות ולבדוק יותר בקטע של ת'כלס מה זה אומר. ושאלה אישית לי אלייך- האם את במשך ה-5 שנים שאת בתחום, האם את עוסקת באימון בלבד או משלבת עם תחום אחר? האם את עוסקת עצמאית בתחום ? במשרד משלך? או גם פרילנס בתחום? תודה רבה לך על האכפתיות.

ענבל כהן חמו

מנהל
חוט מקשר

יקירה, הרבה מהאנשים שעוסקים באימון משלבים אותו עם עיסוק אחר. אני שילבתי את האימון עם פעילות בתחום החברתי - הובלתי את קבוצת העשייה החברתית של לשכת המאמנים, והיום אני מובילה פרוייקט גדול שנקרא "התנדבות ונתינה כדרך חיים" - פרויקט לאומי שמטרתו הכפלת היקף ההתנדבות בארץ. אני לא בטוחה שמשנה מה אני עושה בתחום האימון - נדמה לי שחשוב מה את חושבת לעשות ואיך זה יעבוד עבורך. תמיד יש יותר אפשרויות ממה שנראה בהסתכלות ראשונה - זה לא או או. התחום שאת עוסקת בו מעניין אותך, ויש תחום בו היית טובה והרווחת הרבה כסף, ויש את תחום האימון שאת נמשכת אליו. לא חייב להיות חוט מקשר, אבל יתכן וחוט כזה יופיע עם הזמן. בשעות הפנאי אני עוסקת בצילום ובפעילות גופנית - יוגה, קיק בוקס, טאי צ'י וגם קונטקט. בעבר התאמנתי גם באייקידו. העיסוק בתנועה התחבר אצלי לעיסוק הטיפולי יותר והלכתי ללמוד התמקדות ואחר כך פסיכותרפיה ממוקדת גוף, אשר עבורי מחברים את האימון אל הגוף. פרויקט הסיום שלי בפסיכותפיה ממוקדת גוף עסק בצילום מחול. עבורי יש חוט מקשר שעובר בין כל הדברים השונים האילו, למרות שלא תמיד הוא ברור ולא תמיד זה מובן לאן הוא מוביל. לעיתים צריך זמן כדי לתת לחוט הזה להחשף ולתמונה להיות ברורה יותר.

ordanco

New member
שכיר באימון - חיה נכחדת

שלום הילה, נדירים מאוד מקומות התעסוקה של מאמנים כשכירים, למעשה יש כ 7,000 אנשים שלמדו אימון במקום מסודר, רוב מכריע עצמאיים, חלק משולב עם דברים אחרים וחלק לא, האנשים שממש מרוויחים מאימון יש כנראה רק מאות. ההצעה שקיבלת מתות מוכרת והמלצתי היא כמו שתיארת - לדבר עם בוגרים ובמיוחד בוגרים שעזבו את תות שיתנו לך תמונה מלאה ומשלימה לצד של תות. לגבי רווחים מתחום האימון - ניתן להרוויח טוב למדי וזה נבנה בעזרת איכות אימון, פילוח, מיתוג ושיווק. אכן במשפט הקודם היתה מילה אחת על אימון ושלוש מילים שקשורות לשיווק. תוך כמה זמן ניתן להרוויח טוב זה ענין של קצב עבודה אישי ועוד דברים אישיים, בדיוק כמו באימון אישי או גם בטיפול. בהצלחה! אורן

bridges

New member
זה אפילו לא חיה נכחדת../images/Emo13.gif

חיה נכחדת הייתה פעם נפוצה...

einatgross1

New member
חזון בתחום האימון והטיפול

שלום לך, ראשית, כל הכבוד להתמדה. זה לא מובן מאליו, ובמקרה שלך יש לך קנה מידה והשוואה מול יתר בוגרי הקורס שלך. לגבי שאלת מיליון הדולר- האם ניתן ללמוד אימון ולהתפרנס יפה? כן בהחלט. יש מאמנים שמרוויחים הרבה יותר משציינת. יש כאלו שמצאו עבודה כשכירים. אבל.... בהחלט לא כולם. כמו בכל תחום, גם בתחום הזה אין שום ערובה לאף אחד. מלבד תקופה של מספר שנים בהיטק שבה, מי שלמד אפילו קורס קצר בתחום מייד קיבל עבודה שמכבדת מאוד את בעליה מבחינה כספית, בשום תחום אין הבטחה שבודאות זה יקרה. גם לא בקואוצ'ינג. בכל אופן, על מנת להתפרנס יפה מהתחום האלטרנטיבי ומהאימון אני ממליצה על התמדה לכל החיים, בצד הוספת מוצרים ושירותים ולמידה. בהצלחה גדולה,

למעלה