אימון הפרעות קשב וריכוז
אפתח ואומר שאני באה גם כבעלת ADD, וגם כמאמנת ADD/ADHD. מניסיוני, ברוב המקרים יש בעיני יתרון גדול למאמן שמכיר את נושא בעיות הקשב והריכוז, ועדיפות למאמן שמתמחה בנושא. לאנשים עם בעיות קשב וריכוז יש התנהלות פחות מאורגנת בדרך כלל, ויש דברים שנראים פשוטים לאחרים שלפעמים עבורם דורשים התמודדות אחרת. למאמן שלא מכיר את הנושא (כמו לאנשים מסביב), לפעמים קשה להבין למה דבר שנראה פשוט לא נעשה. אני מוצאת את עצמי בתוך מאמנת עוזרת לאנשים לפרק נושאים כמו - איפה שמתי את המפתחות, איך אזכור לטפל ברשימת הסידורים שלי ולא אדחה, איך אגיש את הפרוייקט בזמן, למה אני לא לומד למבחן בזמן אלא ברגע האחרון. כאשר נגשים לנושא ממקום שמבין שכל אחד מהדברים האלו יכול להיות קשה, אפשר למצוא ביחד דרך קלה יותר להתקדם. ה-ADHD נוגע בדרך כלל לכל תחומי החיים - מתפקוד בעבודה, יחסים בבית, לימודים וכו'. ידע על הפרעות הקשב גם הוא תורם לתהליך - גם בהעברת ידע מהמאמן בנושא אבחון וטיפול, וגם בנושא האיפיון. איזה עבודות מתאימות לבעל הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מצבים חברתיים? יש דברים מאפיינים שהידע עליהם תורם ומקל בתהליך. אסייג ואומר שברור שאפשר לעשות גם עבודה טובה עם מאמנים אחרים, ובוודאי חשובה מאוד ההתאמה האישית בין המאמן למתאמן. כאשר מוקד האימון אינו נוגע לנושאי הקשב והריכוז, וכאשר בעיות הקשב אינם מפריעות לתפקוד היום יומי, פחות חשובה התמחותו של המאמן.