אימון 24

GorenY

New member
שאלה בנושא - אימון24 שעות

הרבה אנשים כתבו על אימון 24 שעות. מהיכן זה התחיל? מי התחיל עם ה"טרנד" הזה? מה המשמעות של אימון 24 שעות מבחינת המורה ומבחינת התלמיד ? האם יש מטרה להשיג כאן ? תחרות ?

Funakoshi

New member
מאמר בחינוך הגופני 1989

למיטב ידיעתי זכות היוצרים של דר´ רוני קלוגר. מצאתי מאמר בעיתון "החינוך הגופני" משנת 1989 שבו מסופר כי רוני קלוגר העביר שני אימוני 24 שעות במכללה הלאומית לחינוך גופני בהונגריה (לכבוד פתיחת הסניף שלו שם), ושכל המשתתפים הרבים עברו בדיקות כאלה ואחרות על ידי רופאים ומומחים. במאמר מסופר כי הוא, רוני קלוגר עושה את האימונים האלה משנת 1984 מדי שנה לחניכיו.

זה התחיל עם -

זה התחיל ביפן כמסורת של בודו (דרך חיים של לחימה) על ידי ימאוקה טסשו אמן חרב יפני ומורה גדול. אפשר לקרוא עליו בספר "the sword of no sword" של סטיבנס. בארץ אני לא מכיר אף אחד שעושה כאלו אימונים ואני רוצה להסתייג ולהגיד שגם אצלנו עושים רק הוותיקים מאוד ובעלי כושר גבוה. את הנוכחי נעשה רק כ - 60 חגורות שחורות.

Funakoshi

New member
היו היה אימון 24 שעות../images/Emo9.gif

למראות שאתה לא יודע, מתברר שאכן רוני קלוגר עושה זאת מדי שנה מאז 1985 וגם כיום הוא עושה זאת, זה גם מופיע באתר שלו בתוכנית השנתית של בית הספר שלו. אני חושב ששמעתי כי גם מדריכים משיטות אחרות השתתפו באימון 24 השעות שהוא עורך, וההדים היו מאד חיוביים. בהצלחה רבה גם לך - חיים

כבוד לרוני

הייתה לי הזכות ללמוד אצל סנסאי קלוגר בקורס מאמנים בכירים. כבוד לרוני. אימון 24 אצלנו הוא לא בדיוק אימון, הוא קרב אימון (רנדורי) במגע מלא. הדרישות הגופניות והנפשיות הן שונות.

עד כמה שידוע לי

אימוני ה24 של רוני קלוגר הם עם הפסקות ושינה. אצלינו רמת החירוע/טיפשות לא מאפשרת מנוחות כאלו.

לא מדויק.

גשקו 24 שעות של קראטה דו, אינו דומה לאימון שלכם, אך ההפסקות אוכל מעטות מאוד (ועל שינה בקושי יש מה לדבר...). הגשקו דורש חוסן נפשי ופיזי ברמה גבוהה יחסית. אך כמו שציינתי, כל אחד וההתמודדות שלו
באימון מחר. מקווה להגיע עם צלם של אדרנלין.

טל333

New member
המטרה העיקרית היא

המטרה העיקרית היא לגמור את האימון

מוסאשי

New member
אני חושב שזה האמצעי

לדעתי אין מטרה מלבד לעמוד באתגר שרמזת על טיבו : טיפשי

מוסאשי אמר בספר חמשת הטבעות:

בגו רין נו שו כותב מיימוטו מוסאשי שזה כמו לשחות ולחצות את המיצר. אפילו שהרוחות והגלים משתנים לרעתך יש לסיים את החצייה. זה דומה להרגשה בקרב של כניסה ליריב ללא התחשבות בתוצאות. "Gate, gate, paragate parasamgate bodhi svaha"

למעלה