אימון פורום - גם ל"אזרחים"?

elendil

New member
אימון פורום - גם ל"אזרחים"?

דוד, ובעצם כל מי שמתכוון להגיע. האם יש התנגדות שנפיץ את האירוע בקרב אנשים? הכוונה לאנשים שלא מתאמנים אך מתעניינים בנושא ומעוניינים להגיע ולהתרשם. מה דעתכם?

עוד על אימון הפורום

אז אולי זה מוקדם מדי, אבל בכל-זאת: מי ילמד באימון הבא? אם סלבו יגיע בזמן, הוא יעביר את האימון שלו בפעם הזאת, ואמיר (אייקידו) יעביר את שלו באימון הבא - ולהיפך; כלומר, מורה אחד כבר יש לנו. איגור, מורה לוינג-צ´ין, הציע גם-כן ללמד באימון הבא. אני מציע לשלב באימון הבא (בסוכות, לנוחות תלמידי בתי-הספר שבינינו) סדנת קשתות-זן. מדובר על סדנא של כ-5 שעות, בה לומדים איך לירות בקשת (ברמה בסיסית) ומתרגלים ירי במצבים שונים (כמו ירי בעינים עצומות
-ופוגעים! מגניב!) את הסדנא מעביר אחי, איתי, קשת מנוסה המדריך בכפר-הנוער "קדמה". וכאן יש שתי בעיות: אחת, שהסדנא כרוכה בתשלום, אמנם לא גבוה, כדי לכסות בלאי של ציוד ועבודה; והשניה, שסדנא כזו אי-אפשר לעשות בפארק הירקון, מחשש לבריאותם של העוברים-ושבים (למי שלא הבין - מדובר על ירי חיצים שיכולים לחדור אדם די בקלות. זה לא מסוכן אם מקפידים על הוראות הבטיחות, ואיתי די היסטרי בזה - והוא לא מוכן לקחת סיכונים)... וזה אומר שלא נוכל להתאמן בפארק הירקון, אלא צריך: או למצוא אולם, סגור, בו אפשר לתלות רשת-ביטחון ומטרות; או לקום מישבננו ולהגיע אל קדמה, משהו כמו 45 דקות מת"א, ולעשות מהענין פיקניק שלם
בקדמה יש לאיתי מטווח מסודר, עם שלושה מסלולי-המראה (סליחה) שלוש מטרות, דשא, צל, שתיה ואוכל... אני ממליץ! כך אפשר לעשות בבוקר את סדנת הקשתות, לנוח ולאכול צהרים (או להיפך), ואז להמשיך עם שאר אמנויות הלחימה. ואני מזכיר - הכל בחופש סוכות, כך שיש זמן! ואפשר גם להביא משפחה, למי שרוצה לעשות סתם יום-כיף... מה דעתכם?

elendil

New member
קשתות-זן

דעה אישית שלי, לכל מי שלא מכיר קשתות. מומלץ בחום!!! הסדנה שמה דגש על עקרונות שמאוד קל ל"פספס" במסגרת האימונים הרגילים. פתאום כל ´טעות´ מקבלת חיווי פיזי-חיצוני ברור ומוחשי (וכואב לפעמים...). חוץ מזה הסדנה מהנה מאוד, כמובן. דוד, אולי תעלה שוב את השיחה שתירגמת עם המורה לקיודו? רוני <מצפה בקוצר רוח לירות ממרחק של 60 מטר בעיניים עצומות..ולפגוע..>

לבקשת אלנדיל, שיחה על קשתות

בין דן וג´קי דה-פרוספרו, לבין המורה שלהם, סנסאי אונומה, דאן-9 בקיודו: דן: סנסאי, מה צריכה להיות המטרה הגבוהה ביותר שלנו, בלימוד קיודו? סנסאי: להביא את עצמנו לכלל שלמות. דן: האם אתה הגעת לשלמות? סנסאי: כמובן שלא! להגיע לשלמות זה לא בתחום היכולת האנושית. דן: אם זה בלתי-אפשרי, אז למה לנסות? סנסאי: כי לא לנסות, זה להיות פחות מאנושי. דן: סנסאי ,אתה אומר לנו שלקיודו יש יכולת לשנות אותנו לטובה... איך בדיוק הקיודו עושה זאת? סנסאי: התשובה פשוטה, אבל תצטרך לבחון אותה בזהירות כדי שתעזור לך. קיודו לא יכול לשנות אותנו, רק אנחנו יכולים לשנות את עצמנו. קיודו הוא מטאפורה לחיים. יריה היא השתקפות של מי שאנחנו באמת: כמו שאתה בחיים, כך תהיה ביריה. מי שמרושל וחסר תשומת-לב, יהיו לו בעיות בסדר היריה. מי שתחרותי ואגרסיבי יתחרה בעצמו ובאחרים, ויילחם נגד הקשת והחץ. אנשים שיש להם נטיה למקד את תשומת ליבם לדבר אחד ולהתעלם מכל השאר יתמקדו בפגיעה במטרה ויתעלמו מהתבנית והנימוסים. מתרצי-תירוצים יתרצו תירוצים. רברבנים יתרברבו. קיודו כשלעצמו אינו יכול לשנות את כל אלה, אבל הוא יכול לחשוף אותם לעינינו. אז זו אחריותנו לזהות את הבעיות ולתקן את הדרוש. ג´אקי: האם תהליך זה דומה לדבריך על כך שהקיודו הוא הדרך הטובה ביותר להכניע את האגו? סנסאי: כן, כי היריה מגלה את האמת, ואין לי דרך להסתיר את יכולתי האמיתית מעיני אחרים. בסופו של דבר אני חייב לירות, וכשאני יורה, כל אחד יכול לראות אותי כמו שאני באמת. באמנויות אחרות, ציור לדוגמא, אפילו אם אני מצייר גרוע אני יכול לטעון שהסגנון שלי מקורי. אז קשה לאחרים לשפוט... בספורט תמיד קל מדי להאשים ביצועים גרועים בחברי הקבוצה שלך, או בטעות של השופט. אפילו אם אתה מנצח, תמיד אפשר לטעון שיריבך לא היה במיטבו. מצבים כאלה מקלים עלינו להימנע מלקחת אחריות על מגבלותינו. לעומת-זאת, בקיודו יש רק אני, הציוד שלי והמטרה. אני לא יכול להאשים את הציוד שלי, כי רק אני אחראי לתחזק אותו. אני לא יכול להאשים את המטרה, כי היא רק עץ ונייר... ואינה זזה. כלומר, אין לי שום תירוצים, שום מפלט מן האמת, אין לי את מי להאשים חוץ מאשר את עצמי, אם היריה אינה עולה יפה. ידיעה זו מביאה לענווה רבה, וענווה עוזרת לשמור את האגו תחת שליטה. מתוך הספר Kyudo - The Essence & Practice of Japanese Archery, by sensei Hideharu Onuma with Dan & Jackie DeProspero

אהבתי את הקטע על

"אם הציור שלך גרוע תוכל להגיד שהסגנון שלך מקורי"... אריאל... אומן לחימה "מקורי"...

pinibs

New member
וגם שאלה

הי דוד, ראשית, נעים מאד. אמנם זו הפעם הראשונה שאני פונה אליך, אך כחבר הפורום אני קורא את הודעותיך, והן תמיד מעניינות, צנועות, מלמדות ורגועות. אפילו במדיום כמו הפורום, המוגבל כמעט אך ורק לכתיבה, אתה מצליח להעביר משהו מאד נעים, ואני שמח שסוף סוף מצאתי לי את ההזדמנות לומר לך זאת. הזכרת את הקשתות לא מעט גם בעבר, ואתה תמיד מתייחס אליה כ"קשתות זן". האם יש הבדל בין קשתות זן לקשתות אחרת? תודה, פיני

שריר

New member
אני בעד אימון פורום בסוכות ולא נראה

לי שעידו יתנגד גם אבל אני לא אדבר בשמו דבר שני לא אין בעיה להביא תשלום נוסף לקשתות אז סבבה

אני גם בעד אימון סוכות...... ../images/Emo9.gif

שריר זה בסדר אני איתך, וגם לי לא איכפת לשלם תשלום נוסף על שיעור קשתות........ אז יאללה בואו נעשה רשימה(דוד אתה המארגן שוב??) או שיש זמן עד אז..... טוב נראה... בכל מקרה קחו אותי בחשבו שאני בא בטוח לאימון סוכות.... שלכם, עידו הלוחם

קשתות זן מול קשתות ספורט, ציד וכו´

ההבדלים רבים עד כי לא יימנו מספור... וההבדל הגדול מכולם הוא מטרת הלימוד והאימון - מההבדל הזה נגזרים כל ההבדלים האחרים: בקשתות ספורט, צייד, או בקשתות קרבית (אם עוד יש כזה דבר, ואני מטיל בכך ספק), המטרה היא לפגוע במטרה - כמה שיותר מדויק, ובהתאם לצורך של כל תחום. מכאן נובע הכל: הציוד (כוונות, מאזנות, בולמי-זעזועים, משתיקי-קול, סוג החץ...), הטכניקה, דרך האימון, וההתייחסות לתחום. כל מה שעושים, נעשה כדי לשרת את הפגיעה במטרה. כל מה שמפריע לפגוע במטרה - מיותר, מזיק ומסולק הצידה. בקשתות זן, המטרה היא פיתוח יכולתו הפיזית ואישיותו של הקשת, כמו שמסביר אונומה-סנסאי בשיחה למעלה. לכן, לפגיעה במטרה אין משמעות מיוחדת, וכך גם לציוד. מבחינה טכנולוגית, הקשת היפנית נחותה בהרבה לעומת הקשת המערבית המודרנית. מבחינת הפגיעות, אונומה-סנסאי אומר בספרו שאין לו ספק שבתחרות, קשתים אולימפיים היו מביסים את קשתי-הזן היפניים, בעיקר בגלל העליונות הטכנולוגית (כוונות-ליזר, מד-טווח-לייזר, בולמי-זעזועים... אמרתי?). אבל לכל זה אין משמעות בעיניו, כי הפגיעה במטרה היא רק תוצר-לואי של היכולת האישית שהאימון בקשת אמור לפתח. לכן לא אכפת לו לירות בקשת היפנית, המדהימה כשלעצמה, ולירות למרחק קצר יחסית (26 מטר, כמדומני, לעומת עד 90 מטר בקשתות אולימפית), כי לא הקשת, לא החץ ולא המטרה - לא הם הסיבה שבגללה הוא מתאמן. היריה משקפת את יכולתו של הקשת בכל תחום, לא רק בקשת. אני, אישית, יורה בקשת מערבית, עם טכניקה מעורבת של דריכה, אבל גישה "זניסטית" לחלוטין. הייתי קלע לא רע בצבא (7 מתוך 10 כדורים בראש של מטרת דמות, מ-100 מטר, בעמידה, עם "גליל" עם כוונות-ברזל, בסוף שבוע מטווחים ראשון בטירונות, גבעתי, נובמבר 87), וזה כבר לא מענין אותי. BEEN THER, DONE THAT... אבל, כשאני צריך לתאם נשימה עם דריכה של קשת 34 פאונד, האתגר בכלל לא קשור למטרה - אלא להתמודדות עם הקשת ועם הגוף שלי, שצריך לבצע מטלה מאוד קשה - ולהישאר רגוע לגמרי כל הזמן... אני יודע שזה נשמע קצת לא ברור, ובאמת קשה להבין בלי להתנסות, אבל תנסה לחשות על זה ככה: אתה צריך להחזיק מאג, בגובה הכתף, לדרוך אותו לאט, לשחרר כדור אחרי כדור, לאט, ותוך-כדי-כך לשמור על יציבה נכונה, נשימה רגועה, שרירים רפויים, וריכוז מושלם... ואם אתה עושה את כל הנ"ל נכון, אז ברור שתפגע במטרה!
מקוה שכל הקשקוש הזה מובן...

pinibs

New member
קשת, מאג וכל השאר...

הי דוד, זה ממש לא קשקוש (כפי שכינית את דבריך). ההסבר נהדר ומובן, ועושה הרבה מאד חשק לנסות (אם כי זה יקח זמן, בבחינת "אי אפשר לרקוד על כל החתונות"). תודה, פיני

קוזושי

New member
אימון קשתות- רעיון חלומי

אני בהחלט בעד זה דבר שמזמן רציתי לעשות ולא ידעתי איך

דוד, אתה יודע "לנגן" על קשת, כמו

ש"מנגנים" על מאג ?!
גם אני בעד אימון קשתות, בחופשת סוכות. טוב לראות איך עולות הצעות כ"כ חיוביות (בד"כ ממך), לגבי הפורום... אני מציע שאת האימון פורום השלישי (שיהיה בחופשת פסח), נעשה באוקינאווה
.

למעלה