אימון סומטי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון סומטי

בסוף השבוע הזה השתתפתי בסדנת נוירוסומטיקס - אימון שעוסק באופן בו הגוף פוגש את הנפש - ומלמד כיצד לארגן ולעבוד עם הגוף כדי ליצור שינוי.
אצלי זה מצטרף להכשרה בהתמקדות, התמקדות של הגוף השלם ובפסיכותרפיה ממוקדת גוף ומחבר לי את הדברים לרצון לשלב יותר עבודה דרך הגוף בעבודה שלי.
כל הפתיחה הזו באה מתוך הסקרנות - האם אתם משלבים עבודה עם הגוף באימון? וכיצד? האם עם כל לקוח או עם חלק?

ommerl

New member
עבודה עם הגוף

האם את יכולה לפרט למה הכוונה? כי ב- NLP יש כל מיני דברים שעושים עם הגוף אבל אני לא בטוח שזה דומה למה שאת מתארת.
&nbsp
למשל יש את זה: http://youtu.be/jYT9-Hgf8nk שעושה המון שימוש עם הגוף אבל זה לא העיקר. אפשר לעשות בדיוק את אותו הדבר בישיבה.

ladybug4NLP

Active member
אכן ב-NLP יש תהליכים שעושים אותם בהליכה על גבי כרטיסים

עצם ההליכה (בצורות שונות) מטביעה דברים מסויימים ואת התהליך עצמו בצורה אחרת בנפש דרך הגוף.
מאד אפקטיבי. ישנם עם דברים פיסיים אבל זה כבר פחות מתכתב עם אימון אז לא אפרט כאן

ענבל כהן חמו

מנהל
מהו אימון סומטי

הי עומר,
מה שבקישור ששמת הוא יותר עבודה היפנוטית.
אני מדברת על שימוש בגוף כחלק מהאינפורציה באימון - למשל איפה ואיך מרגישים בגוף תחושה מסוימת - שקשורה למצב רגשי או למחשבה שנמצאת בנו. בגוף אצור ידע רב שאינו מילולי. בעבודה עדינה עם הגוף אפשר להגיע למידע חבוי וגם לשנות תפיסות ותחושות.

adizuri1

New member
שימוש בגוף

אני משתמשת בעבודה עם הגוף כאשר אני רוצה לעבוד על הוצאת השדון מהגוף כשהמתאמן רוצה לעשות משהו אבל לא מעז או עוצר את עצמו.
אני שואלת איזו הרגשה עולה לו כשהוא לא עושה מה שהוא מאוד רוצה ואיפה זה יושב בגוף? איזה צורה יש לו? איזה צבע? ואז מבקשת שיוצא אותו החוצה ויסתכל עליו ואז שייתן לו שם ויזרוק אותו. לא כל מתאמן מתחבר לתרגיל הזה אבל מי שזורם איתו נראה משוחרר הרבה יותר בסופו.

ommerl

New member
וואלה? אז זה ממש NLP!

אחת הדרכים ב NLP להשפיע על החוויה האנושית היא שינוי וחקירה של המבנה של החוויה באופן כללי ובפרט: החוויה הקינסטטית, שזו התחושה: איפה זה בגוף, איזה מרקם יש לזה, איזו תנועה זה יוצר.
אבל זה רק שליש מהתמונה הגדולה. יש גם מבנה לחוויה הוויזואלית ולחוויה השמיעתית.
&nbsp
וכל זה חייב להיות חלק מתמונה הרבה יותר גדולה. גישה שלמה לטיפול והבנה של בני אדם ותקשורת אנושית. לפני שאת מעדכנת מבנה של חוויה את צריכה לדעת מבנה של איזו חוויה לשנות, איך להציף את המבנה הזה למודעות כדי שתוכלי לחקור ולשנות אותו, לאיזו תוצאה את רוצה לכוון (ב- NLP הגדרת תוצאה חשובה מאוד).
&nbsp
&nbsp

ענבל כהן חמו

מנהל
אני לא בטוחה שזה ממש NLP

אני עובדת בעיקר עם הגוף - למרות שראייה או שמיעה יכולים להיכנס כרובד נוסף.
ברור שבכל עבודה יש תמונה גדולה, האופן בו אתה עובד והדבר אותו אתה רוצה לקדם אצל הלקוח. מצד שני - אין לי מטרה ברמת הגוף - תחושה מסוימת שהוא צריך להיפטר ממנה או להגיע אליה. העבודה היא יותר להקשיב ולאפשר שינוי.

ladybug4NLP

Active member
ענבל-אין עבודה ב-NLP בלי סומטי רק לא קוראים לזה כך

שואלים:
איך זה מרגיש, אך זה נראה, גדול, צבע, משקל, איך אותו מקום בגוף היה מרגיש אם "זה" לא היה שם וכו וכו
(אפשר כמעט אין-סופי
היכן בגוף זה יושב
לפעמים אפילו ביחסי אנוש היכן אתה מחובר פיזית (בדמיון כמובן) לאדם אחר

ommerl

New member
צודקת. זה דומה אבל הגישה שונה

אז לשאלתך המקורית- כן עושים עבודה עם הגוף אבל באופן שונה ממה שאת עושה.

ladybug4NLP

Active member
ענבל מה שאת מתארת זה פן טיפולי=חשבתי שאימון זה חדור

אך ורק מטרות
שבת שלום

ענבל כהן חמו

מנהל
מגוון כלים באימון

לאימון יש גוונים רבים - המטרה היא לסייע לאדם להשיג את מטרותיו, ולהגיע ליותר רווחה פנימית וחופש. התבוננות בתחושות הפנימיות ועבודה איתן יכולה לסייע להתקדמות למטרות האילו. כל כלי הוא בסופו של דבר כלי. השאלה כיצד אתה מכוון את עצמך ומה אתה עושה עם הכלי. אפשר באותן כלים להשתמש בטיפול ואז זה יבוצע אחרת ומתוך כוונה אחרת ואז זה יהיה טיפולי.

ladybug4NLP

Active member
את בהחלט צודקת אמממההה בתחילת דרכי כמנחה ומטפלת

שיטת האימון לא איפשרה כלל טיפול רגשי, זה היה big no-no ובעצם מאמנים תמיד אמרו
שזה מה שמבדיל אותם כמאמנים ממטפלים וטענו שמי שצריך עזרה רגשית (גם כשזה קשור
לבצוע מטלות או הגשמת מטרות שילך לפסיכולו או למטפל.

אני שמחה לשמוע שלפי דברייך זה השתנה - אם כי לטיפול רגשי יש צורך בלימוד כלים ספציפיים
אלה

בטח שבאימון נוגעים ברגשות

מה שמניע אותנו זה רגשות... אי אפשר שזה לא יהיה חלק מהתהליך ברמה כלשהי. הנגיעה ברגש משותפת להמון סוגי עזרה שמוצעים.
זה לא מה שמבדיל בין טיפול ואימון.

תודה

תודה על שהזכרת לי כבר משלבת איפה זה מרגיש לך בגוף.
אני כן משלבת תנועה כמו תרגיל NLP בעמידה .
לפעמים אני מבקשת מהמתאמן להתחלף במקומות .מה שרואים מפה לא רואים מישם.
מאמינה בגוף נפש הייתי רוצה לשלב יותר

למעלה