אימון מוקאפ ראשון

ezman2

New member
אימון מוקאפ ראשון

אהלן אנשים היום הסתיים אימון הטיסה הראשון במוקאפ תחילה הגענו לבניין פתחתנו אותו אוררנו אותו אחר ליוותי את הטייסים למרכז השליטה שם קיבלנו תוכניות טיסה מקוריות ללרנקה ובחזרה שאותם יכלו אחר כך לקחת הביתה החבר' ה התחילו לטוס התחילו להכין את ה 737 אבל בגלל בעיית קפיאת מסכים עברנו ל 767 ובמקביך הפעלתי גם את המוקאפ של ה 747. החבר'ה המריאו ונחתו חירום בלרנקה וחזרו הביצה מרוצים. שבוע הבא כנראה ביום שישי יתבצע כנראה אימון נוסף הנה קצת תמונות לדעתי גם תומר צילם אם יירצה יעלה (דיר באלאק). פותחים את המוקאפ ומאווררים אותו.

ezman2

New member
מטפלים ב FMC

שבוע הבא אני מוציא עוד אימון היה כיף למרות המז"א הסוער..

אבירן171

New member
אתה רוצה להגיד לי, שאלה חברי הפורום

שלכם בסימולטורים האלו??? הקנאה פשוט הורגת...

ezman2

New member
כן

כחלק מהסדר עם אלעל חברים פעילים בחטיבה יכולים להגיע להשתמש בסימולטורים האלה. הקצאנו לטובת העניין יום בשבוע (משתנה) שאפשר להגיד למספר שעות ולטוס עם תוכניות טיסה אמיתיות ישירות מהשליטה באלעל. תוכל לקרוא הכל בלינק:

אבירן171

New member
איך טייסי אלעל מתאמנים לקראת B747

הרי לאלעל יש B747, אז איפה יש סימולטור שמתאמנים עליו? או שפשוט לוקחים קברניט של B747 לוקחים את המטוס ויוצאים לקרוע את השמיים עד שמצליחים להטיס כמו שצריך?

S o l l y

New member
חחחחח...

לא לכל המטוסים יש סימולטור באלעל, הסימולטור של ה742 הוא רק פעולות והוא לא מדמה טיסה עצמה, גם ל757 אין מוק-אפ באלעל... בעבר היו עושים יותר הקפות עם מטוסים באמת באלעל, בזמן האחרון משתדלים יותר לעבוד עם סימולטורים בגלל המחיר העצום של הדלק... בכל מקרה המוק-אפ הוא לא הההכנה היחידה לטיסה במטוסים האלו, עד כמה שאני יודע הם לרוב משתמשים במוק-אפים רק בתור הכנה לסימולטורים בחו"ל, שלשלם הם שולחים את הטייסים שלהם, הסימולטורים האלו גם עולים הרבה מאוד כסף, אבל פחות מטיסה רגילה כמובן, והם מדמים את הסימולטור בצורה הרבה יותר טוב, והקוקפיט שם בנוי בצורה אמיתית וזה נראה ממש אמיתי ומדמה את הכל בצורה הרבה יותר טובה, והמוק-אפ הוא הכנה לסימולטורים האלו בחו"ל לפני שהחניכים נשלחים לשם...

tcu6

New member
ה"מסכנים" חסרי הסימולטורים בארץ

נאלצים כחלק מאימוני הכשירות השנתיים לנסוע לסימולטור באתרים שונים בעולם. כך גם גורלם ה"אכזר" של אנשי צוות אויר בחיל האויר החסרים סימולטור בארץ. יש שהם נודדים לארה"ב ויש לאירופה בהתאם לאתר של הסימולטור ובמיוחד בהתאם למקום הפנוי. סימולטורים אלו משמשים צוותים מכל העולם ודרישה לשימוש בהם גבוהה מאוד. .

כפי שנאמר,

המוק-אפים אינם סימולטורים מקצועיים לכל דבר. אלעל משתמשת בהם על מנת להקנות לטייסים החדשים/המוסבים ידע ולו בסיס בלבד לגבי הכרת המטוס והמערכות שלו. PMDG מדמה את רוב המערכות החשובות, אך עדיין יש בו חסרים שחלקם לא קטנים, ובשילוב של הכל, PMDG הוא עדיין צעצוע. מדהים ומפורט, אך צעצוע. לכן, אלעל משתמשת במוקאפים על-מנת לתת לטייסים בסיס טרם הטיסה לסימולציות מקצועיות (Level D למיניהם) ולשעות של מדריכים מקצועיים מטעם בואינג, משום שהנ"ל עולים המון. בעזרת המוקאפים, הטייסים באים מוכנים יותר ועם מעט ידע מקדים, דבר שגורם לכך שבשעות ההדרכה תאכלס, הם מבינים מראש הרבה יותר טוב, ולא רק מקריאת ה-Ops Manual, אלא ממעט "עשייה תאורטית", דהיינו FS9 ותוסף-צעצוע מקצועי למחצה.

ezman2

New member
בהמשך..

למה שקפטן חריט אמר. אני יירד עוד טיפה לפרטים- השימוש העיק'רי של המוקאפים האלה הוא בלמידה מערכות האוטומציה- של המטוסים תוך כדי שילוב בסיסי של עבודות צוות והבנת שלבי הטיסה הנורמאלית. רוב הטייסים והרקע שלהם -ח"א והמעטים שבאים מתעופה כללית אין את הרקע על המערכות האלו- ואחד הדברים היותר קשים שראיתי ב 3 המחזורים האחרונים שליוויתי זה באמת להבין את אופן התפעול של המערכות בשילוב עם סדרי העבודה בתא הטייס בצוות- ולמטרות האלה המוקאפ הזה הוא כלי מעולה. לחירומים, ותרגול ממשי של עבודת תא פרט לאוטומציה אין למוקאפ הזה שימוש בגלל זה עיקר הציוד שהושקע הוא הוא ה MCP ןה FMC כל השאר כגון OH, מיצערות יהיה להם מספיק סמן להתעסק בסימולטור בחו"ל ואגב עדיין אין תחליף לאמיתי ואלעל לא וויתרה על הקפות ניסיון במחזורים הקודמים לפחות בצי ה 767 אחרי חזרת החניכים םמהסימולטור בחו"ל העלו אותם להקפות ונתנו להם לקרוע ל EBY את הצורה.

אבירן171

New member
כמה דברים

1. SOLLY התכוונת ל744 ולא 742. 2. תודה על ההסברים אבל רק עוד שאלה קטנה: מה זה מוק אפ?

כמה דברים.

1. לא, הוא התכוון ל-742, אותו קוקפיט שניתן לראות בתמונה השניה "ת". 2. מוק-אפ זה למעשה כינוי לסימולטורים שאתה רואה כאן. כפי שאלעל פרט יפה, הם מיועדים ללימוד ספציפי יותר לגבי מערכות אוטומציה, ולשם כך התוספים המתקדמים ל-FS אך הלוקים בחסר יחסית למציאות, דהיינו LDS ו-PMDG, עושים את עבודתם נאמנה. כמו-כן, קצת הכרת מערכות כללית לפני הכניסה למים העמוקים. לגבי מקור השם ומי בחר אותו, אלעד, מיקי, רן וכל יודע דבר מוזמן לענות. מעניין גם אותי.

ezman2

New member
המקור לשם

נראה לי יותר עתיק מימני מרן ומיקי יחד אולי אביך שבקי יותר בסוגי הסימולטורים יוכל להגיד בגדול הפירוש של מוקאפ מבחינת פירוש זה סימלוטור חלקי מאין הדמיה חלקית וואלהל אין לי אין לי מושג...

mickey lip

New member
המקור לשם , בבקשה

http://en.wikipedia.org/wiki/Mock-up מוקאפ לא חייב להיות קוקפיט , במקרה שלנו הוא כזה לגבי הפרוייקט, איך תיאר את זה אלון? ".הפרוייקט הזה עבורנו הוא עוד מדרגה בדרך לשיאים חדשים של מצוינות ומקצוענות. אתם, שמתעסקים במקצוע התעופה ברצינות רבה כל כך, מבינים יותר מרבים אחרים עד כמה חשובה כל התקדמות וכמה כל שיפור ביכולת האימון וההדרכה שלנו הוא בעל ערך. "באמצעות הפרוייקט הזה אנחנו מצליחים להביא את החניכים, באותה רמת מאמץ, לרמה גבוהה יותר, כבר לפני יציאתם לסימולטור בחו"ל, ובכך להביאם לקו הגמר - היציאה לטיסות הקו - ברמה טובה מאשר בעבר. אתם בוודאי מבינים עד כמה זה חשוב לנו ועד כמה זה תורם לרמת הטיסה הכללית, לסיכויי הצלחת הטייסים בקורס ולבטיחות".( לקוח מכתבה ב YNET).

למעלה