אימון מול טיפול

thegate

New member
אימון מול טיפול

אני קורא את מה שאנשים כותבים כאן..ומרגיש שיש חוסר הבנה (אולי רק אצלי) על ההבדלים בין אימון לטיפול חלק מהפניות שמתוארות כאן נשמעות לי כמו בעיות עמוקות יותר מאשר שיחות אודות השגת מטרה.. ובכלל, מה קורה אם בזמן אימון מזהים משהו שהוא "גדול עלינו"? לכמה יש באמת את היושרה המקצועית להגיד ..זה לא בתחום שלי, וכדאי להתייעץ עם מומחה בתחום בריאות הנפש? הרי יש סיבה שהם התמחו במשך הרבה שנים, ולימודים מקיפים מאוד... ומאמנים עשו ברובם קורסים ממוקדים יותר. אשמח להתייחסות רצינית (מתלבט בימים אלה על קורס אימון בעצמי)

bridges

New member
אינטגריטי של מאמן...

שלום רב לך, יש מאמנים שטוענים שיש הפרדה ברורה בין אימון לטיפול אבל אני לא חושב שזה כך, הגבול לא ברור. יש נושאים שעליהם אפשר לעבוד גם באימון אישי וגם בטיפול. יש נושאים שלא הייתי נותן למטפל לגעת בהם (מכיוון שחלק מהתפיסה של מטפל זה שיש "בעיה" שצריך למצוא אותה, התפיסה האימונית שונה לחלוטין) וכמובן יש נושאים שהם מחוץ ליכולתם של מאמנים אישיים. לגבי השאלה מה קורה בזמן האימון שיש משהו ש"גדול על המאמן" (כפי שאתה קורה לזה). בקורס המאמנים שאני למדתי עסקנו בשאלה הזאת ויש תשובות וזו באמת שאלה של יושרה אבל, בעיניי, גם של אינטרס אישי של המאמן. המאמן רוצה שהלקוח שאתו הוא עובד ישיג תוצאות, אם מסיבה שאותו המתאמן זקוק לטיפול או אפילו שאין למאמן את הכלים המתאימים אז סביר להניח שלא יהיו תוצאות ואז מה סביר להניח שהמתאמן יספר לחבריו: "שהאימון האישי לא שווה כלום" או "המאמן הזה ממש לא יודע לעשות את העבודה". לכן, הרבה פעמים קורה שדווקא דרך המאמנים האישיים אותו לקוח מגיע לטיפול שאולי לעולם לא היה מגיע אליו: יש מקרים רבים (שאתה ראית כאן) שאנשים פונים לאימון אישי פשוט בשל הסטיגמה שיש להם על טיפול פסיכולוגי ואז המאמן עוזר למתאמן להתגבר על האמונות שלו לגבי טיפול ופותח לאותו האדם את הפתח לקבל טיפול. רונן

כמה נושאים חשובים

נתפסתי דבר ראשון, לשורה האחרונה שלך - שמאמנים ברובם עשו קורסים ממוקדים יותר. המשפט הזה לא מדויק. אני לא יודעת לגבי הרוב הסטטיסטי, אבל מאמנים עסוקים ופעילים, ממה שאני מכירה - הם אנשים שאכן למדו והוכשרו במשך הרבה שנים. זה לא ממש עובד אחרת. בד"כ אי אפשר לצאת אחרי כמה חודשים עם יכולת לעבוד עם אנשים בצורה טובה על נושאים מעמיקים. צריך זמן לתהליך הזה, השקעה והכשרה - אלא אם כן הוא נבנה על תהליכים שהמאמן עבר לפני ההכשרה באימון. מה שיכול בהחלט להיות. ואכן, אימון הוא בד"כ לא רק שיחות אודות השגת מטרה. אימון יכול להיות תהליך מעמיק, וצריך להיות כזה בנושאים מסוימים, ואכן מאמנים רבים משלבים טכניקות נוספות - לא רק אימון "קלאסי" - שיעזרו לעשות תהליך מעמיק ומוצלח. אני לא יודעת כמה מאמנים מפנים הלאה נושאים שלא מתאימים לאימון. מתוך מה שאני קוראת ומכירה - אני חושבת שזה המצב, מאמנים מפנים הלאה. מתוך נסיון של שנים רבות - מי שהרבה פעמים מתעקשים שהם לא רוצים טיפול פסיכולוגי הם הלקוחות. הרבה מהם התאכזבו מאוד מטיפולים, ולא מוכנים לשמוע על עוד טיפול. במקרה כזה לפי האתיקה כפי שאני מבינה אותה, המאמנים צריכים לפחות לקבל אישור כתוב מפסיכולוג, שהוא מאשר ללקוח להתאמן עם מאמן. כדאי להבין שקורס אימון הוא רק תחילת הדרך למאמנים. בשום פנים לא הסוף. בהצלחה רבה

J0hnny

New member
יש הרבה חפיפה

מסכים עם מה שנאמר ומוסיף. בתור אחד שגם למד ולומד אימון ופסיכולוגיה. אני יכול להגיד לך שהדברים הם לא שחור ולבן יש הרבה מאוד מקרים באמצע. כמובן שאם תיקח מקרי קיצון כמו אנשים שאובחנו כסכיזופרנים או בעלי חוסר איזון ברמה הביולוגית הם לא יהיו מתאימים לאימון. אבל רוב האנשים הם באמצע. מהסיבה הזאת המאמן כבר בפגישת הכרות שואל שאלות שמראות למאמן והמתאמן האם האימון זה מה שמתאים. תחום הטיפול כמו פסיכולוגיה יוצאת מנקודות מבט שונות לעומת האימון. זה אולי נראה שמי שלמד פסיכולוגיה למשל יש לו יותר ידע או יכולת לעזור לאדם, אבל זה לא בהכרח נכון. בפסיכולוגיה למשל אתה לומד המון קורסי מבוא אבל בסופו של דבר אתה בכל מקרה בוחר להתמקד בתחום מסויים. המון תיאוריות שהיו בעבר והיום לא ממש משתמשים בהן, אתה לומד הרבה דברים שיותר קשורים למחקר אקדמי תיאורטי. בדיוק מהסיבה הזאת מישהו שמסיים תואר ראשון לפסיכולוגיה למשל עדיין לא קיבל יותר מדי כלים לטפל באנשים. האימון הוא לא סתם שיחות להשגת מטרה. כמו שאני רואה את האימון הוא עובד עם האדם ברמה הקוגנטיבית התנהגותית. שינוי הרגלים, שינוי אמונות, שינוי תפיסות זה יותר מסתם שיחות יש טכניקות שבסופו של התהליך עוזרות להשיג שינוי ברמת זהות. האימון הוא יותר פרקטי הוא לא חופר יותר מדי בעבר והוא יותר ממוקד פעולה ולמידה. מה גם שמטרת המאמן לא לאבחן או לתקן משהו שבור. המאמן לא נותן לך תשובות, הוא מאיר לך את הדרך למצוא את התשובות שמתאימות לך. מקווה זה עוזר.

ordanco

New member
ספקות והפניות

יש דברים שיש בהם חפיפה ויש דברים שלא אני נעזר ב - 2 בעלי מקצוע תותחים: פסיכולוגית קלינית ופסיכאטר כשיש ספק - אני מתייעץ איתם לפעמים הדברים מתבררים כלא מסובכים ולפעמים כן לפעמים האימון ממשיך ולפעמים אני מפנה את המתאמן לדמות הספציפית הנחוצה מה שעומד לפני - טובת המתאמן באותו הקשר, לפעמים הם שולחים אלי מטופלים להיות מתאמנים אצלי, לכל אחד מאיתנו יש את יתרונותיו

למעלה