אימון מוגדר בזמן ?

מיצפטל4

New member
אימון מוגדר בזמן ?

פעמים רבות נתקלתי כאן באמירה שאימון אורכו כ-12 פגישות ? האם מדובר באסכולה מסויימת ? האם בכלי מסוים ? אני מניחה שהאמירה מתבססת על הנסיון שניתן לדווח על שינוי לאחר 3 חודשי עבודה ? האם פיספתי משהו ? האם יש איזה עקרון מתחת לזה?

shoom12

New member
ייחודיות

היי, גם אני בהתחלה לא הבנתי את זה, ואני בכלל מאמן אישי :) אבל מה שאני הכי אוהב בגישה הזו שאומרת שהאימון הוא תחום בזמן זה שהיא מנטרלת את התלותיות בין המאמן למתאמן. יש כמה אנשים שאני מכיר שהולכים לפסיכולוג במשך שנתיים-שלוש, ומפתחים תלות דיי רצינית בו. קשה להם להפסיק את הטיפול, כי הם רגילים פעם בשבוע לדבר ולפרוק עם מישהו ספציפי. באימון אנחנו באים ואומרים, "אני מתחבר לחזון שלך, ועוזר לך לרוץ קדימה". אבל המתאמן לא צריך את המאמן שירוץ איתו לאורך כל המרתון. אימון לא חייב להיות 12 פגישות, הוא יכול להיות גם 15..או אפילו 8.. אבל פחות או יותר 3 חודשים מספיקים לתהליך אחד.

מיצפטל4

New member
ו...

אם אני צריכה תמיכה המשכית... בכל שלבי הביצוע? כי אני מאבדת את זה? כי אני חלשת אופי? וכי אני משלמת עבוד התמיכה הזאת ? פריצת דרך ב- 12 שבועות ? נשמע כמו גימיק ... גלולת פלא. אני מדברת מהצד של המאמנת. ואני לא מבינה את זה גם עכשיו. יש אנשים שמשיגים פריצת דרך בפגישה אחת. פעם האשימו אותי ב"חוסר עסקיות" כי אנשים היו מגיעים לתובנות והולכים הביתה לעבוד... כל אחד בקצב שלו, לפי הצרכים שלו.... ואני שמעתי שבאימון כל אדם יוצר את ה"מרשם" של עצמו.

bridges

New member
פריצת דרך קורית בשנייה...

לכן יכול להיות שאדם יגיע לפריצת דרך לאחר שני מפגשים (וזה קרה לי) ויכול להיות שאדם יגיע לפריצת דרך הרבה אחרי שהאימון הסתיים (וזה גם קרה לי). אני חושב שיש צורך בהגבלת הזמן באימון בדיוק בשל הסיבה שבשבילה מגיעים המתאמנים לאימון. הגבלת הזמן מאפשר למתאמן לעבוד על ניהול הזמן העצמי שלו וניהול הקדימויות שלו. בהחלט ניתן לקבוע זמן אימון ארוך יותר או קצר יותר, אבל יש חשיבות לקביעת מסגרת הזמן, ואם מעריכים צריכה להיות לזה סיבה טובה (לדוגמא: שינוי בחזון באמצע התהליך) התפקיד של המאמן הוא להעביר למתאמן כלים שיאפשרו לו להמשיך ולעבוד בתחום שבו הוא בחר גם אחרי שהסתיימו הפגישות ולהגיע לפריצות דרך גם אחרי שהאימון הסתיים. אף פעם לא עשיתי את זה, אבל אני חושב שבמקרה שאת מתארת אולי אפשר לעשות פגישות תחזוק עם המתאמן שהם מחוץ למסגרת האימון.

bridges

New member
אוי אוי כמה טעויות כתיב

"מעריכים" ==> "מאריכים" "הגבלת הזמן מאפשרת"

shoom12

New member
אסימון נופל פעם אחת

היי אני חושב שלא בעיה להגיע לתובנה בשיחה של 45 דקות ואולי אף פחות. מה עושים עם התובנה? לאן לוקחים את זה? איך משנים הרגלים של שנים? איך אני עושה צעדים מצליחים לעבר המטרה שלי? על זה צריך לעבוד יותר ממפגש אחד. אולי להתעמת עם התובנה יותר מבשיחה אחת..

bridges

New member
מהי "תלותיות"?

היי יוסי, יש לי שאלה: אם אותו אדם היה הולך לחדר כושר במשך שנים האם היית אומר שהוא תלותי בחדר כושר? ומה עם אדם נשוי, זו לא תלותיות? ואדם שנמצא במקום העבודה כבר חמש שנים ולא עוזב משום שהוא מרוויח טוב, זו תלות די רצינית, לא? אני התמודדתי הרבה שנים עם הפחד הזה מתלותיות וראיתי איך זה מנהל אותי בכל מקום, גם בקריירה שלי גם ביחסים הבינאישיים וגם באיכות החיים שלי. המסקנה שלי היא שה"תלות" היא חלק מהחיים שלנו. כנראה ללא ה"תלות" לא היתה קיימת החברה האנושית. השאלה היחידה שאני שואל את עצמי היא האם הדברים והאנשים שאני תלוי בהם מקדמים אותי או לא, עושים לי טוב או לא. אם אני הולך לפסיכולוג לטיפול של שלוש שנים והטיפול מקדם אותי אין שום סיבה שלא אמשיך בטיפול גם עוד עשר שנים. רונן

הגדרת מספר פגישות לתהליך האמון.

לדעתי מספר הפגישות צריך להיות מוגדר מראש. זאת במטרה לקבוע נסגרת ברורה ולהניע את המתאמן לפעולה תוך זמן מוגדר. יחד עם זאת ניתן להוסיף או לקצר את תהליך האמון בעקבות המתרחש בשטח וכמובן בתאום מלא עם המתאמן. בברכה, מאמן מתחיל -אבי מילגיר

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
משך האימון

מניסיוני, 12 פגישות הן זמן טוב להשגת יעדים בעלי משמעות. עם זאת, הרבה פעמים במהלך האימון צפות מטרות נוספות, ולכן אנו ממשיכים לעבוד ומרחיבים את המטרות. אצלי משך האימון אינו מוגבל - אני בדרך כלל מבקשת לפחות 12 פגישות, כדי שיהיה זמן לתהליך מלא. יש אצלי מעט מאוד אנשים שמתאמנים כבר שנה - אילו אנשים שבחרו בתהליך עמוק ומתמשך יותר, לשינוי דפוסים משמעותי בהרבה תחומים. בכל מקרה אנו מורידים את מינון הפגישות לאחר זמן מסויים, כי כבר אין צורך בפגישה שבועית. מטרתי באימון היא לתת למתאמן את הכלים - ושיהיו שלו, בלי צורך בי. הזמן שזה לוקח תלוי באדם, במטרות שלו ובאופי שלו.

הי מיצ

בשיטה שלמדתי, תהליך האימון כולל מס' כלים ותוצרים שאיתם המתאמן יוצא. כדי להשלים את התהליך הזה לוקח בממוצע כ-12 פגישות. כמובן שבהתאם למתאמן, למאמן, לאינטראקציה ביניהם ולדברים שקורים תוך כדי, זה יכול להיות יותר או פחות. השלב השני הוא הליכה בפועל לקראת הגשמת היעד שהוגדר. בתהליך הביצוע המתאמן יכול לקבל את ליווי המאמן, בהתאם לצורך ולרצון. בדר"כ בשלב הליווי התדירות נמוכה משמעותית.

isaacm

New member
כמה זמן לוקח לי ללמוד שפה חדשה

גם אני שמעתי על פרק הזמן של שלושה חדשים כיחידת זמן שמאפשרת לעבור חוויה משמעותית בעזרת האימון. שמעתי, ולא הרגשתי כל התנגדות להגדרה, אני רואה בה מעין בסיס שמשתנה בהתאם לשותפים באימון. אני חושב שאדם שמקיים אימון ראשון לומד שפה חדשה תוך כדי האימון. לומד לחשוב בצורה שונה מזו שהוא השתמש בה לחשוב עד עכשיו. הדיבור הפנימי שלו משתנה. בבית הספר שאני לומד בו - אין הגדרה כזו. (של שלשה חדשים). הקשר יכול להיות הרבה יותר קצר (ויש דוגמאות לאימונים בני שתי פגישות ואפילו פגישה אחת!) וגם הרבה יותר ארוך. נראה לי ששלשת החדשים הוא יותר "חוק אצבע" מאשר כלל. אף שאני קורא בשירשור הזה שזיו למד שיטה שבה שלשת החדשים הוא פרק זמן ממוצע להעברת סט מוגדר של כלים ותוצרים למתאמן - נראה לי שלאחר שהמתאמן רכש את הכלים הללו, האימון חוזר למסגרת הכללית של "חוק אצבע", גם בגישתו של זיו (זיו
). שבת שלום איציק

למעלה