אימון ל"גיל הזהב"

שרית67

New member
אימון ל"גיל הזהב"

היי לכולם, נהנית כל יום מחדש מהפורום הנפלא! כולם תורמים הרבה יותר ממה שהם חושבים...אז תודה רבה! ולהלן שאלה: אדם שיוצא בקרוב לפנסיה פנה אלי בבקשה לאמנו. איש זה רגיל להיות אקטיבי, הוא ניהל מפעל מצליח, מעורה ומעורב ובכוונתו להמשיך ולהיות פעיל גם בהמשך. יש לו קשרים רבים אך אין לו כיוון. איך הייתם בונים עימו את התהליך (מעבר להגדרת היעדים הקונקרטיים)? שיהיה לכולם יום נפלא, שרית

הצהרת מורשת / רובין שארמה

אני חושב שקטע זה יכול להיות אפשרות לכיוון ראשוני: "מישהו אמר לי פעם שחמישים השנים הראשונות בחייו של אדם מוקדשות לניסיון לקנות לו שם, ואילו חמישים שנותיו האחרונות מוקדשות לניסיון לבנות לו מורשת. כמה נכון. מחצית הראשונה של חיינו רבים מאתנו חותרים להישגים ונאבקים כדי לזכות בכבוד. כשאנחנו קונים לנו שם, בין שהוא בא לידי ביטוי ביוקרה ובין שהוא בא לידי ביטוי בנכסים חומריים, עד מהרה אנחנו מבינים שמשהו חסר לנו. ובשנים שנותרו לנו אנחנו מנסים לעשות מה שהיינו צריכים לעשות מלכתחילה: ליצור מורשת. יום אחד תלה אבי שיר על דלת המקרר. הוא תורגם מסנסקריט, ונכתב בו בפשטות, "האביב חלף, הקיץ תם והחורף כבר כאן. והשיר שרציתי לשיר עדיין לא הושר. כיליתי את ימי במתיחת המיתרים של כלי נגינתי ובריפוים." את המילים האלה כתב אדם שלבבו נמלא חרטה על שלא חי את חייו במלואם. במקום לשיר את השיר הגדול שנועד לשיר, כילה את ימיו בהכנה ובהמתנה לרגע הנכון – "מתיחת המיתרים של כלי נגינתו וריפוים", כדברי המשורר. אבל, כמה עצוב, הרגע הנכון מעולם לא הגיע. את בניית מורשתכם יש להתחיל היום, לא בעוד עשר שנים, כש"יהיה יותר זמן", שהרי אנחנו יודעים כי לעולם לא יהיה לנו זמן בשפע. הרהרו במה שאתם רוצים לבנות בחייכם, וחשוב יותר, במתנה שאתם רוצים להשאיר לעולם כאשר יגיע זמנכם לעזוב אותו. הגדולה היא להתחיל משהו שאינו מסתיים כאשר חייכם מסתיימים. כדי לעזור לעצמי לראות את מורשת חיי באופן ברור יותר, חיברתי הצהרה מורשת אישית. אמנם לרבים ממנהלי הארגונים שאני עובד אתם יש הצהרת שליחות אישית, אך רק בדעתם של מעטים מהם עלה הרעיון לחבר הצהרת מורשת אישית. אמנם הצהרת השליחות מגדירה את החזון של מה שרצונכם ליצור בעודכם בחיים, אך בהצהרת המורשת בא לידי ביטוי מה שבכוונתכם להותיר אחריכם. יש הבדל בין השתיים. אם תחשבו על כך, לא תרגישו בערוב ימיכם חרטה, צער או אכזבה על מה שיכול היה להיות." בהצלחה. עמירם.

ruthei

New member
הצהרת מורשת

מסכימה עם כל מילה שלך (של רובין שארמה). אך גם הצהרה של שליחות אישית תורמת את חלקה לאחר שאנו מפנים את מקומנו לדורות הבאים. שתיהן חשובות. כשמדובר בניסיון למצוא כיוון בגיל הזהב הצהרת השליחות אולי פחות משמעותית. תוכל לפרט יותר -מה כוונתך ב"לחבר מורשת אישית". אני חשבתי שמדובר ב"לעשות מעשה". רותיא מאמנת אישית בכתיבה

מה שעובד בלעדיי...

השאלות שניתן לשאול בשלב היציאה לפנסיה: מה אני רוצה להשאיר לעולם כאשר יגיע יומי? (האבחנה היפה של רובין שארמה לגביי מורשת היא שאני משאיר משהו שממשיך לפעול בלעדיי. ספר שיעשה הבדל? קרן מילגות שתתמוך בסטודנטים הלומדים בכיוון בו אני מאמין? משהו אחר?). מה אני יכול להשאיר לעולם כאשר יגיע יומי? (אם אני לא ביל גייטס כנראה קרן צדקה של מליארד דולר לא רלוונטית. אך מה כן?). מה אני הולך לעשות כדי להשאיר זאת בעולם? וכו'... עמירם.

ruthei

New member
תודה לעמירם אחד על אחד

כמאמנת אישית בכתיבה, אין ספק שהרעיון של ספר הוא הקרוב ביותר לליבי. תודה רותי א מאמנת אישית בכתיבה

צביקה38

New member
אפרופו נסיון וגיל....

מנהל בחברת היי טק מסוימת עבד על פרויקט מסוים ולאחר 8 שנים והשקעה של 10 מיליון דולר הפרויקט נכשל. אותו מנהל ניגש למנכ"ל ואמר לו "תראה אני כבר בן 50, הפרויקט לא הצליח אני רוצה להתפטר" מה לדעתכם ענה לו המנהל? "השתגעת? אחרי שהשקענו בך נסיון ב10 מיליון דולר אתה רוצה שניתן לך לעזוב עכשיו?" חומר למחשבה על נקודת הסתכלות נוספת. בשורות טובות צביקה ברגמן

ruthei

New member
תגובה לאפרופו ניסיון וגיל

הלוואי לכולם הייתה התבונה להגיב כפי שהגיב אותו מנכ"ל. לא ההצלחה או הכישלון של פרויקט מסוים יקבעו אם העובד טוב. העובדה שהוא מוכן לקחת על עצמו אחריות ולהתפטר מעידה אלף מונים על התייחסות רצינית ואחראית של העובד. על מוסר עבודה גבוה ועד תכונות, שלדעתי, לא רק חשובות, אלא נדירות כיום. אך מצד שני התשובה שלא יתנו לו להתפטר רק מפני שהשקיעו בו .. נראית לי לא עניינית. במקום זה היה עליו לציין את הפרוייקטים האחרים המוצלחים שעשה, את התכונות החיוביות שלו כעובד... ולא את הההשקעה. גם מבחינה כלכלית הנימוק לא רלבנטי. נאמר שהשקיעו בו כל כךהרבה והבן אדם -מה לעשות - אהבל מושלם. אז מה? ימשיכו להעסיק אותו ולהרוס את העסק רק מפני ש"הוציאו" עליו סכומי עתק??? רותי א מאמנת אישית בכתיבה

צביקה38

New member
רותי יקרה

לעניות דעתי זה אחד המקרים שלא חייבים לנתח לעומק אלא לקרוא ולהנות מהגישה השונה. המון אור בחג הזה וגם אחריו צביקה ברגמן

אימון הוא אישי בכל גיל

שרית הי, אני חושבת שכדאי לכם לברר ביחד מה ברצון האדון להשיג - אפשר לחלק לפי מוטיבציה פנימית וחיצונית, אולי יש לו חלום ישן שבשל להתעורר ? לאור רשת הקשרים מומלץ לערוך מיפוי, כשלב שני.

tlingit

New member
ברוכה הבאה חגית קובה ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

היי שרית

אני לא רואה הבדל בין אדם שרוצה למצוא כיוון חדש לחיים כשהוא בן 40, 50, או 65. התוכן שונה, הנסיבות שונות אבל הן הרי משתנות בין אדם לאדם באופן כללי. לכן, אימון לאדם שיוצא בקרוב לפנסיה והוא במלוא איתנו השכלי והרגשי לא שונה, בעקרונות התהליך, מאימון לאדם שמבקש תפנית בחייו בגיל אחר. חברי אותו, בדרכך האימונית, לערכים שלו לדברים החשובים לו בחיים לעוצמות הנוכחיות שלו לחלקי החיים שמסבים לו הנאה ליעדים המיידיים ולחזון ארוך הטווח. מתוך אלה, פני איתו יחד לשלב של "יציאה מהקווים" (שלב ההשתגעות - אני קוראת לו) בו מותר לפנטז הכל, לרצות הכל, לחלום הכל בני איתו יחד את מפת החיים הנוכחית שלו היכן טוב ונעים לו איפה היה רוצה לשפר לאן היה רוצה להיכנס את מה היה רוצה להעמיק ומכל הפיסות שרשמתי לך עד עכשו בנו את תכנית האפשרויות המדברות אליו הרכיבו מזה תכנית פעולה ולכו על זה כשאת מלווה אותו גם בתחילתה של עשיה. בהצלחה לשניכם ענת

שרית67

New member
תודה רבה לכולם!

תודה לכולם על ההארות הנפלאות! נצא יחד לדרך ארוכה בתקוה שפרק זה בחייו יהיה מגשים ומהנה לא פחות. אשמח להערות/הארות ורעיונות נוספים. שיהיה לכולם חג שמח, שרית

בניית תהליך אימון

שלום שרית מה הדרך שלך לבנות תהליכים עם המתאמנים שלך?

למעלה