אימון לקריירה

eitanp13

New member
אימון לקריירה

אימון לקריירה כמחולל שינוי במציאת תעסוקה מציאת תעסוקה בתקופתנו נעשית בעייתית וקשה , למה ? הגורם העיקרי – הרלוונטיות של מחפש התעסוקה למשרות הפנויות בשוק העבודה . מצד אחד קיים שוק העבודה המסורתי בו ניתן למצוא; תחלופה קטנה , מיעוט תפקידים ושמרנות ניהולית . מצד שני קיים שוק העבודה הטכנולוגי בו מתקיימים; דינמיות , התמקצעות , ניהול מודרני והשגיות. פעמים רבות כאשר עובד פורש משוק העבודה המסורתי, המורכב בעיקר ממשרדי ממשלה, צה"ל, בנקים ומפעלים ותיקים. הוא ימצא את עצמו במגרש חדש ושונה לחלוטין מזה שהכיר כאשר ינסה להתקבל למקומות עבודה בשוק הטכנולוגי. נקח לדוגמה מחסנאי שעבד כ- 20 שנה כמחסנאי בחברה גדולה , כיום לאחר עזיבתו הוא אינו רלוונטי לתפקיד מחסנאי אלא אם ישדרג עצמו ויתמחה בניהול מחסן ממוחשב . באותה מידה מזכירה שעבדה במשך 15 שנה ופוטרה לא תהיה רלוונטית לעבודה כמזכירה אלא אם כן תגלה או תרכוש שליטה בתוכנות ניהול משרד שונות. וגם ניהול משאבי אנוש אינו נשאר כשהיה, מנהל משאבי אנוש שעבד כ- 10 שנים במפעל ועזב כדאי שיבדוק האם הוא בעל ניסיון בגיוס עובדים המתאימים לשוק העבודה הטכנולוגי, מיומנויות ניהול מו"מ על שכר ,הבנה בסוגיות פנסיוניות מחד ותגמול הכולל בונוסים ואופציות מאידך , הדרכה , יכולת טיפול בהון האנושי ועוד.. המסקנה - מחפשי תעסוקה שוגים בערכת מעמדם התחרותי בשוק . למרכיב של אי רלוונטיות לשוק מצטרפים מרכיבים נוספים שהולכים ותרבים עם התבגרותנו. 1. גיל – שוק העבודה מעדיף צעירים . 2. עלות העובד למעביד . עובד צעיר עולה פחות . 3 . בריאות – ככל שאתה יותר צעיר , בריאותך יותר תקינה . 4. איום על מנהלים צעירים . כבעל וותק וניסיון בעבודה הינך יכול להוות איום על מנהלים צעירים בארגון אז מה עושים ? הרי אנחנו במחצית החיים ורוצים לעבוד . כאן נכנס תהליך האימון לקריירה שמטרתו: הגדרת התעסוקה העתידית והדרכים להשגתה . במסגרת תהליך האימון לקריירה , אנו עוסקים במרכיבים הבאים : א. חזון אישי – למרבית דורשי העבודה אין חזון מגובש , דבר שגורם להם לא להתמקד במטרה. ב. מטרה - מה אני רוצה להשיג ? להמשיך לעבוד עבור מישהו אחר ? להיות עצמאי ? ג. יעדים - פירוט המשימות , הצבת תאריכים לביצוע , סדרי עדיפויות , פרדיגמות , פריצת דרך . ד. ערכים - זיהוי ערכים , ערכים מקדמים או מעכבים , השפעת הערכים על מהלך ההתנהגות היומיומית . לאחר פרישתי מצ.ה.ל. בתפקידי פיקוד, הדרכה ומטה , הייתי בטוח כי השוק האזרחי מחכה לי ורק נותר לי לברור את התפקידים בהם אחפוץ . מהר מאוד הסתבר לי כי אף אחד לא מחכה לי ובטח לא עם רשימת תפקידים בכירים ( שהייתי בטוח שרק אני מתאים להם ) . שנה לאחר פרישתי מצה"ל התפשרתי עם עצמי ומצאתי עצמי עוסק בתחום השיווק ומכירות של מוצרים פיננסים . חשבתי כי זו תהיה התעסוקה העתידית ( דווקא די נהניתי ) מי שלא ראה עתיד בתעסוקה הזו הייתה בת זוגתי שטענה כי לאחר 24 שנים שלא הייתי באופן סדיר בבית , אין סיבה להמשיך במתכונת הזו ולא לשם כך השתחררתי מצ.הל. – כמובן שעזבתי בהרגשת פספוס גדול . חלפו מספר חודשים עד שהצטרפתי לחברה שעסקה בתחום שיווק ומכירת מוצרים לחברות אנרגיה ודלק . קיבלתי תנאים סבירים , עבודה בעלת עניין ( שימשתי כמנהל שיווק ארצי ) . השקעתי ממרצי , כישורי וקשרי להצלחת החברה . אך הפעם היה זה בעל החברה שהתנהגותו לא עלתה בקנה אחד עם דרכי ועקרונותיי. הפיצוץ הגיע כשהרגשתי שאין התאמה בין התוצאות לתגמול , מוכר ? אחרי כל זה התמניתי למנהל רשות התעסוקה של עמותת פורשי צהל בצפון . השכר היה זעום אבל הרגשתי בשמיים מכיוון שעסקתי באנשים והשתדלתי לסייע ולגרום להם שינוי שיוביל אותם לתעסוקה מועדפת וממושכת . לא עם כולם הצלחתי והיו גם אכזבות קשות . למרות העניין הרב וההתמקצעות האישית שלי , עזבתי לאחר 4 שנים בתחושה שמיציתי עצמי במשרה . מה עושים ? לאן הולכים ? אלו השאלות שנשאלו על ידי באותם ימים . תקראו לזה גורל , הזדמנות , יד אלוהים לא משנה . באותם ימים בהם התלבטתי , התחבטתי וכו' הזדמן לי להכיר מאמנת אישית שהנחתה אותי והביאני לעיסוק הנוכחי - מאמן אישי לקריירה , שהנו שילוב ומנוף העיסוק הקודם בו מצאתי עניין מקצועי כיועץ תעסוקתי ומוביל אנשים להגשמה עצמית כמאמן אישי . נכון , זה לא קרה ביום או יומיים . התהליך לכך ערך כשנה , אך זכיתי בעיסוק המשלב כישורים עצמיים , עניין מקצועי , השתכרות נאותה , שייכות לארגון מוביל וחדשני ובקיצור – טעם לחיים . ייעוץ תעסוקתי מקנה מיומנות טכנית בעיקרה כמו : כתיבת קורות חיים , ראיון עבודה , ניהול מו"מ על שכר , דרכים לחיפוש עבודה , מבחני מיון ועוד.. שילוב האימון לקריירה בתהליך חיפוש העבודה , מכריח את מחפש התעסוקה להתעמת עם השאלות הקשות והאמיתיות , מאפשר למחפש העבודה להגדיר את דרכו העתידית בתחום הקריירה . כתיבת תוכנית פעולה מתרגמת את הנושאים התיאורטיים למעשיים , מה שמאפשר למחפש העבודה לממש את הרעיונות והמאווים למציאות שתוביל אותו לפריצת דרך . שילוב האימון האישי עם הייעוץ התעסוקתי הינו השילוב המנצח למציאת תעסוקה חדשה לאורך זמן המשולבת באורח חיים מתאים . המרווחים – מחפש התעסוקה והסביבה הקרובה ( אישה , ילדים ) . אי הליכה במסלול המשלב כפי שצויין לעיל , יביא את דורש העבודה למקומות אחרים שצמיחה , התחדשות ופריצת דרך אינם המונחים המובילים בהם . מי שיש לו אמונה בכוחותיו ובעצמו , הוא יעשה את המרחק שבין חייו לחלומו ... " כתב : איתן פארן

למעלה