אימון לילד עם ADHD

אימון לילד עם ADHD

שלום רב, אני אמא לילד מקסים בן 9, שמאובחן כמחונן וגם כלוקה בADHD די קשה ומטופל בריטלין. הוא לומד במסגרת רגילה , לאחר כיתה א' הוא הוקפץ כיתה לכיתה ג'. ילד חכם ואינטליגנטי בצורה בלתי רגילה , שנון, מצחיק ומאוד שובה . בעבר חווינו הרבה קשיים רגשיים ו בעיות התנהגות ומשמעת , ועל רובם התגברנו בזכות עבודה רבה וקשה שעשינו בבית בליווי פסיכולוגית התנהגותית. אחד הקשיים הבודדים של נותרו זה חוסר יכולת לקבל סמכות ולהשלים עם המבנה ההיאררכי של החברה. הקושי נובע כנראה מחוסר יכולת לקרוא נכון קודים חברתיים וגם מעצם המחוננות שכן הרבה פעמים הוא מרגיש שהוא יותר "טוב" (יותר חכם, יותר אינטליגנטי, בעל ידע הרבה יותר רחב ושפה נקיה ועשירה ) מחלק מהמבוגרים שהוא פוגש (מה שלפעמים נכון , אך זה כמובן לא משנה ). הבעיה הגדולה ביותר היא בבית הספר שם הוא לא מצליח "לקופף את הראש" מול סמכויות כמו מנהלת או מחנכת או מורים מקצועיים . בני ניחן בכושר וירבלי יוצא דופן והוא גם אחד שאוהב "להתפלסף" ולהיכנס לויכוחים ודיונים מה שמביא אותו הרבה פעמים לויכחוים ממש לא ראויים עם בעלי סמכות בבית הספר. אין לו פחד מול בעלי סמכות , מבחינתו "מנהלת" זאת רק מילה והוא מסתבך לא פעם ולא פעמים ואף מושהה מידי פעם בגלל התחצפויות וויכוחים וניסיונות להכתיב לכל אדם בסביבתו, כולל המורים. בשנה אחרונה אנחנו עובדים המון המון על הפן הזה שכן בעיניי נראה מאוד בעייתי , כיוון שיש לו עוד חיים ארוכים בתוך מוסדות חינוך, צבא וכו' והוא חייב ללמוד להתנהל מול בעלי סמכות בחוכמה. בעיקרון יש לו המון כוונות טובות וחל שיפור מאוד משמעותי לעומת מה שהיה בשנת לימודים הקודמת. עדיין הוא נוטה למעוד . כאילו מתעייף מהמאמץ שנדרש ממנו כדי לנהוג לפי הנורמה (זה אכן מאמץ ואני מודעת לכך). אני מחפשת להקנות לו כלים שיאפשרו לו להתמיד בשיפור , לזהות את המעידה רגע לפני ולמצוא אלטרנטיבה . הוא בעצמו מודע לנקודה הזאת ואפילו אמר לי בעצמו שהוא מטפס-מטפס למעלה ואז כל פעם נופל. הוא מתוסכל מאוד מחוסר יכולת שלו לשמר את השיפור שהוא משיג בעמל רב. חשוב לציין שבבית הספר מאוד אוהבים אותו ולא שופטים , לא משפילים ומגיבים בצורה מאוד מכובדת ולא פוגעת אך בהחלט מציבים לו גבולות ודרישות, וכך גם בבית . הוא ילד מאוד אהוב , יש לו הרבה חברים ובסה"כ מאוד נעים להיות בחברתו, רק שיש לו "פה גדול" ולפעמים עוקצני בגלל חדות מוחו. אני אשמח אם יש לכם עצות מעשיות בשבילי וגם אשמח לקבל במסר המלצה על מאמן מעולה לילדי ADHD באזור ירושלים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
השהיית תגובה

יקירה, נשמע שאתם כבר עושים המון - יישר כוח. זה לא פשוט לגדל ילד כזה, גם אם מרגש ומתגמל. אנסה להציע כמה דברים, למרות שיש סיכוי שכבר ניסיתם אותם. נשמע שהקושי העיקרי עבורו הוא בויסות עצמי. הוא כבר יודע שעדיף לא לענות בכל מיני מצבים, אבל הוא לא מתגבר על הדחף. המטרה היא לעזור לבנות "אוטומט" אחר. האוטומט שלו מקפיץ אותו בלענות מיד לכל דבר שהוא נתקל בו. האם תוכלו לנסות לעבוד איתו על השהיית התגובה? לאמן אותו לא להגיב באותו הרגע? מאחר ומיד קופצת לו תגובה שאינה הולמת את המצב, השלב הראשון יהיה לומר לעצמו - אני לא מגיב, אני חושב על זה. בוודאי נתקלתם בגישת ה-לספור עד 10. מאחר וקשה לו שלא להגיב, התגובה שאני מציעה היא: "אני תכף אענה לך" - או כל משפט דומה אשר מאפשר לו להגיב מיד, וגם להשהות את התגובה העניינית. נסו לתרגל בבית, כאשר את מזכירה לו את התשובה הזו כל פעם. אפשר לעשות "דף הצלחות" שבו הוא ירשום כמה פעמים הוא הצליח לענות כך במשך היום. צריך לספור רק הצלחות, מכשלונות מתעלמים כרגע. מה דעתך? האם כדאי לנסות?

למעלה