אימון לדיאטה

bat1978

New member
אימון לדיאטה

היי
יש לי מתאמנת שהגיעה לאימון לדיאטה.
דיברנו על אינטגריטי, היא נתנה את המילה שלה, אבל אחרי כמה ימים נשברה ולא המשיכה בדיאטה.
איך הייתם ממליצים לעבוד עם מתאמנת זו?
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה!

AlexCoaching

New member
זאת שאלה מאוד כללית

מה את בעצם שואלת?
מה זאת אומרת נתנה את המילה שלה?
הגדרתם מטרה אימונית, יעדים ?
מתאמן שמתחייב למשהו אבל נשבר רוב הסיכויים שהוא לא עושה את זה בכוונה.
כדאי לבדוק מול המתאמנת, יכולים להיות כל מיני דברים מעכבי שינוי. אולי יש יכולות שצריך לחזק.

bat1978

New member
תשובות

המטרה האימונית שלה היתה להצליח לרדת במשקל (היא צריכה לרדת כ-30 ק"ג).
היא אמרה שהיא בד"כ נשברת מהר בדיאטות.
בדקנו את מי היא מאשימה ומי אחראי למצבה והיא הבינה שזה בידיים שלה. בדקנו רווח והפסד שלה מהסיטואציה והיא הבינה שבמצב הנוכחי של השמנה וחוסר שליטה היא מפסידה, ולכן היא רוצה לעשות את השינוי ולשמור.= "נתנה את המילה שלה" שתיכנס לתהליך שמירה על המשקל.
ברור שהיא לא עושה את זה בכוונה, השאלה איך מתקדמים מכאן (אני מאמנת מתחילה בתקופת הסטאז'...) ?
תודה!

bat1978

New member
היא אומרת שהפיתויים מסביב.קשה לה לעמוד בפניהם

מהם?

בכלל, חסרים המון פרטים...
מנתת לה תפריט?
מה יש בו?
יש חומר נלווה?
מהי המטרה המדוייקת?

AlexCoaching

New member
אימון לדיאטה

לפי דעתי באימון לדיאטה יש צורך בידע והבנה מקצועית גם בתחום ההרזיה. מכיוון שיש שם הרבה גורמים שנכנסים שיכולים להשפיע.
אני לא יודע האם את עובדת בצמוד לעוד איש מקצוע כמו דיאטנית,מדריך כושר? או שיש לך ידע בתחום ההרזיה,כושר? או שהמתאמנת פנתה גם לדיאטנית עבור בניית התוכנית תזונה? תוכנית כושר?
מה היא המטרה הספציפית שהוגדרה? יכולה להיות גם כאן השפעה משמעותית.
למשל מטרה שתוגדר "כירידה של 30 ק"ג". שונה מאוד מלהגדיר חזון לטווח רחוק שיהיה "אורח חיים בריא, תזונה בריאה וכושר". ואז הירידה במשקל תהיה תת מטרה בתוך החזון היותר גדול והארוך טווח.
מה הדברים החיוביים שההתנהגות של האכילה משיגה עבורה? באילו דרכים יותר חיוביות אפשר לשמר אותם? האם המטרה החדשה שהוגדרה משמרת אותם?
האם היו לה מקרים בעבר שהיא כן הצליחה להתמיד במשהו? מה עזר לה, איזה יכולות שלה? האם יש יכולות שצריך לחזק? הרגלים שצריך לבנות?
את עדיין מאוד כללית. ובכל מקרה צריך לעשות את התשאול מול המתאמנת.
יש לך סופרויזן במסגרת הסטאז'? במידה שיש כדאי גם לפנות עליו ולידע בפרטים, זאת מטרת הסופרויזן.

התובנות שהגעתן אליהן היו ברורות לה גם מקודם

רווח והפסד, מי אחראי...אילו דברים שמצויים בהגיון הצרוף ואם לא היתה מודעת להן אז מעולה שעזרת לה להבין.
הבעיה שאכילה במיוחד כזו שתוצאותיה מצטברות ל30 ק"ג עודף, לא קשור להחלטות ולדיאטה.
הוא קשור למכלול גדול מאד של הרגלים וטריגרים ודיאטה לא פותרת את זה. לראייה 95% שחוזרים למשקל הגבוה בתום הדיאטה.
את רוצה לעזור לה?
תעבדו על הכל. המיקוד הוא לא באוכל. האוכל הוא תוצאה. תלמדי אותה להרגיש תחושות לרעב ולשובע, ללמד את עצמה לבחור.
המון תיאוריה יושבת על הרצון להיות מאמנת ל"דיאטה".
אני מאמינה ברצון הטוב שלך לעזור ולאמן.
תבדקי את עצמך את כמה את יכולה לעזור ואם אין חשש שיגרם למתאמנת שלך עוד תסכול שיכניס אותה למעגל נוסף של אכילה והשמנה.
כל שבירה כזו מצטרפת לקודמות.
דרך אגב, מה אומר הסופרוויזור שלך?
את לא לבד בתקופת הסטאז אני מקווה......

bat1978

New member
תודה לכולכם

ללא ספק פתחתם לי כמה כיוונים למחשבה, וודילמה עם עצמי אם באמת יש לי את הכלים לאמן אותה בשלב זה של הלימודים (היא בסה"כ המתאמנת השניה שלי).
לגבי שאלותיכם על הסופרויז'ן - לצערי הסופרויז'ן שלי (במסגרת הקבוצתית של הלימודים) מאוד שטחי ולא נותן את המענה הנדרש... :(.
התכנון שלי הוא לקחת סופרויז'ן אישי שמקווה שיעזור לי יותר. אשמח לקבל המלצות למישהו באיזור ת"א אם יש לכם.

אגב, איפה אפשר להתמקצע בתחום האימון להרזיה?

שוב, תודה רבה! אתמול היתה הפעם הראשונה שנכנסתי לפורום ואני מרגישה שמצאתי בית חם למאמנים

hagiti1976

New member
אימון לדיאטה

הניסוח הזה "אימון לדיאטה" נשמע כאילו דיאטה זו המטרה. אבל דיאטה זו לא מטרה. אם כבר הרזיה זו מטרה.
אני אישית מאמינה שהרגלי בריאות זו מטרה יותר ראויה, בייחוד במשקלים כל כך גדולים.
אני אישית רזיתי בחיי מספר פעמים, כמה עשרות קילוגרמים בכל פעם. בפעם האחרונה רזיתי מעל 50 ק"ג אחרי שעשיתי שינוי מהותי בראש.
על ההצלחה הזאת אני שומרת כבר מספר שנים.
כעיקרון, לא מסתכלים רק על משקל שזה פרמטר אחד אלא יש עוד פרמטרים. לדוגמה: מידה במכנסיים, האם אני מתנשף פחות, האם הגב או הברכיים פחות כואבים לי, איך בדיקות הדם, איך הסביבה מסתכלת עליי (יש הרבה אפליה), אפשר לשבת לידי באוטובוס, פחות חם לי בקיץ, האם כשאני מגיעה לחנות בגדים יש את המידה שלי או שצריך להזמין במיוחד...
לא מסתכלים מראש על 30 ק"ג אלא פורטים את זה למטרות קטנות של 4-5 ק"ג שזה מידה במכנסיים. ירידה של 0.5 ק"ג בשבוע זו ירידה מומלצת.
בכל הרזיה כמו בכל אימון יש UPS AND DOWNS. מתאמנים שואפים לראות כל הזמן ירידות שזה לא ריאלי. אנחנו חיים בתרבות האינסטנט, זבנג וגמרנו שזה לא נכון.
אנשים חושבים שאם הם ירזו יסתיימו הבעיות שלהם. מניסיוני זה לא קורה. פעמים רבות אנשים מרזים ומתקשים לקבל את גופם החדש, אז יש מלחמה פנימית: הם כן רוצים לרזות אבל יש פיתויים שקורצים להם. צריך לברר מה הם הפיתויים, והאם הם יכולים לאכול מהם קצת או צריך להימנע מהם לגמרי. אם הם נמנעים מתוך מקום של מסכנות - זה מקום רע כי אז הם ימנעו לתקופה מסוימת ואז יחטפו בולמוס כדי לפצות על החסך.
לדעתי, מי שמאמן להרזיה צריך להבין את עולם ההשמנה באופן אישי, או להיות בעל ניסיון באימון.
30 ק"ג זה לא אימון של 10 מפגשים כי צריך כלים לדרך חיים ולא לקיצורי דרך.
לכן, אם היא מעדיפה להתרכז בהרזיה, עדיף להגדיר מטרה יותר ריאלית מבחינה כמותית, כלומר שליש מזה. אני ממליצה לך לנסות לברר איתה אם היא מוכנה להתאמן על הרגלי חיים חדשים, בריאים, ואז הק"ג ינשרו תוך כדי התהליך וגם ישמרו לאורך זמן.
מאחלת לשתיכן בהצלחה.

AlexCoaching

New member
בדיוק

אני מסכים עם כל מה שנכתב בהודעה הזאת. ובמיוחד עם החלק הזה: "לדעתי, מי שמאמן להרזיה צריך להבין את עולם ההשמנה באופן אישי, או להיות בעל ניסיון באימון. 30 ק"ג זה לא אימון של 10 מפגשים כי צריך כלים לדרך חיים ולא לקיצורי דרך."

מצטרפת

שלום לך מאמנת יקרה

בחרת נושא מאוד לא פשוט לאימון.
זה נושא מאוד, מאוד רגשי.
בטח שאישה שצריכה לרדת 30 ק"ג תשבר אחרי כמה ימים בדיאטה. לא קרה עדיין מספיק בשביל לצאת מהדפוס הרגיל שלה שיש לה כל חייה.
והדפוס הזה עמוק מאוד. היא לא בנתה לעצמה משהו אחר לשפר את התחושה הרעה שלה לגבי נושאים בחייה, מה שמוביל אותה לאכילה.
אני חושבת שלמאמנת מתחילה זה עלול להיות נושא גדול מדי. רגשי מדי. צריך כאן כלים אחרים.
זו דעתי.

בהצלחה

עלמה88

New member
אימון לדיאטה

בדקת מה הגנטיקה שלה?
היא בריאה?
כמה דיאטות היא עשתה?
מה היתה התוצאה?
אם עושים אותו הדבר שוב ושוב, מתקבלת אותה תוצאה (איינשטיין אמר, לא אני)

אולי אם תניחו למשקל, תפסיקו לדבר דיאטה ותתמקדו בשינויים שיאפשרו לה חיים טובים יותר
ישפרו את ה-wellbeing שלה, היא תוכל להתחיל לשנות דברים קטנים ולהרגיש יותר טוב עם עצמה,
דבר שבודאי לא קורה אם את מחברת את העובדה שהיא לא "המשיכה בדיאטה" (אני משערת שזו אכילה שיש בה הימנעות ממיני מאכלים שנחשבים משמינים)
את מחלישה אותה, את מקשרת את האכילה שלה עם האינטגריטי שלה ואני מאמינה שכוונתך לחזק אותה ...

hagiti1976

New member
מסכימה ומוסיפה

השמנה היא לא רק חיצונית. אני שמנה בכל משקל. מדובר בהתמכרות, במחלה. המחלה אף פעם לא עוברת והמלחמה בפיתויים היא לכל החיים.
ממש כמו נרקומן ואלכוהוליסט אי אפשר לדבר על "אינטגריטי". זה רציונאלי. האכילה היא רגשית.
את יכולה לסמוך עליי בכסף, ובהרבה נושאים בחיים.
באוכל: אף פעם אל תאמיני למילה שלי. אני אשקר, אגנוב, אתחמן ואסתיר בכל הזדמנות. למה? כי אני מכורה. אני לא שולטת בעצמי.

איך להגביר הצלחות ושליטה באכילה?
חיזוקים.
איך מחזקים? צריך לחזק אותה על כל הצלחה ולא להיות ביקורתית כי זה יגרום לה לרוץ לאוכל.
היא התפתתה לאכול שוקולד אבל הצליחה להתגבר על הבורקס? חיזוק חיובי! (על ההימנעות מהבורקס)
היא אכלה חצי עוגת שוקולד? חיזוק חיובי! (על הירידה בכמות, הרי עד עכשיו היא אכלה את כל העוגה)

בהצלחה

אני הייתי מתחילה עם להוציא מהלקסיקון את המילה

דיאטה...

כמאמנת בעלת הכשרה לתזונה נכונה, איני משתמשת במילה דיאטה, שכן הזכרון שלנו מדיאטות כאלה ואחרות רצוף בעיקר כשלונות ולא הצלחות...

למעלה