אימון לדיאטה
הניסוח הזה "אימון לדיאטה" נשמע כאילו דיאטה זו המטרה. אבל דיאטה זו לא מטרה. אם כבר הרזיה זו מטרה.
אני אישית מאמינה שהרגלי בריאות זו מטרה יותר ראויה, בייחוד במשקלים כל כך גדולים.
אני אישית רזיתי בחיי מספר פעמים, כמה עשרות קילוגרמים בכל פעם. בפעם האחרונה רזיתי מעל 50 ק"ג אחרי שעשיתי שינוי מהותי בראש.
על ההצלחה הזאת אני שומרת כבר מספר שנים.
כעיקרון, לא מסתכלים רק על משקל שזה פרמטר אחד אלא יש עוד פרמטרים. לדוגמה: מידה במכנסיים, האם אני מתנשף פחות, האם הגב או הברכיים פחות כואבים לי, איך בדיקות הדם, איך הסביבה מסתכלת עליי (יש הרבה אפליה), אפשר לשבת לידי באוטובוס, פחות חם לי בקיץ, האם כשאני מגיעה לחנות בגדים יש את המידה שלי או שצריך להזמין במיוחד...
לא מסתכלים מראש על 30 ק"ג אלא פורטים את זה למטרות קטנות של 4-5 ק"ג שזה מידה במכנסיים. ירידה של 0.5 ק"ג בשבוע זו ירידה מומלצת.
בכל הרזיה כמו בכל אימון יש UPS AND DOWNS. מתאמנים שואפים לראות כל הזמן ירידות שזה לא ריאלי. אנחנו חיים בתרבות האינסטנט, זבנג וגמרנו שזה לא נכון.
אנשים חושבים שאם הם ירזו יסתיימו הבעיות שלהם. מניסיוני זה לא קורה. פעמים רבות אנשים מרזים ומתקשים לקבל את גופם החדש, אז יש מלחמה פנימית: הם כן רוצים לרזות אבל יש פיתויים שקורצים להם. צריך לברר מה הם הפיתויים, והאם הם יכולים לאכול מהם קצת או צריך להימנע מהם לגמרי. אם הם נמנעים מתוך מקום של מסכנות - זה מקום רע כי אז הם ימנעו לתקופה מסוימת ואז יחטפו בולמוס כדי לפצות על החסך.
לדעתי, מי שמאמן להרזיה צריך להבין את עולם ההשמנה באופן אישי, או להיות בעל ניסיון באימון.
30 ק"ג זה לא אימון של 10 מפגשים כי צריך כלים לדרך חיים ולא לקיצורי דרך.
לכן, אם היא מעדיפה להתרכז בהרזיה, עדיף להגדיר מטרה יותר ריאלית מבחינה כמותית, כלומר שליש מזה. אני ממליצה לך לנסות לברר איתה אם היא מוכנה להתאמן על הרגלי חיים חדשים, בריאים, ואז הק"ג ינשרו תוך כדי התהליך וגם ישמרו לאורך זמן.
מאחלת לשתיכן בהצלחה.