אימון לבני נוער

מיטל277

New member
אימון לבני נוער

שלום, אני עובדת במרכז לבני נוער, יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. חשבתי ללמוד אימון אישי בהתמחות לבני נוער, יש למישהו המלצות איפה כדאי ללמוד?? תודה מראש.

bridges

New member
התמחויות

יקירתי, בדומה לתחומים אחרים גם בלימודי אימון מתחילים מקורס אימון אישי כללי ואח"כ משתלמים בהתמחויות ספציפיות (אם יש צורך). לגבי ההתמחות, אני די בטוח שלאחר הקורס הכללי לא תצטרכי ללכת גם להשתלמות משום שאני משער שיש לך את כל הידע הדרוש על מנת להגיע לבני נוער. קשה לי להאמין שבהתמחות באימון לבני נוער תגלי משהו חדש שאינך יודעת לגבי העבודה עמם. בהצלחה, רונן

ordanco

New member
האם הנוער מיוחד?

שלום לך, יש התמחויות שהן ממש מיותרות, יחד עם זאת מנסיון אישי שלי של למעלה מעשור עם בני נוער, ללמידה והתנסות בתחום יש משמעות רבה ואף רבה עד מאוד, מטעמים אתיים לא אפנה אותך כאן למקום לימודים, אמליץ לך לבחון ברצינות במרכזי אימון שונים המתאימים לך, ולא לוותר על כך! בהצלחה! אורן

לאיזה נוער?

נכון, קודם כל צריך ללמוד אימון ורק אחר כך, אם מרגישים צורך - התמחות. אם כוונתך, נוער באופן כללי, היות ויש לך כבר ידע על בני נוער וניסיון בעבודה איתם - ספק אם את צריכה התמחות. אך אם את רוצה לעבוד, לדוגמה, עם נוער עם קשיי קשב וריכוז - זו כבר התמחות. כי בשונה מאימון רגיל, פה גם מלמדים אותם נושאים שרלוונטים להם - הסברים והכרות עם הקשיים, התמודדות עם ניהול זמן, דחיינות וכו' - מאפיינים של בעלי קשיים אלו. לדעתי, לימוד אימון אישי, גם אם לא תאמני ממש, יכול לתרום לך רבות בעבודה. בהצלחה

מיטל277

New member
נוער בסיכון

תודה לכולם על התשובות. הנוער איתו אני עובדת מוגדר כנוער בסיכון (עבריינות, נשירה מבי"ס וכד') אני מרגישה צורך ללמוד עוד שיטות וכלים לטיפול בבני נוער, לכן שאלתי על התמחות בתחום זה. אני לא יודעת אם אני מעוניינת להיות מאמנת כמושאני פשוט מעוניינת לרכוש עוד כלים.... תודה בכל מקרה.

כפי שכתבתי - שווה ללמוד

אלו כלים טובים שיכולים להיות שימושיים בעבודתך. בהצלחה בעבודה החשובה שאת עושה.

למעלה