אימון לאסרטיביות

bat1978

New member
אימון לאסרטיביות

היי
שאלה כללית ולא נקודתית סביב בקשת אימון ספציפית.
באיזה כלים/שאלות/קו מנחה אתם משתמשים לאימון לאסרטיביות?

תודה רבה
יעל

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אסרטיביות

הי יקירה,
אני תמיד עובדת מהפרטי אל הכללי. אני מתחילה בשאלה - "באיזה מקרים את מרגישה שאת לא אסרטיבית?" - זה עוזר למקד למה בדיוק המתאמנת (או המתאמן כמובן) מתכוונים באי-אסרטיביות. משם אנחנו עובדים על דרכים אחרות אפשרות להגיב באותו מצב. הרבה פעמים אני יכולה להציע משפטים חילופיים לאילו שהמתאמנת השתמשה בהם, עד שאחד מהם מהדהד אצלה בתור דרך טובה להגיב.
את זה היא לוקחת כתרגיל להתנסות בו בשבוע שאחרי - הרבה פעמים ההצלחה בתרגיל הזה (שהיא לא קשה כל כך כי יש לנו כבר פרוצדורה מאוד מוגדרת להפעיל) מורידה חלק מהקושי ומהדימוי "אני לא אסרטיבית".
נכנסת לפגישה... עוד בהמשך.

אסרטביות

קצת מורכב אני מתחילה ,מי את תהייי שאת אסרטיבית ,תארי לי יום בחייך שאת אסרטיבית ?איך זה נראה?איך זה מרגיש לך?
מהתאור לוקחים משהו ספציפי שהיא מתאמנת עליו במהלך השבוע
אישית אוהבת את התרגיל 5פעמים ביום להגיד לא

bat1978

שכאדם הוא לא אסרטיבי בהמון מקרים הוא מרצה ועל כן הוא אומר כן א,יפה שצריך לומר לא.
התרגיל אומר 5 פעמים ביום במקרים שונים או בסיטואציות שונות במקום לומר כן ולרצות ,לומר לא.אני לא רוצה ,אני לא מסכים ועוד!!!!
לאחר מכן עולה מהמתאמן מה הוא הרגיש בסיטואציות ,ואם הוא עמד במשימת הלא..מכאן באים תכנים נוספים לעבודה
שברוב המקרים זה סביב הדימוי העצמי ,והעבודה היא על חיזוק הדימוי העצמי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
המשך

אני חושבת שאסרטיביות היא מילה שהמובן שלה שונה לאנשים שונים. אצל חלק זה קשור לחוסר בטחון. אצל אחרים הקושי יופיע רק מול דמויות מסוימות - למשל הורה או בוס. אחרים ידברו על קושי בקבלת החלטות - מאחר והעניין שונה אצל כל אחד, העבודה צריכה להיות דרך הנושאים שמעסיקים את הלקוח. דרך הדוגמאות אפשר לראות מה התימה - מה הנושא הכללי שחוזר בהן, וגם להתייחס אליו - מה הקושי עם דמויות סמכות? מה לא מאפשר לקבל החלטה? שם אפשר לבצע חקירה סביב הנושא הראשי שעולה.

למעלה