אימון יתר

ofriko1

New member
אימון יתר

חברים יקרים-מישהו שמע/מכיר/יודע על תופעה כזו???

Aviv Lahat

New member
סימנים לזיהוי אימון יתר

אימון יתר זה מצב שהגוף שלך לא מגיב לאימונים, כלומר, מאימון לאימון צריך להיות שיפור והגוף לא משתפר אלא יורד ביכולת. בדר"כ מה שספורטאים יעשו במצב שהם רואים שיש ירידה ביכולת הם יעלו את עומס האימונים ואז יגיע אימון היתר. כמה סימנים לזיהוי אימון יתר: התעייפות וחולשה של השרירים הגוף לא מסוגל לעמוד בעומס כמו שהיה יכול לפני כן הגוף מוציא אנרגיה על מאמץ ממש קטן ירידה בסף חומצת החלב קשה יותר להתאושש מאימונים דופק גבוה במנוחה, בזמן הפעילות וההתאוששות זמן התגובה ארוך יותר לחץ הדם גבוה יותר במאמץ ובמנוחה חוסר תיאבון וירידה במשקל קל יותר לחלות במחלות רמת הטסטוסטרון(ההורמון הגברי) יורדת ולכן קשה יותר להתאושש מאימונים קשה יותר לישון עייפים מאוד אך לא מצליחים לישון אין מוטיבציה להתאמן. זהו זה, זה בערך כל הסימנים לאימון יתר. מקווה שעזרתי אביב

ItsikH

Member
אימון יתר כפי שתואר כאן לא כל כך רלוונטי לרוכבים חובבים. ספורטאי מקצועי מתאמן למטרות מוגדרות ולפי תוכנית מוגדרת, אימון יתר נובע מאימונים עצימים ללא זמן התאוששות מספיק ביניהם במסגרת לחצים תובעת הישגים. רוכב חובב שאינו תחרותי גמיש הרבה יותר באימונים שלו, ולכן הסבירות לאימון יתר במובן שתואר כאן נמוכה. מה כן יכול לקרות - כיוון שיש לנו חיים מחוץ לספורט, חוסר שינה ותזונה לקויה הם תופעות נפוצות, ולכן ההתאוששות בין אימונים נפגעת. ישנם רוכבים חובבים שמתעלמים לחלוטין מהצורך של הגוף בשינה ויוצאים לרכיבה יום למחרת בילוי, ואז מופתעים שהם מותשים תוך זמן קצר. התשובה במקרה כזה תהיה לבחון את אורח החיים הכללי בשילוב עם האימונים, ולא רק את גורם האימון לבד. בשלב ראשון - להוריד עצימות (לא בהכרח נפח), ולהקשיב לגוף, לא לסחוט אותו מעבר למה שהוא נותן.

oferbic

New member
אני רק שאלה

אני משתדל לרכוב כל ים לעבודה (בפועל יומיים שלושה בשבוע), משהו כמו 35 דקות לכל כיוון. מאז שהתחלתי בפעילות הנ"ל, אני זוכה לשרירים תפוסים כמעט כל הזמן מה שלא היה קורה לפני כן כשנהגתי לרכוב שעתיים ומעלה ברכיבות סופש. מה אני עושה לא נכון? משהו חסר בתזונה, או שאולי בכלל זה בגלל שהרכיבה קצרה מדי? עוד שאלה קטנה: עד כמה רכיבות בסיגנון הנ"ל מוסיפות (או גורעות) לכושר?

natibergman

New member
חסרים פרטים

האם אתה רוכב בסגנון ל"תת בראש" או רכיבה רגועה? אתה עושה חימום כמה דקות או כל הדרך אותו קצב? יש עצירות רבות שהשרירים מתקררים ולאחר מכן שוב מתחממים? איזה הילוכים? קשה להאמין שזה קשור לתזונה כיוון שברכיבה כה קצרה לגוף יש מספיק סוכרים ומלחים מתזונה שוטפת ורק אם אתה משתולל בפראות נתפסים לך השרירים. רכיבות קצרות ואינטנסיביות יכולות להיות מעולות לכושר הכללי (מעין נג"ש בו אתה מגיע לסף האנאירובי שלך) אבל לא צריכות להעשות מידי יום. לעומת זאת, רכיבה בקצב צב כמעט אין לה משמעות כיוון שהדופק נותר נמוך.

oferbic

New member
אני לא אמור להגיע למאמצים של התכווצות שרירים

ברכיבות אני משתדל לתת בראש אבל אני לא מתאמץ מעבר למשהו שעשיתי בעבר, ולכן אני די מופתע. מצד שני עברתי מאופני שטח לאופני היבריד, תנוחת ישיבה דומה למדי אבל זרועות קראנק ארוכות יותר. גם סיגנון הרכיבה השתנה במעט יחסית לאופני הש"מ. אבל אחרי שלושה שבועות עם ההיבריד החדשים אני עדיין נתפס אחרי פעילות. לגבי החימום- מוריד את האופניים במדרגות 3 קומות זה לא ממש נחשב.... ומתחיל לאט שתי דקות בערך.

natibergman

New member
בקיצור אתה עושה צחוק בדרך לעבודה...

אתה לא עושה חימום כמו שצריך (ומן הסתם שחרור גם לא) ורק פולס חזק שבו אתה קורע את הגוף ואחרי זה מתפלא שנתפסים לך שרירים... שתי דקות חימום (ולא - ירידה במדרגות גם לא נחשבת) הגוף לא מסוגל להתרגל למאמץ אינטנסיבי של כוח מתפרץ. תעשה אנלוגיה לכמה זמן חימום עושים מקצוענים לנג"ש קצרצר... אם עשית את אותו המסלול באופני ש"מ סביר להניח שהזמנים שלך היו אחרים? הרי שינוי קטנטן כמו פידול כוחני שהיה נבלע בבובינג בש"מ נתקל פה בשלדה קשיחה שמחמצנת לך את הרגליים. עולם אחר לגמרי מבחינת מאמץ נדרש, מהירויות וכתוצאה מכך תגובה פיזיולוגית של הגוף.

oferbic

New member
צודק, מה לעשות

השאלה היא אם אעשה חימום 10 דקות ושיחרור 10 דקות מה ישאר מהרכיבה....
מה שכן, בכל הרכיבות הגעתי ממצב של מאמץ מלא למצב מנוחה מייד, ונראה לי שפה הכי חשוב להתחיל לשנות. צודק גם לגבי המעבר לאופניים קשיחים, באמת כשחושבים על זה שמים לב להבדל במאמצים.

Devil Kid

New member
תעשה את החימום והשחרור מחוץ לאופניים

ככה ישאר לך הנטו רכיבה. חוץ מזה, אם אתה עושה נג"ש חצי שעה כפול פעמיים ביום, 3 פעמים בשבוע, זה עומס ממש גבוהה יחסית לרכיבת שבת ששם אתה נח לפעמים ולא עובד מקדימה כל הזמן.

ItsikH

Member
במשטר אימונים קיצוני אסור לרכב בכלל חוץ מאשר בהתאם לתוכנית האימונים. בקיצוניות השניה, אנשים רוכבים סתם כך מפה לשם - רכיבות מנהלתיות בלבד, אולי טיולים נינוחים. בין לבין אנחנו נמצאים. הייתי אומר כך: ../images/Emo41.gifלהגדיר מסגרת אימונים ברורה ומחייבת - מומלץ להעזר בייעוץ מקצועי ../images/Emo41.gifמחוץ למסגרת האימונים הזו, להמנע מרכיבה עצימה, להסתפק בעצימות מתונה - אפשר לנצל רכיבות מנהלתיות לשיפור טכניקת דיווש, קאדנס, לא יותר מזה. להשתדל לרכב ברציפות ולהמנע מעצירות מיותרות. ניתן לשלב ולהקדיש רכיבה מנהלתית לאימון, רק אם תנאי הדרך מאפשרים זאת (למשל, בחר לך מסלול חלופי שייתן לך את התנאים לאימון כמו שצריך).

dorani43

New member
אימון יתר . .מוביל גם לפציעות ספורט ויותר מכך

אתה רוכב כמו רבים אחרים מבלי לדעת ולהבין מה אתם גורמים לעצמכם . . תלמד את הכלל הברור :"מעגל ההעמסה " = עומס יסף =התעייפות=תהליך פיצוי=פיצוי יסף=דעיכה המעגל הזה צריך להתקיים באופן רציף לעוסקים בפעילות גופנית. המעגל הזה חייב להתקיים באיזון תמידי בכל השלבים. יש לך פריצה במעגל מתוך חוסר הבנה ואי מודעות בכלל מה אתה עושה . עומס יתר =ירידה ביכולת+ התאוששות ארוכה+אין פיצוי יסף+דעיכה. התכווצויות ושאר התופעות קורות כי הגוף שלך מגן על עצמו כי הוא לא סומך עליך בכלל. הבעיה נפוצה בקהילת הרוכבים מתוך חוסר מודעות . .ומאי רצון ללמוד . .הרי ישראלים יודעים הכל יותר טוב מכל אחד אחר.

ItsikH

Member
ממש לא רק אין שום צורך שרוכב שאינו תחרותי יבצע את מעגל ההעמסה שאתה מתאר, אין לו שום מטרה מסוימת שמחייבת אותו להשגת התקדמות כלשהי, בפרט לא מטרת נקודה כמו תחרות מסוימת, רגע מסוים שבו הוא נדרש להיות במיטבו. מסכים בהחלט, שרוכבים חובבים מאמצים את עצמם בעצימות גבוהה מבלי לתת לגוף להתאושש, מתוך חוסר מודעות. מאמץ אירובי בעצימות נמוכה לא צפוי לגרום לתופעות כאלו, גם במינון ("נפח") גבוה בהרבה.

פרטו לך קודמיי את כל התסמינים לאימון יתר

אוסיף רק שלשם התאוששות מהירה יותר של השרירים, יש צורך להזין אותם (ואת הגוף) בתוסף מגנזיום, האחראי ישירות לעבודתם. במידה ואתה מתאמן בעצימות גבוהה, יתכן וחסרים לך מינרלים וויטמינים שונים ובניהם המגנזיום. ממליץ לך בחום לנסות את ANTI LEG CRAMPS , תוסף שמכיל מגנזיום+ויטמין B6,B1,E. לוקחים אחד לפני השינה (לספיגה אופטימאלית) מרגישים בשיפור - כבר מהרכיבה הבאה. בהצלחה ורכיבות מהנות.

למעלה