ברוך הבא shoom12 ../images/Emo140.gif
יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
דיון מרתק זימנת לנו
תודה
אני שמחה לראות שכבר קיבלת כמה הצעות ורעיונות מחברי הפורום. אני מצטרפת לדברים שכתבה יערה והכוונה שמאחוריהם. מקריאת הדברים במהלך הדיון עד עכשיו, נותרתי עם כמה שאלות ומחשבות: לפני הכל, לא הבנתי אם ההורים מודעים/מסכימים לאימון, ובאיזה הקשר "נולד" האימון עם בן ה-13? ומכאן איך נוצרה האפשרות היחידה לעבודה בבית קפה? אני מכירה כמה מקומות שמאפשרים לשכור חדר בתשלום לפי שעות בודדות, אחד מהם גם בסביבה המיועדת לילדים באופן ספציפי. האם זו אופציה שיכולה לבוא בחשבון ולסייע לכם? אם כן, אשמח להעביר לך פרטים במסר אישי. לשאלתך המקורית: נשמע לי שכיוון משמעותי מאד לעבוד איתו הוא חיזוק פנימי והעצמה, וכמובן בניית נקודת מבט חיובית ומאפשרת: למשל נסו לחפש מקומות וכיוונים בהם הוא יכול להיות טוב וליצור בהם הצלחות וגילויים, להכניס תחושות של עניין וכיוון עם תוכן לחייו בהם יוכל לבנות את דימויו האישי מחדש ולא רק "כמי שפעם עשו עליו חרם" על כל המשמעויות שבכך. אישית הייתי מניחה לנושא החרם לעת עתה, וסומכת על המתאמן (כן, גם ילד) שיידע מתי להחזיר אותו לתוך האימון, בכך שתבנה לו באימון מרחב בטוח, בונה, מעצים ומקדם; ומתוך העוצמות הפנימיות שיבנה לו.
עוד כיוון שגם מנצל את היתרון בכך שהתחלת איתו עכשיו בתקופת הקיץ
הוא ללכת איתו ביחד לפעילויות בהן הוא יכול לבנות יכולת להתגבר על קשיים ולבנות איתו ביחד דרכים בהן הוא יוכל גם בעתיד להתמודד איתם בתחומים שונים למשל: פעילויות ספורט / קיר טיפוס / לונה פארק / מגלשות מים / משחקי מחשב (אפשר בבית וכמובן שגם באולמות בהם יש מתקנים גדולים יותר) / בריכה / ים וחוף הים שם אפשר למשל לבנות פרוייקט בחול... / משחקי טריוויה / ... כל אלה יכולים לחשוף מקומות מאתגרים / מפחידים / חוסר אמון ביכולת וכן הלאה ואתה תוכל שם לבנות הדרגתיות שתאפשר בניית יכולת, איתור וזיהוי כלים שעוזרים לו, למידה שממנה יוכל לקחת אל שאר תחומי חייו, וכמובן העצמה פנימית. מצרפת גם קישור
לדיון שהתקיים כאן בפורום לפני זמן (בזוית מעט אחרת) ובו מעט מידע ומחשבות בנושא אימון לבני נוער. אולי יוסיף לך. אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין ב
כללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לעוד הרבה דיונים מרתקים ופורים