אימון טלפוני

עבורי אין הבדל

בין שפת גוף ושפת דיבור - שתיהן מפתחות כניסה לאותו מקום. אני מעדיפה להתבסס על מה שנאמר - זה נראה לי המידע החשוב יותר באימון. המילים בהן בוחר מתאמן לומר את מה שהוא אומר נבחרות על-ידו והוא מחוייב אליהן. בטלפון, נוטים המתאמנים לדייק בהרבה מאשר במפגש פנים אלא פנים משום שהם מחפשים מצידם לסייע גם כן לתהליך האימון. הם הרי בחרו בו. גם יותר קל להם לקחת את הזמן לחשוב על מילים משום שאין מי שמתבונן בהם באותו זמן. זה יותר נוח. אז לבחור מילה זה סוג של הצהרה בדיוק כמו לבחור בגד ללבוש. אז מה שנאמר מבחינתי הוא מחוייבות לתהליך האימון ומה שלא נאמר הוא כנראה מחוייבות למשהו אחר. אני מבחינה במה שלא נאמר משום שמופיעים חורים במידע או שהמתאמן נשאר ללא אומר במקום שהוא טוען שיש לו הרבה חומרים פנימיים. גם זה שלב באימון - ההתקעות הזו היא חומר לעבודה לא לניחוש והשערות. האמת של המתאמן באותו רגע בתהליך האימון היא מה שהוא אומר. אם על סמך הדברים לא יצליח להניע לפעולה או יסתובב סחור סחור אני אשקף לו את זה ואז יוכל להחליט אם הוא מתחייב לסיבוב נוסף של חקר המילים והבאתן החוצה, למקום בו ניתן לשמוע אותן. משום כך, כלי השאלות העומד לרשות המאמן, הוא כלי רב עוצמה והוא פועל על מילים. אם במפגש פנים אל פנים ימשוך המתאמן בכתפיו בתגובה לשאלה שלי מה יוצא לתהליך מזה? גם במפגש חזיתי יצטרך המתאמן לתרגם בסופו של עניין את ההבעה הגופנית שלו למילים ברורות שאינן נתונות לפרשנות מטשטשת ובעקבותיה לחוסר מחוייבות. בברכה,

Rוני

New member
מאד מעניין מה שכתבת ואני מקבלת

את הדברים חושבת ששווה לנסות ולפתח את הכלי

איך אפשר להבחין בהקשבה...

לגישתי יש רק דרך אחת כדי לדעת האם אני מקשיב למציאות של המתאמן - לשאול שאלות. אני רוצה גם להבחין בין שמיעה (לקולות) לבין הקשבה (למה שנאמר או לשקט בין מה שנאמר למה שלא נאמר). ברמות גבוהות של מיומנות (ואני קטונתי) ניתן להקשיב אפילו להוויות של המתאמן לשמחה שלו, לעצב שלו, להנאה שלו וכדו' - וגם אז תמיד ראוי לשאול האם יהיה נכון לאמר שאתה... ? האם אתה...? האם מה שאינך אומר הוא.....? אם אני מקשיב שמתאמן אמר משהו כי זה מה ש(הוא חושב) שאני רוצה לשמוע אשאל ואתעניין... מדוע אמרת כך וכך? לדוגמא... לפני מס' ימים ענתה לי מתאמנת שהיתה רוצה להגיע למשקל 60 ק"ג. שאלתי אותה מדוע דוקא 60 ק"ג? פחות ברור לי מה כוונתך כשאת שואלת "או מה שהוא היה רוצה לחשוב שככה הוא, בשעה שזו לא האמת שלו באותו הרגע?" מעניין אותי לשאול אותך, איך את יודעת בוודאות לפי שפת הגוף מתי לא נוח למישהו עם הדברים שהוא אומר? (אם אינך שואלת אותו בנוסף גם שאלה כדי לאמת את מה שראית בענייך). איני חולק על כך שגם לגוף שפה משלו אולם האם לגוף שפה אוניברסלית? תודה על השאלות שלך.

Rוני

New member
אני בהחלט שואלת, אולם שנות עבודתי

עם אנשים לימדו אותי להבחין בניואנסים של מבע של אופן נשימה של איטונציה של מבט עין של מבע גוף אלו הם חלק מכלי העבודה שלי בטלפון הכלי הוא מילים בעיקר (כאן ניתן להבחין בנשימות ובאינטונציה) ואני תוהה אם לא חסרה שפת הגוף. אני מניחה שמי שעובד בטלפון למד לעשות את ההמרה נכון. השאלה אם זו המרה מלאה של קליטת התמונה השלמה או רק חלקה. ואולי אפילו חלקה מספיק, בגלל השאלות. בוודאי שאני שואלת שאלות, אבל אני יכולה גם לומר: "אמרת כן והגוף שלך אומר לא" ולפתח משם את הנושא. מה שבטלפון יהיה קשה יותר. לגבי המשפט המורכב
: "או מה שהוא היה רוצה לחשוב שככה הוא, בשעה שזו לא האמת שלו באותו הרגע?" זכיתי, ויש לי מתאמן שלא קל לעבוד איתו. לפעמים אני מרגישה כחוצבת בסלע כדי להגיע למקומות אחרים איתו. אומר דברים שלאחר תהליך אומר אחרים במקומם. שבחר שלא לומר אותם אז וכן לומר אותם אחר כך. משום מה לי מאד ברור מה הוא יגיד אחר כך לכן קל לי לומר משפט כזה. בכלל לא בטוחה שעכשיו זה ברור יותר. זו הכרות שלי עם אדם שלפעמים אני יודעת מה הוא חושב עוד לפני שיודע לבטא במילים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מהנסיון שלי

אני עובדת די הרבה בטלפון או דרך סקייפ (היתרון בסקייפ - איכות קול טובה יותר, החסרון בשבילי - הטלפון הוא אלחוטי וסקייפ מחייב אותי להיות מול המחשב). אימון בטלפון מחייב אותי להיות מאוד מרוכזת, ולהקשיב לקול. גם הקול הוא שפה, וכאשר חסרה שפת הגוף, צריך להקשיב לשפת הקול. האם הקול חזק או חלק, רועד או יציב, ועוד איכויות. וכשלא ברור לי מה הקול הזה אומר, אני שואלת. יש אנשים שנוח להם מאוד בטלפון, ויש אנשים שמרגישים שצריך גם להפגש. רוב האנשים שמתאמנים בטלפון גרים רחוק וזה הרבה יותר נוח להם. יש כאלו שלמרות זאת חשוב להם להפגש ויש כאילו שלא. באימון טלפוני יש עוד מימד - יש אינטימיות אחרת. יש אנשים שפנים אל פנים יותר "מחזיקים פסון" מאשר בטלפון. יש מצבים שבהם יש דווקא פחות מבוכה ואפשר להגיע למקומות אחרים בטלפון. באחד האימונים שלי בטלפון עשינו אימון שהלך פיזית בין מקומות בבית, על הכסא, בשכיבה על השטיח ועוד. אני לא בטוחה שלאותו מאומן היה נוח באותה מידה לעשות את זה מולי, וזה היה אחד האימונים העוצמתיים עבורו.

T a l c y

New member
אתמול בערב -

הייתי בסוג של הופעה בה, לכל הקהל כיסו את העיניים בבד - ומולם עבדו כעשרה אנשי צוות בריקוד, מגע, ריחות, מוסיקה וכו'. אני יכולה רק להגיד, שכשאין עיניים - שנותנות אחוז גבוה מהאינפורמציה למוח - פתאום נפתח עולם שלם: הקשבה אינטנסיבית ל"בין השורות", לבחור מבין הגירויים את זה ש"נחים" ומתמקדים עליו... אם זה היה הכל בעיניים - המוח היה מסנן ע"פ ההרגל הקבוע... וכך זה פתח לי אפשרויות להתנסות מסוג חדש. ואיך זה קשור לשאלה? יש משהו ב-לא לראות שבאופן מאד מוחשי משנה משהו בהקשבה ובבחירת הגירויים לשאלותייך - אני גם התאמנתי וגם מאמנת בטלפון ואלו מסקנותיי האישיות: היתרונות - חופש בבחירת המקום (כל מקום) ממנו מתבצעת השיחה, הפעלת חושים חשובים אחרים- לך ולמתאמן, הרגל חדש שכדאי לסגל (ובינינו זה יכול להיות עוד סוג של הרגל או התנסות). החסרונות - בחירת מקום ללא גירויים - וזו אחריות על שני הצדדים, אין את המגע והמבט הויזואלים-אישיים יותר. (למרות שאני חייבת לסייג את החסרון - אני עברתי והעברתי רגעים סופר משמעותיים בטלפון). מיומנויות חדשות - שוב, חידוד חושים אחרים, מחויבות לתשלום ועמידה בזה, שחרור שליטה שלנו כמאמנים על "קריאת" שפת הגוף של המתאמן - ברמה הויזואלית - כי כך אנו רגילים. טיפים - לעשות את זה רק עם אדם שמוכן לנסות ולבדוק את זה, לבדוק אפשרות של לדבר דרך הסקייפ למשל, מה שמוריד עלויות של שיחה, לבחור שעות שיחה שהן בודאות שקטות (או לבחור פינה שקטה לאימון - אני למשל לפעמים נכנסת עם הטלפון לחדר אימון שיש לי בבית, כדי להכנס לאוירה - ולפעמים מרגישה שאפשר גם בדשא בחוץ. והכי הייתי ממליצה לך, פשוט לנסות עם חבר/ה לאימון, מאמן/ת - להיות בצד המתאמן והמאמן, לפני החלטה על צעד כזה. בהצלחה, טל

רעיון

כל ההערות, הארות, בעד ונגד ושאר השיתופים שעלו כאן יקבלו מימד הרבה יותר משמעותי ופרקטי אחרי שתבצעי שניים שלושה אימונים בטלפון, מאוד מומלץ לפני שתגבשי דעה. אפשר לעשות שיחת אימון עם משהו שאינו לקוח אם יותר נוח אך כדאי לעשות זאת גם עם לקוח ממש כחלק מתהליך אימון. בהצלחה

ליפט

New member
אכן

זה מה שבחרתי לעשות. ואני מרגישה שזו לא ממש הבעיה שלי. בעקבות הדיון הגעתי להבנה שמה שחסר לי בשיח הטלפוני הוא שיראו אותי. יתכן וזה יכול להשמע נורא, אבל בתחום הספציפי בו אני מאמנת, יש לזה ערך מוסף גבוה. ברור שזה לא הדבר המרכזי אך אינני יכולה להתעלם מההשפעה וכנראה זה מה שהטריד אותי באמת. בשלב הזה, אני כבר מתחילה לאמן טלפונית 3 לקוחות, סומכת על עצמי ברמת השיח והקשב וביקשתי מכל אחד לקיים מפגש ראשון על אף המאמץ שבהגעה פנים אל פנים. מסכימה, כדי ללמוד לשחות צריך להכנס למים וזה מה שאני עושה. תודה לך אבי

ליפט

New member
וואוו

לכל האנשים הנפלאים שתרמו מנסיונם בדיון זה, תודה רבה רבה. רציתי לשתף ולספר שעשיתי זאת. 2 שיחות אימון טלפוניות. והיה מ-ד-ה-י-ם מכל הבחינות. א. השיחה היתה נקיה באופן שאי אפשר לתאר. ב. האימון נמשך בדיוק פרק הזמן שהקצבתי לו. מצאתי שלא פעם אני נוטה להאריך את המפגש מעבר לנדרש/לכוונה, דבר שלא נכון לי כלכלית, בעיקר כמי שמגבילה את זמן העבודה היומי שלה מלכתחילה. מכאן, שאני רואה בשיח הטלפוני הנקי והממוקד יתרון אדיר מהיבט זה. ג.מצאתי עוצמה בקול שלי, בטון דיבור שלי, גם בלי כל המימיקה ושפת הגוף. ללא ספק, זו עוד דרך נהדרת ללמוד על עצמך. ד. העובדה שאתה כמאומן עדיין "מסתתר" מאחורי האפרכסת, נוטעת איזשהו בטחון שמאפשר פתיחות טובה. ה. כפי שציין דורון, חשתי במרחב פעולה גדול יותר במפגש האימון - חופש לכתוב לעצמי, לעיין בדף כזה או אחר מבלי להסיח את תשומת ליבה של המאומנת. ו. הגבייה הכספית שנעשית מראש למספר מפגשים, משהו שלא עשיתי עד כה, נוחה לי מאוד. ועוד. בקיצור, כל מה שכתבתם (כמעט, אני חושבת...), חוויתי והיה כיף לחוות. אני מניחה שבמהלך הדרך יצוצו ויעלו גם סוגיות להתלבטות ו/או להתמודדות או שלא. בכל אופן אשמח לשתף בהמשך. ולמי שעוד מתלבט, שווה לנסות.

למעלה