לא מבטלים - נזהרים!
אמנם קיבלתי לא-מעט טלפונים ואי-מיילים מודאגים, שהדאיגו גם אותי, אבל למקרא התגובות כאן בפורום נראה לי שברור לכולם מה
צריך להיות באימון-הפורום, ובעיקר מה
לא צריך להיות בו. במקום יש צל ויש ברזיה לשתיה - עלינו רק להקפיד להשתמש בשניהם. למען הסר ספק -
חובה להביא שתיה! בלי להעליב אף-אחד, אין לדעת מראש מה מצב המים בת"א
ומה שיותר חשוב - אם ייוצר תור ליד הברזיה, עלולים להיות כאלה שיגידו "אני אשתה אח"כ..." אז
אין "אחר-כך" - בהפסקות לשתיה,
כולם שותים! הצל לא יספיק - כובעים וקרם-הגנה מהשמש
חובה! לבוש - אישית, אני מעדיף שלא יבואו בלבוש מוזנח (=קרעים למיניהם) או קצר מדי - לזכור שבאנו לעבוד, לא להשויץ
. טי-שירט, מכנסים ארוכים (טריינינג), נעלי-ספורט (נגד "מוקשי-הנעל הכלביים"
) - ואנחנו מסודרים.
כמעט הכי חשוב: להבוא
ללמוד, בראש פתוח ובלי רצון להוכיח שום דבר. מטרת האימון אינה לראות "מי יותר טוב", אלא לראות איך עובדים בשיטות אחרות -
לא כדי להוסיף אותם לשיטה שלי, אלא כדי לחזור הביתה, להתאמן בשיטה שלי ולראות איך,
בשיטה שלי, מתמודדים מול הדרכים והרעיונות שהועלו באימון. לשם-כך עלינו לנסו לעשות בדיוק מה שהמורה אומר - למרות שלפעמים זה יתנגש בדרך שבה אנחנו רגילים להתאמן. אני בא מגישה מאוד "רכה" - אבל בשיעור "קשה", אני אשתדל להיות "קשה" כדי ללמוד מה זה "קשה". אחר-כך, בבית, אני אתאמן עם עצמי ועם חברים, כדי ללמוד איך הגישה ה"רכה" שלי תעבוד בצורה היעילה ביותר מול ה"קשה".
הכי חשוב: אישית, אני תמיד ממליץ לתלמידי להחליף בני-זוג באימון. באימון כזה, אמליץ לתלמידי להתאמן עם כאלה שאינם "מבית ספרנו", כדי להרגיש "דבר שונה". וכאן המוקש: אני רגיל לעבוד עם כאלה שעובדים כמוני, וכך גם הם. וכשבן-הזוג בא משיטה אחרת, מצורת-תנועה, וחשיבה, ושפה אחרת, הרצון "לעשות את הטכניקה נכון" עלול לגרום לתאונות. לכן אני מבקש להזכיר דבר שהוא "כאילו" ברור לכולם, אבל צריך להזכירו בכל זאת: בן-הזוג שלי הוא לא אויב!
בן-הזוג שלי הוא לא אויב! הוא כאן בשביל לתת לי את האפשרות להתאמן - ובכך שהוא עובד איתי, הוא נותן לי מתנה גדולה, והוא נותן בי אמון מלא שאכבד אותו ואת המתנה שהוא נותן. צריך להיזהר, לשאול אם משהו לא-ברור, להתחשב במגבלות (ויש בינינו כאלה שיש להם מגבלות רפואיות!) ולהיות
מנומס - אפילו אם כל הנ"ל לא מוכר לי מהמקום והשיטה שלי, אפילו אם נראה לי ש"נפלתי" על מתחיל שלא מבין כלום (ממי הוא ילמד אם לא ממני?), אפילו אם אני ממש-ממש רוצה להתאמן "כמו שצירך, בכל הכוח". ואם נשמור על כל זה - יהיה לנו כיף של אימון!