אימון הפורום: ביטול?

mapopo

New member
תפסיקו לתחון שטויות ../images/Emo4.gif

נוו באמת.... כמה אתם טוחנים את האימון הזה.. מה אם יהיה ככה, מה אם יהיה ככה... תרגעו.. תעשו כללים בסיסים, מה שנקרה כללי ברזל, ותעמדו בהם.. זה שאתם טוחנים למרות שאני לא משתתף באימון לצערי, זה פשוט מאבד את הטעם הטוב של האימון.... יש מורים שיעברו את האימון.. אותם מורים צריכים לקיים ישיבה ולהחליט, ומה שהם מחליטים קדוש... וזהו סגרו עניין, אתם נשמעים כמו זקנות.....

CONFUCIUS

New member
האימון

זאזן צודק, וצריך רק להדגיש כי מבחינת החוק, כל המארגן ארוע זה או אחר הנו בר תביעה מצד משתתף או הורה החש נפגע. גם חוק הספורט הערור, מגדיר כי העוסק בהוראה ללא תעודה מתאימה הנו עבריין. שימו לב גם לכך. אולי תארגנו את המפגש באחד המועדונים המבוטחים.

atemi

New member
מה קרה?

אתם אנשי לחימה. חשוב להיתאמן גם תנאים קשים הדבר מחזק את הגוף ומוכיח עליונות של הרוח על הגוף אני מקווה שיש מדריכים מספיק מנוסים כדי לשמור על התלמידים ולעשות את האימון כמה שיותר יעיל.

לא זו הנקודה. אימון בתנאים קשים

יכול להיות מוצדק בסגנון מסוים ע"י מורה מסוים, כאימון מיוחד לתלמידים בתוך השיטה. לחלוטין לא מה שניסו להגיע אליו באימון הפורום. אם מתרכזים בלהתגבר על הגוף, קשה להגיע לבנה של משהו מאוד שונה, ועוד בזמן כ"כ קצר. אבל אני מסכים - לא לבטל. א) לא עד כדי כך חם שם עכשיו. ב) כפי שכבר הוזכר יש צל, ויש מים. ג) רוב האנשים בוגרים ומודעים לעצמם ומגבלותיהם. ד) ניתן להגיע להסדר לפיו לכל ילד יהיה אדם בוגר אחד שאחראי עליו אישית (משמעת מים, אין הכוונה להיות גננת). היחס (מספר הילדים לעומת מבוגרים) נראה מתאים. מה שכן, שאלה שלא ראיתי שעלתה - מה עם הביטוח? בד"כ כל אימון מכוסה ע"י ביטוח נגד פגיעות באימון, ולצורך זה משלמים תוספת שנתית על שכר הלימוד. האם זה חוקי לעשות אימון פורמלי כזה בלי ביטוח?

זה חוקי בדיוק כמו

שאני ואתה נחליט לרוץ ביחד, או להתאמן. לא חושב שיש עם זה בעיה.

בוא ניקח דברים בפרופורציה...

בתור מישהו שמתאמן מידי יום שישי בפארק הנ"ל כבר שנתיים... יש מספיק אזורי צל שיכולים להכיל 30 איש, וגם אם לא, אני בטוח שהמדריכים יכולים לארגן שיעורים לא קשים מדי מבחינה פיזית.

אריאל ../images/Emo6.gif

ברוך שובך
. איך היה בבניאס? מקווה שלא שינית את כיוון זרימתו
.

amir_aikido

New member
לא לבטל

התאמנתי באותו איזור ביום שישי האחרון בערך מ 15:30 ולאהיה שם חם, ואין שום מחסור בצל. להבנתי לפחות, רוב מוחלט של המגיעים הם גם בוגרים וגם בגירים, כך שלא צריכות להיות בעיות של אנשים שעושים שטויות. ויחס המדריכים למתאמנים גדול בהרבה מ-4 ל-30, כיוון שלא מעטים מהמתאמנים הם מדריכים או עוזרי מדריכים בעצמם. קל לי להאמין שהאימון יעבור בשלום ובלי כל בעיות מיוחדות לכן. ואם יהיו כאלה שינסו להחליט שהם רוצים "לבדוק" במכות אמיתיות, נהיר להם שהם לא שייכים יותר לקבוצת הפורום וננסה בעדינות ובאדיבות לגרום להם להפסיק. בדיוק כמו שהיה קורה בכל מצב אחר בו רואים אנשים שהולכים מכות שלא במסגרת אימון מסודר. ביטוח ואישורים רפואיים זו אמנם בעייה חוקית מסוימת, אבל לדעתי, הבהרה חד משמעית לכל המשתתפים שאין ביטוח, ושההשיעור נעשה על אחריותו של כל משתתף. וכי כל מי שיש לו בעיה כשלהי מתבקש להפסיק להתאמן. אמורה להספיק. (אני מבצע אימונים אישיים עם חברים מהמועדון בפארק בתנאים כאלה כבר כמה זמן, עד כה לא נפצענו אמנם, אבל אני באמת מאמין שגם אם משהו יקרה אלו הכללים). הדבר ההיחידי הוא שאולי רצוי לדרוש מאותם שאינם בגירים (והם באחריות ההורים), שיביאו איזה נייר מההורים שבו ההורים כותבים שהתנאים הללו ידועים, ברורים להם ומקובלים עליהם. כך גם נמנע מצב של ילד שבורח מבי"ס להתאמן איתנו וכו´... להתראות באימון הפורום אמיר אמיר

לא מבטלים - נזהרים!

אמנם קיבלתי לא-מעט טלפונים ואי-מיילים מודאגים, שהדאיגו גם אותי, אבל למקרא התגובות כאן בפורום נראה לי שברור לכולם מה צריך להיות באימון-הפורום, ובעיקר מה לא צריך להיות בו. במקום יש צל ויש ברזיה לשתיה - עלינו רק להקפיד להשתמש בשניהם. למען הסר ספק - חובה להביא שתיה! בלי להעליב אף-אחד, אין לדעת מראש מה מצב המים בת"א
ומה שיותר חשוב - אם ייוצר תור ליד הברזיה, עלולים להיות כאלה שיגידו "אני אשתה אח"כ..." אז אין "אחר-כך" - בהפסקות לשתיה, כולם שותים! הצל לא יספיק - כובעים וקרם-הגנה מהשמש חובה! לבוש - אישית, אני מעדיף שלא יבואו בלבוש מוזנח (=קרעים למיניהם) או קצר מדי - לזכור שבאנו לעבוד, לא להשויץ
. טי-שירט, מכנסים ארוכים (טריינינג), נעלי-ספורט (נגד "מוקשי-הנעל הכלביים"
) - ואנחנו מסודרים. כמעט הכי חשוב: להבוא ללמוד, בראש פתוח ובלי רצון להוכיח שום דבר. מטרת האימון אינה לראות "מי יותר טוב", אלא לראות איך עובדים בשיטות אחרות - לא כדי להוסיף אותם לשיטה שלי, אלא כדי לחזור הביתה, להתאמן בשיטה שלי ולראות איך, בשיטה שלי, מתמודדים מול הדרכים והרעיונות שהועלו באימון. לשם-כך עלינו לנסו לעשות בדיוק מה שהמורה אומר - למרות שלפעמים זה יתנגש בדרך שבה אנחנו רגילים להתאמן. אני בא מגישה מאוד "רכה" - אבל בשיעור "קשה", אני אשתדל להיות "קשה" כדי ללמוד מה זה "קשה". אחר-כך, בבית, אני אתאמן עם עצמי ועם חברים, כדי ללמוד איך הגישה ה"רכה" שלי תעבוד בצורה היעילה ביותר מול ה"קשה". הכי חשוב: אישית, אני תמיד ממליץ לתלמידי להחליף בני-זוג באימון. באימון כזה, אמליץ לתלמידי להתאמן עם כאלה שאינם "מבית ספרנו", כדי להרגיש "דבר שונה". וכאן המוקש: אני רגיל לעבוד עם כאלה שעובדים כמוני, וכך גם הם. וכשבן-הזוג בא משיטה אחרת, מצורת-תנועה, וחשיבה, ושפה אחרת, הרצון "לעשות את הטכניקה נכון" עלול לגרום לתאונות. לכן אני מבקש להזכיר דבר שהוא "כאילו" ברור לכולם, אבל צריך להזכירו בכל זאת: בן-הזוג שלי הוא לא אויב! בן-הזוג שלי הוא לא אויב! הוא כאן בשביל לתת לי את האפשרות להתאמן - ובכך שהוא עובד איתי, הוא נותן לי מתנה גדולה, והוא נותן בי אמון מלא שאכבד אותו ואת המתנה שהוא נותן. צריך להיזהר, לשאול אם משהו לא-ברור, להתחשב במגבלות (ויש בינינו כאלה שיש להם מגבלות רפואיות!) ולהיות מנומס - אפילו אם כל הנ"ל לא מוכר לי מהמקום והשיטה שלי, אפילו אם נראה לי ש"נפלתי" על מתחיל שלא מבין כלום (ממי הוא ילמד אם לא ממני?), אפילו אם אני ממש-ממש רוצה להתאמן "כמו שצירך, בכל הכוח". ואם נשמור על כל זה - יהיה לנו כיף של אימון!

WhiteBear

New member
../images/Emo9.gif (need i say more...)

טוב, יש חלל ריק, אז כן נגיד קצת: כל הכבוד, אימון נעים ונתראה שם... מהדב הלבן.

למעלה