אימון הפורום: ביטול?

אימון הפורום: ביטול?

שלום לכולם, קבענו את האימון ליום ו´ הקרוב, 7.09.01, ומאז אני מקבל 2 סוגי מיילים ושיחות טלפון: הסוג הראשון הוא בקשות להירשם לאימון, הסוג השני הוא המלצות/בקשות לבטל או לדחות אותו, מחשש לבריאות המשתתפים - בעיקר מחשש למכות-שמש ו/או התייבשויות. הפונים אלי מהסוג השני, כולם אנשי אמנויות לחימה ותיקים (=לפחות כמה שנים בתחום), דואגים בעיקר לצעירים והמתלהבים בינינו, ובעיקר בגלל שהאימון ייערך בחוץ, בשעות החמות ביותר של היום, באחד החודשים החמים בשנה. למרות שטרחתי והרגעתי את כל הפונים אלי, אני מודה שחששם מוצדק. רק לפני שלושה ימים חזרתי מתרגיל מילואים בו התייבשו כמה חיילים מהגדוד שלי - מיותר, מזיק, מסוכן, פוגע גם בחייל, גם באימון וגם בצבא; אני לא רוצה שיקרה דבר דומה אצלנו. אני סומך על עצמי שאדע לעצור לשתות בזמן, אבל מה עם אלה הפחות מנוסים בינינו? באימון אחד שהעברתי כבר התייבשה אחת מתלמידותי, וזאת למרות הוראות חוזרות שלי לשתות! מה דעתכם? לעשות את האימון בכל זאת, או לבטל/לדחות לעוד חודש-חודשיים?

WhiteBear

New member
בגשקו החד יומי אף אחד לא התייבש...

אני נגד לבטל. דוב (הקוטב) הלבן.

gafni

New member
באימון מקביל פחות או יותר היום

כלומר יום ו 31\8\2001 ערכנו אימון בן 3 שעות מ 9:00 עד 12:00 בגדרה בצל והיה נהדר מרבית המשתתפים אפילו לא הרגישו בצורך לשתות , נציג המזיעים (אני) שתה אבל לא הזיע כפי שהוא רגיל. לסיכום - אימון.

המממ... שאלה קשה...

אבל תשובה קלה: - לא לבטל - כן להגביל את מספר המתאמנים כך שיהיה למורה קל להשגיח - לא לאפשר כניסה לאימון למי שלא יביא לפחות 2 בקבוקים של מים מינרליים - כן לבצע אימון קל מאוד (מדריכים!) - לא להתאמן בשמש (!) - כן לעשות הפסקות שתיה יזומות ומוקפדות - לא לאפשר לאף אחד להתחמק משתיה (וכאן שוב יש צורך במספר מצומצם של מתאמנים ולא בלתי-מוגבל) - כן לשים עין על כל המתאמנים מסביב (מדריכים במיוחד) ולקחת אחריות מלאה הן על עצמנו והן על האחרים סביבנו אבל זו רק דעתי... שלך בן

שתיה, מספר אנשים + בעיה נוספת

במקום בו נתאמן יש צל. לידו, במרחק 6 מטר בערך, יש ברזיה - כך שלא זו הבעיה ממנה אני חושש, אלא מכך שאנשים יביאו מים ובכל-זאת לא ישתו מספיק, יראו צל ובכל-זאת יתאמנו בשמש - והכל מתוך התלהבות. לגבי מספר האנשים, רשומים כבר 28; אחרי הפתיחות שגילינו (בעיקר אני, בתור "המארגן הרשמי"), יהיה קשה ומאכזב "לסגור" את הרשימה... אני מסכים לחלוטין עם בן, האחריות עלינו המדריכים, ארבעה מדריכים על 28 (נגיד 30) איש, יוצא כ-8 תלמידים למדריך - לא בלתי-אפשרי... אני חושש גם מדבר נוסף - והוא התחרותיות; למרות כל הדיבורים על כך שבאים ללמוד ולא להוכיח שום דבר, אני חושש מאוד מהדחף (הטבעי והמסוכן) להוכיח ש"אני יותר טוב" או "השיטה שלי יותר טובה". אני סומך על עצמי שלא אעשה שטויות, אבל כמדריך אהיה אחראי לכל הלומדים בשיעור שלי... ושוב - אני לא חושש מכוונות רעות (אני לא מאמין שיהיו כאלה באימון) אלא מהתלהבות טבעית של אנשים הרגילים להתאמן בצורה מסוימת, ופתאום נתקלים באנשים/תרגילים לא-מוכרים. אני יודע שזה אולי נשמע מוזר, שדוקא אני מעלה את כל הנושאים האלה - אבל הבעיות נראות לי אמיתיות, ואם אנו חוששים מפגיעה - אולי עדיף להימנע בכלל מהסיכון? מה דעתכם?

ליאונרד

New member
דוד כפרי היקר

בקשר לחששך, הרי שהוא טבעי אך עם זאת בלתי נמנע. לדעתי נושא זה מוטב והיה עולה בשיחה פרטית בין המאמנים. בקשר לשתייה, הרי הפתרון היה אמור להיות גם באימון בצבא - X כוסות לשעה חובה. אוספים את כולם ועושים שתייה מרוכזת. כל מבוגר שם עין על ילד ודואג שהוא שותה. 5 דקות הפסקה לתת למים להספג בגוף וממשיכים. נרשמתי ואני חייב לציין כי אני מצפה בכיליון עיניים. אגב, דוקא אירוע כזה יכול לעזור בחינוך בצעירים גם בנושאי משמעת וגם בחוכמת חיים וטיפים.

דוד אז אולי נעשה את האימון ....... ../images/Emo8.gif

בשעות הערב.....
הכוונה בערך בשעות 16:30 ואילך..... אני חושב שאז גם לא יהיה חם וכך גם אני אוכל לבוא.....
אז תחשוב על זה.... שלך, עידודו הלוחם.

כן, כן, כן!!

וגם אני אוכל לבוא בלי להפסיד שיעור עם המורה שלי שיש לי ביום שישי....

אנחנו המדריכים, אנחנו קובעים -

איפה יתאמנו, כמה ישתו, איך יתנהגו וכולי... ואם נראה שההתנהגות בשטח חורגת ממה שאנחנו יכולים לקבל עליו אחריות, ומשום מה האנשים לא נשמעים לנו (קשה לדמיין כזה דבר... אבל לך תדע...), אנחנו פשוט נפרק מיידית את האימון ונתקפל... לא נורא! שלך בן

ביטול אימון הפורום ../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

בוא נשקול את זה: מצד אחד - זה ישמח את התלמידי בי"ס (אם נדחה את האימון לסוכות). אבל מצד שני - אם נהיה אחראים, אני לא חושב שיש סיבה לבטל את האימון. מבחינת השתיה, נצטרך להקפיד על הפסקות ושכולם ישתו כמו שצריך. אני לא יודע מה טווח הגילים של באי האימון, אבל אני בטוח שכולם אחראים לשתות כמו שצריך (מקסימום - נעשה מסדרי מימיה
). לבי השתוללות (של המתאמנים) פציעות וכדומה - אין סיבה שזה יקרה, למדריכים ברור מה צריך להיות אופי השיעור, וגם מבחינת התלמידים אין כאן שום קטע של "אני יוטר טוב" או נניח בעבודה בזוגות "להתחיל להראות אחד לשני". עכשיו, רצוי שנחליט כמה שיותר מוקדם על ביצוע או דחייה של האימון. משום שאם נחליט שאכן האימון יתבצע כמתוכנן - חשוב לפרסם רשימת שמות של משתתפים (שמעודכנת אצל דוד), אופי הלבוש, קווי אוטובוסים (וכמובן איך להגיע למקום המדויק - כמדומני, אריאל מתמצא בכך היטב). כמובן שהטוב ביותר זה אם היינו יכולים לאחר את שעות האימון (או להקדים ל-6בבוקר
), אבל בל נשכח את כניסת השבת, ואת האוטובוסים שרובנו תלויים בהם. מה גם, שפתאום תיווצר נהירה המונית של כל התלמידים שלא יכלו להגיע. חוץ מזה, בסוכות לא מתוכנן אימון פורום 2 ?!

bizhar

New member
מסכים עם סלבו....

אמנם לא אוכל להשתתף הפעם אבל משונה לי פיק הברכיים שאחז כמה מהחברה...למרות שזה טבעי. כל השאלות וכל החששות שעולות אינן יחודיות לאימון הזה דווקא ( מוקדם, מאוחר, תחרותיות וכד´..). עד שלא ננסה לא נדע נכון? ומה כבר יכול לקרות ? כל החששות צריכות לעלות ע"י המדריכים בינם לבין עצמם ואולי אף רצוי שייפגשו. יוסכם מה שיוסכם, יתואם מה שיתואם, יופץ בפורום ויאללה. ואם כמה דברים יתפקששו?...נלמד מהם! ונשפר לקראת האימון השני.( אליו אגיע...בטח!) (השימוש ב"רבים" מכוון כמובן למדריכים ולא אלי ונעשה מטעמי נוחות) מאחל אימון מוצלח ולהתראות באימון הבא...

שאלה

מה, לדעתכם, צריכה להיות ההתייחסות באימון כזה, לשניים שיחליטו "אימון בצד, אנחנו הולכים מכות!"

mapopo

New member
גם אני לא אוכל להגיע...

גם אני הייתי מעדיף אימון אחר הצהריים, לא אוכל להגיע בבוקר אני לומד בשעות כאלה.. שיהיה לכם אימון מוצלח. MAPOPO (לחימה משולבת)

אין אפשרות לשעות אחרות, מכל הסיבות

שחזרנו עליהן שוש-ושוב (אוטובוסים, אנשים שבאים מרחוק, ושבת). השאלה היא אם אפשר לקיים את האימון כך שלא יהיו "תקלות", בתנאים הידועים (אקלים, שעות, מספר אנשים [כ-30], אופי האימון). שלא יהיו אי-הבנות: אני חושב שאפשר, וצריך לקיים את האימון - אבל צריך להיות מודעים לבעיות, כי אחרת לא נוכל למנוע אותן! ואם אנחנו חוששים שלא נוכל למנוע את התקלה - אז מה? מה דעתכם?

מבחינתי, הבעיה היחידה,

שהאימונים יתבצעו בשמש - לכולם חם, ומזיעים בלי סוף, השמש מסנוורת וכו´. לגבי כל השאר - לא חושש ממתאמנים שיליטו שהם בנפרד מכולם ועושים מה שהם רוצים ("הולכים מכות"), משום שיש קו ברור לשיעורים. בסופו של דבר, (ואני יכול להעיד על עצמי), גם אם אביא תרגילים קצת מסובכים ברמה יחסית גבוהה, לא תהיה בהם אפשרות להשתולל או משהו בסגנון, כי אף מדריך לא יגיד - "טוב, תתחילו ללכת מכות ותנסו ליישם את מה שלמדנו עכשיו..." מאידך, גם בתרגיל הכי פשוט, אפילו של טאי צ´י, תמיד יכול לבוא החכמולוג התורן, ולעשות דברים בלי ביקורת ובלי שליטה. השאלה היא - האם אנשים כאלה (במידה ויהיו - למרות שאני לא חשוב כך), האם עלינו להתייחס אליהם או שמא להפריש אותם משאר האימון?

בורשט

New member
עניין נוסף

הוא הגיל של הבאים. זהו אירוע שמאורגן על ידי בגירים (זה המינוח?) ובאים אליו גם קטינים, ככה שהאחריות היא מעבר לעניין של מורים ותלמידים. אם מישהו בן 20 יתעלף בגלל שלא שתה, אז זה דיי באחריותו, אבל אם זה יהיה מישהו בן 13 או 14, זה כבר בעייתי. אין לי ניסיון בנושא הזה. לשיעורים שלכם, ילדים צריכים להביא אישור מההורים בשביל ללמוד ?

WhiteBear

New member
בעד האימון:

חום - אפשר לעבוד בצל. (שווה גם לדבר עם המרכז לטאי צ´י ברמת אביב - אולי הם יסכימו לקיים את המפגש הזה חד פעמי אצלם, בלי תשלום, בתור איזשהו קידום מכירות או משהו כזה) התייבשות - מסדרי מימיות נישמע לי טוב. אפשר ליצר איזה שהוא עץ שיכיל כללים לאימון הפורום, ושבאי האימון יחתמו עליו. בגדול, אני מבין שהמדריכים (אני יכול להעיד רק על אחד), הם בכירים ובעלי ניסיון. יש לי הרבה אמון ביכולת שלהם לקיים משמעות ולו רק באמצעות הנוכחות שלהם. לא ניראה לי שמשהו יתווכח בצורה "אגרסיבית" עם בקשת משמעת של אף מורה שיעביר חומר (חוץ ממזוכיסטים כמובן - סתם, סתם, צוחקים איתכם). האפשרות הבעיתית היחידה היא של תלמידים צעירים (לא קשור לגיל...) מבתי ספר שונים שרוצים להוכיח משהו. נכון שסוג כזה של אימון יאפשר את זה. אבל כל אימון בכל מקום שהוא מאפשר את זה גם כן. מקסימום דברים מאבדים שליטה (מה שאני לא מצליח אפילו לדמיין שיקרא) נפיק לקחים! מטעויות הרי לומדים. וסוגרים את האימון באמצע. וזהו. (למשפט האחרון דמיינו שאתם שומעים הימנון, ענה קומו ממושבכם והתניחו יד ימין על החזה) ליבי מתמלא גאווה מהמחשבה של אימון שבו מורים מבתי ספר שונים מראים בגרות ופתיחות כלפי שיטות שונות. אימון שמטרתו היא הרחבת העולם של כל האנשים שבאים אליו. אימון שכל הדרו ומעלותיו הטובות של המין האנושי (סקרנות, אדיבות, פתיחות, הגינות, נדיבות... תמשיכו בעצמכם) בא בו לידו ביטוי. רק בארצנו...(לא לצחקק!) אני אבל מקווה שלפחות דעתי עברה מספיק חזק. מי שאיתי שיצביע ברגליים. בשתי כפות מורמות בגאון, הדוב הלבן.

הדוב הלבן לנשיאות! ../images/Emo6.gif

רק שתדע שבחיים לא עמדתי עם ראש מורם - כמו שעמדתי גאה בהימנון שלך !!

ZaZen

New member
אימון ../images/Emo1.gif

אומנם אני לא משתתף באימון אבל אולי אוכל להוסיף כמה נקודות 1)כל מדריך המלמד במיוחד כאשר אין לו קשר עם התלמידים חייב שיהיה לו ביטוח מקצועי 2)לגבי נערים וילדים יש לקבל את אשור ההרים זה בריא יותר למדריכים כי חניך שלומד במקום מסוים הוריו חותמים על ההסכמה וגם עצם התשלום מראה על הסכמה 3)במידה וישנם הרבה משתתפים ובמיוחד אם הם צערים על המארגנים ולא רק המדריך שמעביר את השעור לעבור בין התלמידים ולדאוג שהם מבצעים את הוראות המורה המלמד לא בשביל התירגול אלה מבחינה בטיחוטית 4)אין לאפשר למשתתפים לעשות ככול העולה על רוחם(ללכת מכות בצד) כי במידה ומשהו יקרה אז המארגנים אשמים מבחינת החוק.

למעלה