אימון הורים

אמאדובה

New member
אימון הורים

שמעתי שיש דבר כזה "אימון הורים" - מישהו כאן יכול להסביר לי מה זה? אני ובעלי מחפשים מסגרת כלשהי להדרכת הורים, ועניין אותי לדעת אם זה יכול להתאים. תודה!

מקצוע ההורות

שלום אמא טובה! אם מתייחסים להורות כאל אחד מתחומי החיים שבהם חשוב לך (לכם) להגשים את עצמך, אז אימון יכול להיות התשובה. מבחינתי, אימון להורות הוא יישום של האימון האישי לתחום ההורות. מכיוון שבאימון אישי המתאמן מאתר את ערכיו, מאפייניו והבחירות המתאימות לו, ההתמקדות בהורות משתמשת בכלים אלה בשביל לאתר את הבחירות המתאימות לו ביותר בתחום ההורות (ומכאן שגם לילדים, מכיוון שהפתרון הטוב ביותר הוא תמיד, לדעתי, הפתרון שטוב לכולם בטווח הרחוק).

אימון אישי או הדרכת הורים?

הי, אם אני מבינה נכון את ובעלך מעוניינים בהדרכת הורים. הדרכת הורים אינה אימון. הדרכת הורים הוא תהליך קצר שמדריך את ההורים, מספר מצומצם של מפגשים שדנים בו כיצד לנהוג עם הילדים, איך לשפר את התפקוד ואיך להתנהג, מה לעשות ומה לא. זהו תהליך ייעוץ של אדם שלמד הדרכת הורים ויש בידיו עקרונות חינוך מומלצים. כמו התכנית של סופר נני. זו גישה שמתמקדת בעיקר בשינוי התנהגות. יש את בית הספר להורים של מכון אדלר,שממנו מגיעה סופר נני. יש קבוצות הורים שמנחה אותם מנחה של מכון אדלר.בקבוצה מעלים שאלות חינוכיות ודנים בדרכים אפשריות לפתרון. יש אנשים שמאד זקוקים למסגרת התמיכה הזו בעיקר בתחילת דרכם כהורים או כאשר נמצאים בתקופות מעבר- אח חדש שנולד, גיל ההתבגרות ועוד.. יש אפשרות להזמין הדרכה אישית. אימון הוא תהליך אחר. הוא אינו תהליך שנותן מרשמים. הוא אינו תהליך ייעוץ. אימון הורים הוא תהליך בו אתם ביחד מבררים, מה חשוב לכל אחד מכם בהורות? איך אתם רוצים לראות את המשפחה שלכם? מה העקרונות החינוכיים שלכם? האימון מסייע לכם למקד את המטרות המשותפות שלכם כהורים. באימון תבחנו מה לא עובד ואיך אתם בוחרים לנסות לשנות את המצב. זהו תהליך ארוך יותר. תהליך המשלב בין התבוננות פנימה לעשייה, לתרגול ולרכישת הרגלים חדשים אפקטיביים יותר לחיים שלכם. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה .

כן, יש כזה דבר ואני מכירה.

אם את רוצה, תשלחי אלי מסר / מייל, כי לא נהוג להמליץ בפורום הזה עם שמות. (לא אני מנחה את זה, אלא מקום אחר שאני מכירה)

למעלה