אימון הוויתי

שירירי7

New member
אימון הוויתי

רציתי לשאול, אני רוצה ללכת ללמוד באימוושן כי עברתי אימון כזה בעצמי. ואני בעצמי מאמנת בתחילת דרכה. אך אני חייבת לשאול- אם אתם יודעים. האימון ההווייתי- הסאטי (נטלי בן דוד) הוא אימון מעט שונה מהאימון הקלאסי(גלגל החיים, יעדים מטרות ערכים ועוד) ולכן אני מנסה להבין במה הוא שונה מפסיכולוגיה? תודה

ההבדל בין טיפול ואימון

שלום לך
את מעלה שאלה מקובלת ומעניינת. מה ההבדל בין אימון לטיפול? היום כאשר מאמנים רבים עובדים בשיטות רגשיות, ופסיכולוגים רבים עובדים בשיטות אימוניות קצרות טווח, ההבדל אכן לא גדול כל כך, כמו שהוא היה בעבר. יש גם די מעט אנשים שהם גם פסיכולוגים וגם מאמנים (אבל יש), ורוב האנשים לא יודעים היטב מה קורה בכל השיטות האחרות. אז זה מקשה קצת על התשובה. רוב הפסיכולוגים שנתקלתי בהם לא ידעו כלום על אימון, רק כל מיני סטיגמות מיושנות, ובהתאם, רוב המאמנים (גם אני) לא מכירים יותר מדי טיפול. אולי קצת מנסיון אישי, מוצלח או לא. יש גם הרבה חומר ברשת על השאלה הזו, שאני מציעה לך לקרוא. כשאני שואלת את עצמי את השאלה הזו, אני בד"כ משיבה בעיקר, באימון המתאמן מוביל את התהליך והמאמן לא מנסה לכוון אותו לאנשהו, הולכים בעקבות המטרות והרצונות של המתאמן. אין נכון ולא נכון. אין תיאוריות מעמיקות, בדבר הכוון שעל המתאמן להתקדם בו. המאמן פתוח, מכיל, מקשיב, והולכים יד ביד. אין סמכות של המאמן על המתאמן. אני חושבת שגם מאמן פחות מנתח את המתאמן. פחות מנסה להתאים אותו לתיאוריות מסוימות. אם אהבת את האימון שקיבלת באימושיין (מכירה את נטאלי היטב, מהתקופה שלה של אימון קלאסי - היא היתה מעולה) - אז כנראה שאת בכוון הנכון.

למעלה