אימון ביהינג/זוגיות

• פותח הנושא wafl
  • פורסם בתאריך

wafl

New member
אימון ביהינג/זוגיות

הי לכולם פנה אלי בחור שרוצה להתאמן על עצמו הווה אומר הוא יצא מקשר זוגי למרות שלפי דעתו זה היה יכול להימשך חברתו נפרדה ממנו. בתחילה הוא רצה לדעת כיצד להתגבר ולהמשיך הלאה ובשיחת האימון הראשונה הוא מיקד את עצמו יותר ואמר שהוא רוצה לצאת בסוף האימון עם לים לחיים שיעזרו להתבונן על מצבים מכמה נקודות מבט, כלים לקבלת החלטות שיגרמו לו להרגיש טוב יותר ובנוסף לבדוק האם משהו שעושה בבחירת הקשרים גורמים לכשלון. המשימה הראשונה שלו היתה לבדוק עם הקרובים ביותר אליו כיצד הם רואים אותו. אני קצת בדילמה לגבי נושא האימון סופית האם יש ללכת בכיוון מציאת זוגיות או שמא זהו אימון ביהינג? אשמח לשמוע את דעתכם וכמובן אם צריך אוסיף עוד פרטים. רוצה לציין שהבחור מחפש אתגרים בעל מחויבות ואחריות גבוהה גם לאימון וגם לעצמו ולסביבתו

bridges

New member
כל אימון הוא בראש וראשונה על being

זו דעתי. על מנת להיות בזוגיות טובה, איזה being נדרש? כאשר חסר ה-being אז ה-doing יהיה בהתאם. שוב פעם זו דעתי, רונן

wafl

New member
אימון ביהינג

זה באמת נכון גם לאדם שרוצה לפתוח עסק, לכתוב ספר או כל דבר אחר. אני מסכימה איתך. פשוט כשיצאתי מהשיחה עוד לא היה לי ברור לאן יותר נושבת הרוח כלומר האם לצאת עם פריצת דרך בתחום הזוגיות או פריצת דרך הוויתית שנותנת את ביטויה בכל תחומי חייו. אני מבינה שכנראה לא הסברתי את עצמי נכון עד הסוף ומקווה שמה שכתבתי כאן יבהיר יותר.

bridges

New member
אז עכשיו אני אביא את הצד השני של המטבע../images/Emo8.gif

אמנם אימון עובד בראש וראשונה על being אולם לפחות במודל האימון שאני מכיר זה תמיד עובר דרך פריצת דרך בתחום מאוד ספציפי בחיים. מנסיוני, אם מתאמן בחר תחום ומטרה שבאמת חשובים לו אז פריצת הדרך באותו התחום (שהיא כמובן הוויתית בעיקרה) תבוא לידי ביטוי בכל תחומי חייו. אז אני הייתי שואל את זה אחרת, האם התחום שעליו אותו מתאמן רוצה לעבוד הוא הזוגיות או אולי תחום אחר? הדרך הכי טובה לשאול את השאלה היא פשוט לשאול את המתאמן על מה הוא רוצה להתאמן. הייתי עושה את זה אולי באמצעות מעגל החיים. רונן

wafl

New member
היי רונן

תודה על התגובה. זו אכן הדרך שבה הלכתי ושנינו( אני ואתה) עובדים על אותו מודל ( למדנו באותו מקום- לא באותו זמן). ומשם גם הגיעה השאלה. לפי מעגל החיים ולשאלתי על מה הוא רוצה להתאמן הוא אמר שהוא פשוט רוצה להתאמן הוא עוד לא יודע להגיד על מה. באופן כללי חשוב לו זוגיות נורמלית והתקדמות בעבודה וכרגע חשוב לו יותר למצוא אהבה רצינית לכל החיים הוא לא רוצה להציב לעצמו מציאת זוגיות רק כדי להגיד שיש לו אלא משהו שיהיה משמעוי עבורו. כששאלתי על תוצאה מוחשית בתום האימון שהוא רוצה לצאת איתה ומה ייחשב למבחינתו להצלחת האימון הוא אמר שהוא רוצה לקבל כלים חיזוקים לחיים שיעזרו לו לקבל החלטות יותר נכונות ויראו לו דברים שאולי הוא לא עושה נכון זה יפתח לו את העיניים על החיים ויעזור לו להתקדם בחיים. זה יבוא לידי ביטוי מבחינתו בנקודות מבט נוספות שדרכן הוא יוכל להתקדם גם בזוגיות וגם בעבודה. מבחינתו כל אימון הוא סוג של התפתחות אישית. עכשיו כשאני כותבת לך אני שואלת את עצמי האם עלי להתעקש על תחום מסוים שבו הדברים יבואו לידי ביטוי בסוף האימון? ובהנחה שחשובה לו זוגיות וזה יעזור לו אך כשנסיים הוא לא יהיה בתוך קשר זוגי איך בכל זאת נביא את זה לידי ביטוי? מקווה שהייתי מספיק ברורה

מטרה לאימון

הי, אני מאמינה לחשוב לבחור תחום חיים שבתוכו פועל האימון. את הכלים הוא יקבל בכול מקרה. אימון שהמטרה שלו ממוקדת הוא יותר עוצמתי. יודעים לאן הולכים ויודעים לבדוק תוצאות. מה זה בשבילו למצוא זוגיות משמעותית? איך הוא ידע שזה משמעותי? מה תהיה בשבילו תוצאה פחות טובה מלמצוא בסוף האימון זוגיות משמעותית אבל תוצאה שעדיין שווה להתאמן בשבילה? האם יש פה קושי להתחייב על תוצאות ברורות לסוף האימון? האם יש פה קושי בבחירה? רוב האנשים מצליחים להגדיר מטרה ספציפית מנסיוני. בהצלחה,

למעלה