אימון בוקר

מתרוצצת

New member
אימון בוקר

בוקר טוב, בוקר אור :) יש לי שבוע מאתגר. מדי ערב אני בוינגייט לקורס שופטי רוגבי (כן כן), כך שאת כל אימוני הריצה אני צריכה לשלב בין הקורס, עבודה במשרה מלאה, ועוד אי אילו דברים שלא סובלים דיחוי. עמוס לאללה. כך מצאתי את עצמי אתמול בלילה מגיעה הביתה בעשר אחרי שיעור מעניין מאוד אבל ארוך הרבה יותר מהמתוכנן (מדריך אותנו מאמן שופטים בריטי מצחיק, מוכשר ומעניין בטירוף והזמן פשוט טס), טורפת ארוחת ערב ורק לקראת 11 בלילה מתקפלת למיטה. את השעון לאימון בוקר כיוונתי בחלחלה - 4:45. ממש, אבל ממש מוקדם. התעוררתי ויצאתי במהירות מהמיטה לפני שיהיה לי זמן בכלל להבין מה אני עושה לעצמי. לעסתי מכאנית פרוסת לחם עם דבש (מרב המליצה), שלוק מיים והופ - יצאתי לריצת טמפו של 14 קילומטרים (7קל, 7 מהיר) ועוד קילומטר אחד של ריצת טכנית (מה נקרא בלעז: Strides). האמת? היה לי ממש קשה. השבעה הראשונים עברו בסדר גמור, אבל מנקודת הסיבוב בנמל תל אביב ועד ההגעה לגבעת המופעים ששם השלמתי קילומטרז' לסיום היה פשוט זוועה. לא היה לי אוויר, דופק גבוה, רגליים כבדות. ושלא תבינו לא נכון - אני עושה את הריצה הזו, אפילו במרחקים גדולים יותר, כבר כמה חודשים בשיא הסבבה. למעשה, זו הריצה האהובה עלי ביותר בלו"ז, ואני אחרי יום מנוחה אז בכלל ציפיתי מעצמי לגדולות ונצורות... אבל היה ממש זוועה. השלמתי את כל הקילומטרז' שהייתי אמורה, כמו ילדה טובה, ואפילו עשיתי את הנגטיב ספליט שהייתי אמורה, אבל ממש עם הלשון בחוץ. סתם ריצה. לא נורא. יש גם כאלה. אבל מה, היה רגע אחד נחמד בתוך הריצה הלא סימפטית הזו. יצאתי מהבית כמעט בחושך מוחלט (כי השעה היה חמש וקצת. מוקדם!) ולקח המון זמן עד שפגשתי עוד רצים בפארק, ומשום מה, כולם היו גברים מאוד מבוגרים. ממש מבוגרים. ואז, בנמל תל אביב ליד ארומה, בחורה צעירה הגיחה מולי, כולה ספורטיביות ושמחת חיים, ושתינו חייכנו חיוך כזה גדול ושמח זו לזו. זה מבחינתי היה שיא האימון. טוב, זה ולסיים אותו...
אגב - יש חשיבות אדירה, לדעתי, גם לריצות האלו. נכון שהרבה יותר כיף לרוץ בסבבה, מהר, חזק וכו' וכו', אבל החיזוק המנטלי שמקבלים מאימון שבו כל מה שרוצים לעשות זה לעצור ובכל זאת לא מוותרים - אני חושבת שזה מעולה. סליחה על הבלבול וחוסר הסדר. זה היה, כמו שאומרים, פוסט זורם.
 

omaopa

New member
ליאת

זה מצחיק. כשקראתי את התיאור שלך זה היה ממש כאילו אני כתבתי אותו. וויי וויי, איך מוכר............ הריצות האלה שאת מסיימת כי את יודעת שאם לא תסמני את ה"וי" תכעסי על עצמך אבל עושה את זה עם הלשון בחוץ, על הברכיים וכל כאב שהיה לך אי פעם מגיל 14 פתאום מזכיר את עצמו. אבל את ממש צודקת! יש ה-מ-ו-ן ערך מנטלי לריצות האלה. כי סיימת את זה. עשית את זה לטוב ולרע. עם זה באה הידיעה שלא תמיד יהיה טוב אבל גם אם יהיה רע זה משהו שאת יכולה לעשות. כל הכבוד! מתי נרוץ איזה ארוכה ביחד הא? באיזה קילומטרז' את כבר בארוכות?
 

מתרוצצת

New member
המון! המון קילומטרז'! :)

28 השבוע ושבוע הבא... שלושים (אני מעדיפה לכתוב את המילה.. המספר גדול מדי) בשבת האחרונה. אבל אני בטח אהיה איטית מדי בשבילך, תצטרכי לרוץ במעגלים סביבי בשביל להעביר את הזמן
 

omaopa

New member
אל תהיי בטוחה בכלל.....

פשוט חשבתי להגיע מרכזה השבת לארוכה. אני אמורה לעבוד את השליש האחרון על קצב מרתון מדוייק ודי קשה לי לעשות את זה בירושלים (אלא אם כן אני יורדת לוואדי אבל אז יש חשש שאני אמות משעמום ואז לא יהיה מרתון בכלל.....). בקיצור, באיזה שעה את רצה? חם שם עדיין? אני לא קילומטרז' הרבה יותר גבוה. 32 מתוכננים לשבת זו.
 

מתרוצצת

New member
רונה, תתביישי לך!

דווקא השבת?! אני בקיבוץ יזראעל... את הארוכה אני עושה מחר לפנות בוקר...
 

efroch99

New member
פוסט זורם ומובן לגמרי

עוד לא היו לי ריצות כאלה - להיאבק בעצמי כל הדרך - נשמע לא כיף בכלל.... כל הכבוד על העיקשות, בכל זאת. מה זה ריצה טכנית?
 

מתרוצצת

New member
תנועת הגוף

גלגול רגליים, גו זקוף, ידיים עובדות במרץ. להיות בפוקוס על איך התנועה ולעשות אותה יעילה יותר.
 

מור שלז

New member
כל הכבוד! יכול להיות שהיינו יחד בגבעה???

אני גם חושבת שלאימונים האלו, שהולכים קשה, שחורקים שיניים בשביל לעמוד ביעדי האימון, שמסיימים עם הלשון בחוץ - יש חשיבות מנטאלית אדירה. למעשה, לי יש מנהג לקחת את האימונים האלו, הקשים, שלא מרגישים טוב, שהכי רוצים לוותר בהם, כי היום זה לא היום שלי, ולשמור אותם במגירה מיוחדת בראש, לזמנים קשים. כשקשה לי, בזמן תחרות למשל, ואני צריכה לגייס את כל הכוחות המנטאליים (קורה לי תמיד בשלב מסויים בחצי איש ברזל), אני פותחת את המגירה הזו ומזכירה לעצמי את כל האימונים האלו, שהיה קשה, שהרגשתי שאני ביום רע, ושהתגברתי. תזכרי את הבוקר הזה, קחי אותו איתך למרתון, עם תחושת הגאוה הגדולה שהצלחת, למרות כל הקושי. כי את חזקה, ואת יכולה, וכי פשוט יש לך את זה! ואימון כמו היום בבוקר הוא ההוכחה הכי טוב לכך! וחוץ מזה, היום בבוקר רכבתי בגבעת המופעים וראיתי שם בחורה שרצה. יש הרבה פעמים שאני רואה נשים רצות בגבעה, אבל אני זוכרת שהיום הבחורה הזו הרשימה אותי במיוחד. אולי כי ראיתי את הקושי, אבל גם את הנחישות. אולי כי סיבוב אחרי סיבוב ראיתי את קצב הריצה האחיד, שנשמר לאורך כל הדרך. יכול להיות שזו היית את? היית באדום במקרה?
 

מתרוצצת

New member
כן כן כן!

זו אכן הייתי אני :) כשאת מתארת אותי ככה זה ממש מגניב (איזה ביטוי רטרו. ההוכחה הסופית שאכן התבגרתי במהלך שנות השמונים, כפי הנראה). נראה לי שהמשקפי שמש נותנים את המראה הנחוש... שאר הגוף את המראה השפוך. את חייבת לעצור אותי בפעם הבאה להגיד שלום!
 
למעלה